НПМГ - Тема 11

• 24 512
  • 209
  •   1
Отговори
# 165
За високобаловите гимназии надали има незаети места.

Има всяка година. И СМГ, и НПМГ, и Немската, 1, 2 АЕГ.

# 166
За да има класиране за национален кръг, то резултата на областен е в топ 20 за страната, т.е. достатъчен за класиране в паралелка от 26 човека.

Не винаги се получава така, защото детето не се състезава само с явилите се на олимпиадата, а и с явилите се на състезанието на НПМГ, което е по-лесно от олимпиада и два пъти по-кратко. Получавало се е така, че класирано за национален кръг дете има по-малко точки от явило се на националното състезание дете.

# 167
За да има класиране за национален кръг, то резултата на областен е в топ 20 за страната, т.е. достатъчен за класиране в паралелка от 26 човека.

Не винаги се получава така, защото детето не се състезава само с явилите се на олимпиадата, а и с явилите се на състезанието на НПМГ, което е по-лесно от олимпиада и два пъти по-кратко. Получавало се е така, че класирано за национален кръг дете има по-малко точки от явило се на националното състезание дете.
Не винаги е по-лесно. Тази година например, състезанието Чакалов по физика беше доста по-трудно от областния кръг, а краткото му време го усложни допълнително

# 168
  • София
Имаше някакъв случай, в годините преди приема на моето, на дете ходило на национален кръг прието на N-то класиране, тъй като другите балообразуващи не са били високи.
Постоянно има такива случаи, особено в паралелките с биология, география и химия.
Но въпросът беше дали националният кръг дава някакво предимство. Е, за последните 9 години (откакто промениха програмите) националните кръгове на олимпиадите не са давали никакво предимство за прием в НПМГ при недиректорските класирания.
Да,  точно това отговорих. Това дете не е имало предимство от национален кръг, влязло е защото е имало шанс.

# 169
Имайки предвид нивото за достъп до националния кръг, едва ли е случаен приемът (макар и не с национален кръг).

# 170
  • София
Никой не се съмнява в нивото, но не винаги трудността е съизмерима.
Всъщност достъпът до национален кръг не при всички предмети е на най-добрите - Географията е с квотен принцип (по области).
В годината на #1 - оцени Химията и Биологията на Олимпиадата като малко по-лесни от Състезанието.
В годината на #2 - Физиката на Олимпиадата беше осезаемо по-трудна от Състезанието. За География не мога да преценя, тъй като резултатът от Олимпиадата бе такъв, че обезсмисляше явяване на Състезанието.

# 171
Здравейте, от кога започва записването за курсовете за 7 клас следващата учебна година?

# 172
Аз да продължа моята лична "вендета" срещу Дамянова, тази изключително безполезна преподавателка, която е дълбоко комплексирана и некадърна. Вчера писала 18(!?) двойки - Хвала! така се прави!
Вчера да я бяха уволнили пак щеше да е късно.

# 173
Аз да продължа моята лична "вендета" срещу Дамянова, тази изключително безполезна преподавателка, която е дълбоко комплексирана и некадърна. Вчера писала 18(!?) двойки - Хвала! така се прави!
По какво и на кои класове преподава? Не съм чувала за нея.

# 174
Здравейте, от кога започва записването за курсовете за 7 клас следващата учебна година?
Мисля, че май месец се обявяват курсовете за следващата учебна година. Следете сайта в секция Дейности -> Курсове - https://npmg.org/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/

# 175
По БЕЛ на деветокласниците. Писала им двойки, защото трябвало да прочетат "Дядо Горио" на Балзак, а като ги препитала в часа се видяло, че много не са го чели. Затова пък сега от другите класове го четат като луди!

# 176
Затова пък сега от другите класове го четат като луди!
Хепи енд!

# 177
По БЕЛ на деветокласниците. Писала им двойки, защото трябвало да прочетат "Дядо Горио" на Балзак, а като ги препитала в часа се видяло, че много не са го чели. Затова пък сега от другите класове го четат като луди!
Ами да са го прочели. Тя трябва да може да работи с тях, а за целта се иска четене. Това е училище за интелигентни хора и общата култура трябва също да  е на ниво.
Четенето на  книги е полезно.
И аз да бях, и аз щях да им нашляпам двойките.

# 178
  • Mars Hotel
Това не е неин прийом само. И други учители по БЕЛ го правят в училището. Когато дъщеря ми беше в 9 клас беше същото, после в 10 пак, но вече не си спомням за коя книга ставаше дума там.

# 179
Аз пък да ви кажа, независимо права ли е или не учителката, че е много странно при огромните възможности, които АI дава по всякакви въпроси, свързани с литературния анализ, толкова пък никой да не си е помогнал вкъщи, така че да знае за какво става въпрос, кои теми се поставят в творбата, кои са героите и какви внушения търсим. Спокойно можеш да не четеш книгата, но да си адекватен в час при въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт