Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 858
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
~Tony~ Чернодробните показатели при сина ви могат да са завишени от омазнен черен дроб (при неправилно хранене, наднормено тегло), от физическо натоварване преди изследването или от хепатит.

# 166
Приемал ли е някакви лекарства скоро-обезболяващи или антибиотик?

# 167
От медикаменти също може. И скоро ако е боледувал от вирус.

# 168
Не е бил болен, не е пил лекарства, но има 10-ина килограма излишни и е обездвижен в последно време. Дано не е нещо сериозно и най-накрая да види, че е имало защо да му опяваме. Но съм притеснена!

# 169
Алкохол и енергийни напитки?

# 170
И да не са енергийни, ако пие повечко безалкохолни те са пълни с високофруктозен сироп повечето. Купени сладки неща също. Подозирам че ги има в диетата му щом майката пише че са му опявали.

# 171
Енергийни напитки пие по няколко в седмицата. Сладко не яде много, но тестени храни - да. Алкохол пие много рядко, газирани също.

# 172
Чудесно,  енергийните напити са точно причината сина на приятелка да отключи диабета си.

# 173
От снощи съм с ниско кръвно, 90/100  на 70/80- с много близки граници, не повече от 25 интервал Замяна ми е главата, боли ме в слепоочието, пулс нисък около 54-58.Наливах се с айряни, коли, сладко,не се вдига кръвното. По принцип съм с нормално кръвно.Нещо изпитано да кажете да мога да го повиша, и на какво може да се дължи според вас?

# 174
Kaira12344 Направете си силно кафе и ако и това не помогне, пробвайте пак с айрян с много сол. Също така легнете по гръб и повдигнете краката за 10-15 минути.

# 175
Валериан помага за раздалечаване на границите, когато са събрани. Имаше и още няколко лекарства, но не ги помня.
Но с такова кръвно и пулс е добре и лекар да те види.

# 176
  • София
Kaira12344 Направете си силно кафе и ако и това не помогне, пробвайте пак с айрян с много сол. Също така легнете по гръб и повдигнете краката за 10-15 минути.
Кафето качва ама после не сваля ли и рязко кръвното?

# 177
Благодаря за съветите, кафе по принцип не пия, но днес се насилих и изпих две глътки, преди малко го мерих беше 110 на 75, и пулса малко се беше покачил 63. Ако не е нещо моментно неразположение, на какво може да се дължи? По принцип преди няколко месеца бях пуснала профилактично изследвания и желязото ми и витамин Д ми бяха под нормата, но тогава личния каза, че няма нужда да пия нещо допълнително.

# 178
Кафето качва ама после не сваля ли и рязко кръвното?
Не, не го сваля рязко.

Kaira12344 Ниските нива на желязо и витамин D могат да окажат влияние върху кръвното.

# 179
На жегите.

Общи условия

Активация на акаунт