Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 807
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Изгаряне на кожата на корема от йод-с какво да мажем?
Цикатридина

# 91
  • София
Обсъждахме само папиломи и лекарството. Мислих, че опасността, за която написа се отнася за тях.  
Дерматолог ли сте? Ако не сте няма смисъл да спорим. Покажете го на някой дерматолог и пак може да спорите. И все пак това си е вашето здраве, но не го предлагайте на други хора, защото е опасно особено след като не знаете какво точно е!

# 92
Че аз не споря. Питах защо е опасно, точно защото искам да се информирам. Не съм предлагала, а само показала. Показах какво съм ползвала и предупредих за нежелано потъмняване- т.е. споделих моя опит. Питах за твоя, защото си мислех, че имаш такъв, и който щеше да ми е от полза дали да оставя моето лекарство в хладилника, или да го изхвърля.

# 93
  • София
Имам опит тъй като  на баща ми преди години му го препоръчаха да си изгори нещо, което приличаше доста на брадавица (слава богу не е направил белята да се окаже нещо злокачествено). Преди години беше със съвсем друга опаковка и беше доста по-силно. Няма потъмняване, а направо го изгаря (както и кожата ако случайно попадне на нея). Показвала съм и на дерматолог и е твърдо против. Вече всеки си има глава на раменете.

# 94
Много странно, защото точно дерматолог го изписа на детето на приятелка за брадавици по пръстите с уверението, че е много хубав продукт. Аз също съм го ползвала без никакво изгаряне.

# 95
  • София
Аз споделям моят опит и ме е страх да барам каквито и да е брадавици. Щом при вас го е препоръчал дерматолог, ползвайте си го.

# 96
Здравейте, момичета, имам нужда от съвет и малко подкрепа.

Днес бях на рутинен преглед при мамолог. При ехографията в лявата гърда беше открито образувание с неправилна форма и неясни очертания, с размер около 1.2 см. Лекарят беше внимателен и ме успокои, че не е нещо голямо и имам шанс, но в документа е отбелязал BI-RADS 4c — това ме притесни много, защото виждам, че тази категория се свързва с умерен до висок риск за злокачествено образувание (50–85%).

Каза че имам много плътни гърди и трябва да се направи биопсия.

На 36 години съм, майка на едно дете. Кърмих 1г и 10м. Точно в тази гърда имах запушване на канал докато кърмех и се налагаше изцеждане и пих хапчета.

Назначена ми е дебелоиглена биопсия след няколко дни. Страх ме е, усещам се ужасно сама с всичко това.

Моля, ако някой е бил в подобна ситуация — с BI-RADS 4c, или с подобни находки — да сподели опит или просто да ме успокои. Как премина биопсията, какво се оказа при вас, как се справихте психически?

Благодаря предварително на всяка, която отдели време да отговори. 🙏

# 97
  • Пловдив
Здравейте.
Може ли малко помощ?
Детето (13г, 45кг) вдигна темп. 39.8 градуса.
Дадох течен аналгин 20капки, душ, оцет, компреси...докарахме я до 38,5(6).
Минаха близо 2ч.
Дали мога да дам един нурофен?

Знам, че през 4ч се редуват, но идва нощ и направо ме е страх да заспя. Имам чувството, че няма да усетя как се покачва...

Направо съм забравила какво съм правила, като беше малък. Толкова отдавна не се е случвало...

Някакъв вирус ли има? Ей така, от нищото. Днес каза, че го боли гърба и главата и до вечерта хоп...39,8...

# 98
Намажете стъпалата с разбит яйчен белтък. Като изсъхне, пак докато спадне. Ако имате компот от малини - помага за сваляне на Т.
Има нещо, двама колеги са болни и следете добре развитието, че ако е същото усложнява се и минава трудно (и при двамата протече така, също с висока Т).

# 99
Има вирус да, и той не е безобиден отново за съжаление.щом има течен аналгин след 4 часа отново трябва да има отново ,изчакайте парацетамол+аналгин е моята добра комбинация, но вие си знаете и Нурофен  ще помогне.Бързо оздравяване!

# 100
  • Пловдив
Благодаря ви.
Парацетамол нямам. Не съм давала на децата. Само тайлол хот имам в момента. И нурофен.

# 101
За съжаление тази нощ, ако заспиш ще е за кратко.
Редувай температуропонижаващите през 4чАса. Компреси с вода, оцет, за белтък са ти казали.
На свивките на ръцете студен компрес също  добре се отразява. Вода да пие, често и по малко.
Бързо оздравяване.

# 102
  • София
Вземете куул пач и сложете на гърба. Това с оцета е доказано, че нищо не сваля няма смисъл само да се умирисвате.

# 103
Намокрете чорапи с ракия и хубаво изстискайте. Обуйте на краката и да спи с тях. Така сваляхме Т на внуците като бяха бебета.
Има много стафилококови инфекции в момента - оприличават ги на скарлатина лекарите и дават АБ - обикновено Алгументин. Идете на лекар сутринта и поискайте тест. Това е моят съвет.

# 104
Здравейте, момичета, имам нужда от съвет и малко подкрепа. Днес бях на рутинен преглед при мамолог. При ехографията в лявата гърда беше открито образувание с неправилна форма и неясни очертания, с размер около 1.2 см. Лекарят беше внимателен и ме успокои, че не е нещо голямо и имам шанс, но в документа е отбелязал BI-RADS 4c ............ 
Каквото и да ти кажем няма да се успокоиш скоро, поне докато не разбереш резултатите от биопсията. Каквото и да е - лекува се, плюс не е голямо. Ако това ще те успокои донякъде аз, почти 12г. след операция на РМЖ съм по-жива и здрава от повечето хора около мен. Писала съм го и друг път, по-вероятно е да те диагностицират с РМЖ отколкото да се разболееш от ангина. Случва се на всяка осма жена. Добре е че си била на профилактичен преглед. Дори и да е злокачествено е малко, лекува се, не е присъда, диагноза е. Успех и споко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт