Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 885
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Минавам за ъпдйет: отокът днес е двоен, изписаха ми антибиотик, продължаване на антихистамина, студени компреси с реванол и алергозан. Направо в чудо се видях от едно ухапване.

# 301
Гадост, бързо да минава!

# 302
Здравейте и аз бях така и до ден днешен понякога имам световъртеж като вашия и се оказа ,че имам лабиринтит,това е течност и възпаление във вътрешното ухо. Не е шега работа и леко се оглушава с времето.На мен ми отне години да разбера ,че се касае за това. Световъртежа е на пристъпи първия ден по силен и после най-вече се усеща при движение на главата на долу и назад. В леглото се усеща най-много. Посетете отоневролог и си вземете Вертигохил, хомеопатично е ,но много помага.Пила съм и Бетасерг но не ми помагаше.
Запазих си час за отоневрологза за сряда в клиника Баланс, да видим какво ще излезе при мен. Много е неприятно и освен световъртежи имам чувството, че съм като замаяна, стреснала съм се доста.
Magan_, а скенер или ЯМР правили ли са ви или с какво изследване откриха тази течност във вътрешното ухо? Чета и за разместени кристали, които провокирали световъртеж.

# 303
Сутрин на гладно захарта ми е 7, като се  нахраня става 5,4-5,5, какво не ми е наред?

# 304
Сутрин на гладно захарта ми е 7, като се  нахраня става 5,4-5,5, какво не ми е наред?

Инсулинова резистентност в много силна степен. Може би - преддиабет.

# 305
Но защо пада след ядене? Ако е ИР, на гладно трябва да е нормална КЗ.

# 306
Това е интересното.

# 307
Имаше роля кортизола май.

# 308
Но защо пада след ядене? Ако е ИР, на гладно трябва да е нормална КЗ.
Не е невъзможно, ако инсулинът е страшно много че при ИР точно тая регулация хич я няма. При много хора пада рязко КЗ, особено ако се нахранят и с въглехидратна храна.
А сутрин може и синдром на зазоряването да е, там си има естествен пик, но 7 си е много и е притеснително ако не е нещо инцидентно.

# 309
Здравейте, може ли да не ориентирате, тук като не съм сигурна на какви специалист да завеса баща ми, който от известно време се оплаква от болка в лявото подребрие.
Не е постоянна, казва, а на моменти.
Не знам на какъв специалист да го заведа-гастро ли, вътрешни болести…
Личният лекар единствено казва, че изследванията , които са пускани, са в норма и няма повод за притеснение, но болката синя има и се притеснявам. Ще ми се да го прегледа специалист.
Благодаря предварително.

# 310
Гастроентеролог.

# 311
Да правиха ми на главата,но тогава още никои не изрази съмнения за лабиринтит и нищо не се видя.Мисля,че трябва да кажете какво точно да гледат.Чувството на замаяност е нормално,няколко дена след пристъп.Каквото и да излезе ,си вземете Вертигохил то може да се пие и с друго каквото ви изпишат,защото е хомеопатия.Аз леко не чувам с дясното ухо,но малко за сега.Мисля,че това не се лекува някои хора много се влошават с възрастта,но си е до човек.Ще се радвам да кажете ,какво ви е посъветвал лекаря.

# 312
Благодаря за отговора!
Аз проблеми с ушите никога не съм имала до сега, ама и не чувам много добре, предполагам от възрастта вече, на 58 съм. Ще купя тези хомеопатичните още утре, дано  ми подействат и на мен.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 07:10 от maq-mi

# 313
За отока от ухапаното от насекомо, ако си от София, може да идеш в спешен център на ВМА. Синът ми беше така преди няколко години и са го пратили от спешния център на ВМА да се качи на етаж "Токсикология". Там са му сложили инжекция урбазон и изписали антибиотик Клацид.  Там познават и дали е кърлеж.

# 314
Здравейте,
прилагам снимки на двата си глезена – отляво е здравият, а отдясно този, с който имам проблем.

От април месец насам десният ми глезен е подут. Когато ходя повече, започва да ме стяга и да ме боли, особено в мускула. При по-дълго ходене подуването се увеличава.

Ходих на ортопед, направиха ми снимка – нямам счупване. Изписаха ми противовъзпалителни, пих ги 4 дни, но получих много силни болки в стомаха и се наложи да ги спра (въпреки че пиех и хапче за защита на стомаха).

Пуснах си и кръвни изследвания – нямам възпалителен процес в тялото, нито артритен фактор.

Първоначално болката беше в ахилеса, но с времето се премести към вътрешната и външната част на глезена. Оттогава проблемът продължава.

Въпросът ми е – някой имал ли е подобен проблем? Как сте го решили, към какъв специалист да се обърна?

Благодаря предварително за съветите!

Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт