“Kaufland” и еврото - това коректно ли е според Вас?

• 2 015
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Кьорав карти не играе.
Тая приказка е хубаво всеки да я помни.
Навсякъде има подобни неща, които на някого не уйдисват. Любопитното е, че “будния гражданин” обикновено скача срещу търговеца, веригата и никога срещу законодателя, който всъщност с бездействието си дава възможност на веригите да действат по начин, който може да доведе до объркване.
Определено има означение, че едното евро, а другото лева, определено има и логиката, че малката цена е евровата.
За мен е любопитно как потребителят без значение на какво очаква някой да прави нещата така, че на него да му е лесно и удобно и никога не се чувства длъжен да се напъне и сам да си гони интереса. А логиката, че търговците трябва едва ли не да търгуват не за печалба, а като хоби за ползу потребителя пък никога не съм я разбирала. Пазарувайте от малките магазинчета да видите всеки ден преизчисляване на цени и стоки от Кауфланд с над 20% надценка.

Това също са снимки от интернет.

Много неща в тоя живот не са коректни, но пък за това винаги имаме избор.

# 16
  • Пловдив

Ето ви етикет от Пепко май беше.
Нещо прави ли ви впечатление!?

# 17
  • Далечният изток
Какво да ни прави впечатление?
Тук не са приравнени цените между лев и евро. Това са цени за различните държави.

# 18
Да, имаше някъде статия по темата. Ще има съществено поскъпване при международни вериги за дрехи тип Pepco, House и други. Досега поддържаха по-ниски цени тук, но след нова година няма как на етикета да има една цена в евро за западни пазари и друга цена в евро за България. Ще остане цената в евро и ще бъде обърната по курса в лева. Всеки може да сметне с колко ще поскъпнат тениски, рокли и т.н..

# 19
Кьорав карти не играе.
Тая приказка е хубаво всеки да я помни.
Навсякъде има подобни неща, които на някого не уйдисват. Любопитното е, че “будния гражданин” обикновено скача срещу търговеца, веригата и никога срещу законодателя, който всъщност с бездействието си дава възможност на веригите да действат по начин, който може да доведе до объркване.
Определено има означение, че едното евро, а другото лева, определено има и логиката, че малката цена е евровата.
За мен е любопитно как потребителят без значение на какво очаква някой да прави нещата така, че на него да му е лесно и удобно и никога не се чувства длъжен да се напъне и сам да си гони интереса. А логиката, че търговците трябва едва ли не да търгуват не за печалба, а като хоби за ползу потребителя пък никога не съм я разбирала. Пазарувайте от малките магазинчета да видите всеки ден преизчисляване на цени и стоки от Кауфланд с над 20% надценка.

Това също са снимки от интернет.

Много неща в тоя живот не са коректни, но пък за това винаги имаме избор.

Това което сте прикачила е етикет от май месец. Може да разгледате в някой Кауфланд какви са текущите етикети. И никъде не съм писала, че търговците са длъжни да работят за потребителя без печалба, но Кауфланд наистина ли са толкова изпаднали,  та опряха до номера с етикетите за да заблуждават умишлено потребителите? Така или иначе магазините им имат огромен поток от клиенти, не виждам смисъл да злоупотребяват и с това.

# 20
Некоректно е. Аз чакам референдума. Изживяла съм вече веднъж приемане на еврото в друга евро държава и съм на 100% убедена, че България не е държава, която да може да го понесе. Далече сме от европейска държава. Нашите пенсионери ще го отнесат нелепо.

# 21
  • София
Оранжевите етикети на Кауфланд не означават, че продуктът е в промоция, а че е продукт от брошурата.
Така или иначе от 8.07. ще е задължително да ги има и двете цени, не пречи да ги има и отсега. Хората ще свикнат, особено ако мрънкат по-малко и внимават повече.

# 22
  • София
Кауфланд също така плащат милиони данъци, осигуровки, разкриват работни места и спазват прецизно българското законодателство, за разлика от много други работодатели.

Иначе, аз в тази верига се озовавам случайно по веднъж годишно.

# 23
  • София
Кауфланд нямат нито времето, нито капацитета да активизират толкова потребители в своя защита. И аз почти не пазарувам от там, но пък пазарувам в Лидъл и ДМ, които са под същата шапка. Това са обекти, които осигуряват работа на стотици хора в България и касиерките, които виждаме всеки ден срещу нас, са само капка в морето от служители.
Колкото до възрастните хора - нека не ги подценяваме.

# 24
  • София
Няма такава излагация с тия евра не само в Кауфланд,а навсякъде е едно към гьотере

# 25
  • София
Според мен не са ги сложили така окей за по-възрастните хора и затова мнозина се бъркат. Имам позната, която работи в Кауфланд на каса и ми каза, че от както това го има, редовно ѝ правят скандали на касата защо даденото нещо е таксувано със сума Х, като те са видели сума У - в случая тази в еврова стойност.

Трябва да се направи по-адекватно и разбираемо за всички хора.

# 26
Явно тестват още нещата и до 8 август вероятно ще направят някои промени.

# 27
Тарикатлъците на търговците започнаха много преди да приемем еврото. После ще е още по-зле. Никакъв контрол няма върху тях. Напълно заблуждаващи са цените. Когато ги видях за първи път това ми направи впечатление и побързах да изляза. Вече нямах желание да оставям пари в този магазин. Заблудените от етикетите ще им вдигнат оборота петорно.

# 28
Кауфланд изнасят милионни печалби, но прилагат подвеждащи етикети! Тези, които защитават веригата, сигурно са техни служители. "Кьорав карти не играе", казват високомерно. Не само възрастните хора биват подвеждани. И като го прецакат човечеца с мижавата пенсия, дето се е дигнал по промоциите, за да свърже двата края?!?!?  Държавата трябва да си влезе във функциите, казвам аз!

Аз съм на същото мнение. Не мога да си представя, че обикновен и съвестен гражданин (защото всички сме в едно положение в тази държава) ще седи и защитава и оправдава големите вериги… Или са служители или имат някакви облаги, купони ли им дават да ги защитават по интернет, не знам 😄😄

# 29
Кауфланд изнасят милионни печалби, но прилагат подвеждащи етикети! Тези, които защитават веригата, сигурно са техни служители. "Кьорав карти не играе", казват високомерно. Не само възрастните хора биват подвеждани. И като го прецакат човечеца с мижавата пенсия, дето се е дигнал по промоциите, за да свърже двата края?!?!?  Държавата трябва да си влезе във функциите, казвам аз!

Аз съм на същото мнение. Не мога да си представя, че обикновен и съвестен гражданин (защото всички сме в едно положение в тази държава) ще седи и защитава и оправдава големите вериги… Или са служители или имат някакви облаги, купони ли им дават да ги защитават по интернет, не знам 😄😄
Ох мър божкееееейййй!

Значи вземаш снимка с лошо качество от интернет, пускаш я в бг мама понеже много си се развълнувала като си била на място и всеки, който казва, че не е луд, който изяжда баницата, а е луд, който му я дава е платен служител на Кауфланд?!

Хора, на които все друг им е виновен, все някой ги мами и евреите събират плаценти от болницата да си осигурят вечна младост …

Общи условия

Активация на акаунт