Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 854
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Цикатридина спрей.

# 151
Крем Вишневски или цинков крем.

# 152
  • Варна
Здравейте! Има нужда от малко помощ от дами от Троян. Август месец съм на почивка в района. На 10.08 трябва да сложа Золадекс и искам да ме насочите къде да отида за да ми го сложат. Благодаря много!

# 153
Предстои ми рентгеново изследване на стомаха с бариев сулфат (бариева каша). Чета, че трябва да не се приемат никакви течности преди това от 4 до 8 часа. Дали ще е проблем няколко глътки? Извинявам се, ако на някого му се стори глупав или смешен въпросът ми, но наистина не мога да си представя в тая жега часове наред без глътка вода.

# 154
Сигурно не трябва. Бих се съобразила. 8 часа са поносим срок.

# 155
mimoza@b Стомахът трябва да е напълно празен.

# 156
Мокри си устните с тампон памук.

# 157
  • пустинята Гоби
Можеш да си изплакваш устата с вода.

# 158
За промивки на нос с NasoPure или подобни, като свършат прахчетата, УНГ каза, че може после да се купува само физиологичен разтвор.
Някой правил ли във връзка с хроничен синузит, ринит такива промивки на нос с физиологичен разтвор?
 Не намирам подобна тема във форума.

# 159
  • София
Бих Ви препоръчала много да внимавате с промивките особено тия с прахчетата тъй като има шанс да си възпалите ухото. Аз от доста години със с хроничен ринит и си правя когато имам нужда, но със спринцовка и банка физиологичен и пак внимавам тъй като вече веднъж съм си прецаквала ухото Simple Smile

# 160
Аз си промивам носа от времена време, когато е запушен, с Тонимер софт. Пръскам в ноздрата, като накланям главата на обратната страна - примерно дясна ноздра, глатата наклонена на ляво и обратното. После издухвам, пак пръскам.

# 161
Бях си взела един сет за промивки, но при мен нищо не излезе кой знае какво.
Не е като по клиповете😀 а пък съм с хроничен синузит. Клинсин беше моето.
Но когато усетя нещо просто си взимам една спринцовка и си дърпам малко физ.р-р или директно от ампулката си изтисквам. Така ми е по-малко травмиращо.

# 162
Аз съм с алергичен ринит, носът ми е все запушен и тонимер софт много ми помага да го поотпуша. Гледам да не пръскам често антихистамин и кортикостероиди.

При синузит, особено гноен, много ефикасно е 2-3 капки в ноздра маслен извлек от жълт кантарион (звъниково масло). Капе се, като главата е назад, челото да е по-ниско от носа и се стои така извстно време да се стече. Тегли гной от синусите.

Тук има за действието му.
Цитат
противовъзпалително, адстригентно, регенеративно, противоязвено, противомикробно действие,
https://botalife-bg.com/article/8-polzi-i-prilojeniya-na-masloto … -napishi-komentar

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 13:30 от Diorela

# 163
  • Бургас
При гноен синузит направо антибиотик.
От личен опит го казвам.

# 164
Здравейте, при профилактични изследвания на сина ми (20 г.) му излязоха много завишени чернодробните показатели. Асат е 73, с Алат - 186. Референтни стойности 40/41. Лекарката му е казала да се изследва за хепатит Б и С и после ще се види. Според вас каква може да е най-вероятната причина? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт