Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 875
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
По принцип в горещото време кръвното налягане пада. Причина за това е разширинието на кръвоносните съдове от високите температури.
За хората с високо кръвно налягане се препоръчва намаляване на дозите лекарства за летния период.
При мен  има дни, в които горната граница е под 100, а си пия от години лекарства за високо налягане. Внимателно се намаляват лекарствата, но не се спират.
При по-продължително залежаване също е възможно да се понижи кр.налягане.

# 181
Добре де, а дори и без връзка с кръвното - какъв е тоя лекар дето вижда черно на бяло дефицити и казва че няма нужда нищо да се прави по въпроса??

# 182
Добре де, а дори и без връзка с кръвното - какъв е тоя лекар дето вижда черно на бяло дефицити и казва че няма нужда нищо да се прави по въпроса??

За витамин.Д ми каза повече на слънце,  а аз съм с дефицит -8 ми беше показало изследването, а за желязото ми каза да ям повечко месо.Аз пих 2 месеца витамин.Д тогава по собствено усмотрение, но се съмнявам да се е покачил съществено.

# 183
Това е просто несериозно... При такъв жесток дефицит ако ще и по цял ден да си навън, пак няма да го наваксаш. Че и много често хора с много ниски нива изгарят на слънцето супер лесно, помня аз как се криех като вампир че ставах червена за минути.

# 184
  • Бургас
Това за събирането на вит Д от слънцето е силно преувеличено.

# 185
дефицит -8 не е ясно какъв е, без мерните единици и референтни стойности. Ако реф. са 80 - 200, тогава 72 не е чак такъв сериозен дефицит.

# 186
Аз го прочетох като стойността са е 8. Което и в двете мерни единици е ужасно ниско и иска мерки тъй че не си и направих труда да питам за единицата.

# 187
Вит Д е много важен, има доста информация, но ето основните ползи

Дефицитът не е за подценяване, взимайте добавка на капки- най -добре се усвоява, вигантол например, но се консултирайте с ендокрлринолог за количеството.

# 188
  • София
Мастно разтворим е. На капки или на капсули важното е да се яде с нещо мазно. Иначе мен например Вигантол не ми е вдигал никога стойностите

# 189
Аз само с Вигантол поддържам витамин Д в норма. Спирам го само за месец - два през лятото, иначе по 6 капки пия.

# 190
По 6 капки на ден ли?

# 191
Да, всеки ден.

# 192
  • София
В норма или оптимално? Защото има значение

# 193
Към горна граница. А беше на долната.

# 194
Аз на капсули го пих много време и беше под долната граница, за няколко месеца по 20 капки седмично и го вдигнах в норми, но не оптимално

Общи условия

Активация на акаунт