Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 786
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Проявяват се като спадне имунитетът предимно, също и при ИР и/или диабет тип 2 са типични такива мънички по врата, но разбира се не винаги значат това.

# 76
Много ме е страх от HPV (ЧПВ) ,но не съм имал полов контакт.

Какво да правя? Какви изследвания да пусна?
На мен ми изглеждат като мастни тъкани. Да ги махна ли с пинцета?

# 77
Най-добре на дерматолог да отидете и не ги пипайте сама по-добре. Бях за същите израстъчета или т.нар. папиломи скоро при кожен, каза че няма нищо страшно, може да се премахнат, но по-добре есента. На мен ми се появиха през бременността по шията и подмишницците. Реших да не ги пипам сега, че е лято и се потиме повечко на тези места.

# 78
ЧПВ са страшно много видове, май над 200 последно. Това което показваш на снимките са си точно малки брадавички според мен. Не знам как си представяш с пинсета да ги махнеш но недей си прави такива експерименти.

# 79
Изглеждат по-скоро като молуски. Дерматолог ще ги отстрани.

# 80
Има разтвор, с който може да се намажат и падат. Ще снимам гръцкия вариант. Предупреждавам, че остава тъмно петно на кожата за дълго време.

# 81
За мен са си папиломи. Аз не бих ходила на лекар за това, защото има вече начин да се махнат и в домашни условия, но това съм аз и не обичам да ходя на лекар за щяло и нещяло. Вие отидете.
При лекар ги махат за секунди с електрокоагулация. Имах на недостъпно за мен място и доста по-едрички, затова за тях трябваше да отида и платих 50 лв за махането. Махнаха ми три. Оказа се, че за тази такса имам право на 5 и можеше да махнат още 2, ама докторката предпочете да  си замълчи.
Това е за хора, които понятие си нямат от манипулации, но ще се справят и сами https://galen.bg/clinskin-terapiya-za-premahvane-na-papilomi-3-l … penki-i-aplikator
Това е за по-смели https://www.emag.bg/preparat-za-premahvane-na-bradavici-kokoshi- … vr1/pd/DVFBP7MBM/
Проверено е, работи.

# 82
На ММ му ги изгориха с течен азот, д-р Пехливанов му ги махна. Мри мъжете са много неприятни, заради бръсненето, може да се засегнат неволно и да стане по-зле.
Най-добре е да отидеш на кожен лекар, да прецени какво е и как е най-подходящо да ги премахне. И няма от какво да се притесняваш, не са от онкологичния тип ЧПВ.

Има дерматолог, по-добре се допитай до него в темата му.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1582110.msg49950195#new

# 83
ЧПВ са страшно много видове, май над 200 последно. Това което показваш на снимките са си точно малки брадавички според мен. Не знам как си представяш с пинсета да ги махнеш но недей си прави такива експерименти.
да разбрах че повечете хора ги имат 80% и са доброкачествени,, само няколко вида са злокачествени

# 84
Bella_Sun_, според мен не е лошо да направите един консулт със съдов хирург по повод болките на съпруга ви в глезените.

# 85
Изгаряне на кожата на корема от йод-с какво да мажем?

# 86
  • София
Има разтвор, с който може да се намажат и падат. Ще снимам гръцкия вариант. Предупреждавам, че остава тъмно петно на кожата за дълго време.

Това е доста опасно да се прилага особено ако не знаете какво точно имате!

# 87
Може ли да си по- конкретна?

# 88
  • София
Колкото по-конкретна от това да съм?
За съжаление тия образувания може да не са доброкачествени. Има хора дето мажат всичко и може да си докарат голяма беля до главата.

# 89
Обсъждахме само папиломи и лекарството. Мислих, че опасността, за която написа се отнася за тях. 

Общи условия

Активация на акаунт