Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 837
  • 743
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте! Не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но все пак ще попитам. От известно време 3-4 години ми се появиха бели петна по ръцете и краката. Отначало не обръщах внимание, но забелязвам че започнаха да се увеличават.
Някой виждал ли е нещо подобно и знаете ли на какви може да се дължи? Ако имате опит с подобни, моля кажете с какво да ги третирам?
Ще приложа и снимка.
Благодаря предварително!☺

# 121
# 122
# 123
За по-кратко - дъртоза! Laughing И моите ръце са на бели точки от година-две... Frowning1
Скрит текст:

# 124
  • София
Няма общо с възрастта.

# 125
За тези, които нямат Инстаграм може ли достъпно обяснение?

# 126
Няма общо с възрастта.
Има, има!
Скрит текст:
Идиопатичната гутатна хипомеланоза е състояние, при което се появяват малки, плоски, бели петна по кожата, причинени от намалено количество меланин. Тези петна са най-често срещани при хора със светла кожа и се смята, че са свързани с излагане на слънце и стареене.
По-подробно:
Описание:
Идиопатичната гутатна хипомеланоза се характеризира с появата на множество малки, кръгли, бели петна по кожата, които са леко вдлъбнати и нямат определена граница.
Причини:
Засега не е напълно изяснено какво точно причинява това състояние, но се предполага, че основни фактори са излагането на слънце и процесът на стареене на кожата.
Симптоми:
Освен белите петна, няма други симптоми. Петната не са сърбящи, болезнени, нито заразни.
Лечение:
Няма специфично лечение за идиопатична гутатна хипомеланоза, но петната обикновено са безвредни и не изискват терапия. В някои случаи се прилагат локални стероиди или други методи за изравняване на тена, но ефектът може да бъде ограничен.
Превенция:
Препоръчително е да се избягва прекомерното излагане на слънце и да се използва слънцезащитен крем, за да се предотврати образуването на нови петна, но това не е гаранция за предпазване от състоянието.

# 127
Благодаря ти, Диа!
Значи по лицето тъмни петна, по тялото бели. Много тъпо. Confused
И аз имам едно -две.

# 128
  • София
Излагането на слънце не е само от възрастта затова за мен е причина.

# 129
Виж, нямам склонност да споря, ти явно имаш, защото не ти е за пръв път в темата. Нямам проблем с това, щом те влече. Факт е, че белите петна се появяват с възрастта и независимо дали ти харесва или не, е неоспоримо. На 30 колкото и да си стояла на слънце, няма да имаш бели точки по ръцете. Причините са слънце и възраст! С напредване на възрастта се увеличават.

# 130
Здравейте,след направен преглед на щитовидната жлеза и открит малък възел,са ми назначени тези изследвания.Това са резултатите .Ако може за съдействие за разчитане и коментар.Благодаря!

# 131
Това с белите петна са вид гъбички. Появяват със възрастта обикновено, защото с възрастта отслабва имунитета. Понякога се появяват и на млада възраст, заради отслабен имунитет. Веднъж появят ли се няма отърване от този вид гъбички,

# 132
Не са гъбички.

# 133
Здравейте,
Ще питам за възрастен мъж 65 г., който в момента не се чувства добре и има забавени движения. Какво е това?

# 134
Може да е начало на инсулт - потърсете незабавно лекар!

Общи условия

Активация на акаунт