Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 821
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Meowy, на дъщеря ми й правиха биопсия на щитовидната жлеза. Нищо особено, прави се с упойка.

Колкото до документите, в тях се пише предполагаемата диагноза. Затова се правят допълнителни изследвания. Не мисли сега лоши неща, изчакай спокойно биопсията. Много е вероятно предполагаемата диагноза да бъде отхвърлена след това.
При дъщеря ми така стана, отхвърлиха. А е доста по-млада от теб и още няма деца.
Ти имаш детенце, да ти е живо и здраво, да те радва.

Дори и да се окаже такава диагноза, пак не е нещо страшно. Ще е хванато навреме и като го оперират, ще си живееш съвсем нормален живот. Когато ракът е опериран навреме, няма нищо страшно. На баща ми, преди години, му откриха карцином  на бъбрека, махнаха целия бъбрек, живя си без проблеми, отиде си от друго. В такава ситуация е важно да не се губи време и да се оперира.
Познавам жени, оперирани преди много години от РМЖ  и си живеят съвсем нормално. Медицината вече е много напреднала.
Така, че спокойно! Гледай си детенцето, радвай му се, всичко ще мине. Heart

# 106
Освен че е предполагаема тази диагноза, не винаги е и коректна но пишат нещо по-различно защото то дава право да се назначи еди какво си издледване за да се поеме от здравната каса или да може да се впише в клинична пътека ако е и с хоспитализиране.
Тъй че наистина не си струва тревогите предварително, изчакайте изследването и резултата.
Дано да са добре нещата и след тях

# 107
Точно така е. За да се направят всевъзможни образни изследвания се пише по-тежка диагноза. В повечето случаи не се потвърждава.

# 108
  • Бургас
Някакъв вирус ли има? Ей така, от нищото. Днес каза, че го боли гърба и главата и до вечерта хоп...39,8...

Има. Моя тийнейджър по миналата седмица ей така от нищото вдигна 39 градуса. Два-три дни се борихме с температурата. Като взе да му отминава тръгна едно тежко разтройство. И него го борихме със Смекта и Лопедиум. Главата не зная дали го е боляло, но мен ме боля няколко дни преди да вдигне той температура. Не зная дали е от това.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 22:22 от Irene Adler

# 109
  • Пловдив
Благодаря на всички за съветите.
Това с белтъка не го знаех, но с него успяхме да свалим до 38,5 до сутринта. Цяла нощ не успях да я преборя тая темп.
Днес нямаше и сега пак се вдигна.

# 110
Обикновено вечер се вдига Т. Ако мине над 38 и не спада с антипиретици, пак мажете с белтък. До 38 не е страшно.

# 111
Здравейте, от 5 дни дъщеря ми вдига висока температура. Установиха уронарна инфекция и от два дни пие антибиотик, но продължава да вдига особенно сутрин и вечер. Казаха, че тези инфекции трудно минават. Но, нетрябва ли температурата да спре вече или от два приема е рано, а аз се побърквам.

# 112
Обикновено на АБ му са нужни 2-3 дни, да подейства. Не става от един прием. Каква е инфекцията?

# 113
Здравейте. Правих си цитонамазка - резултатът е 2ра група, с обилие от левкоцити и еритроцити. Имам час днес по-късно, но доста се притеснявам. Какво означава това, как мислите?

# 114
Обикновено на АБ му са нужни 2-3 дни, да подейства. Не става от един прием. Каква е инфекцията?
Изследванията показаха бактерия в урината, още не е готов резултата каква точно е бактерията. Изписаха широкоспектърен антибиотик, но след втори прием още вдигаме температура.

# 115
Той няма да свали Т. Докато подейства, давайте антипиретици.

# 116
  • София
Здравейте, от 5 дни дъщеря ми вдига висока температура. Установиха уронарна инфекция и от два дни пие антибиотик, но продължава да вдига особенно сутрин и вечер. Казаха, че тези инфекции трудно минават. Но, нетрябва ли температурата да спре вече или от два приема е рано, а аз се побърквам.
На колко е детето? На моята дъщеря (тогава беше на 2г.) и бяха изписали на времето прием на червена боровинка заедно с антибиотика.

# 117
На колко е детето? На моята дъщеря (тогава беше на 2г.) и бяха изписали на времето прием на червена боровинка заедно с антибиотика.
На 15г е. Нищо друго неизписаха, само казаха без басейни, море докато се оправи.

# 118
Как мога да направя консултация с д-р Даварски Пловдив в УМБАЛ Св.Георги?Да се кача директно на 12 етаж, няма да ме пуснат,нито пък е гаранция че ще го намеря.....Има ли кабинет?Не сме пациенти в болницата само искам да се допитам до него относно мнение за лечение.

# 119
Човекът си има телефон, приемно време... Като габровеца, дето срещнал доктора на улицата и го питал как да се лекува, няма да стане, предполагам.
https://bglekari.bg/nevrohirurgia/item/654-d-r-atanas-davarski-e-nevrohirurg

Общи условия

Активация на акаунт