Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 705
  • 743
  •   2
Отговори
# 375
Аз го пия със същата цел, без да го спирам. 1 година ми трябваше да си регулирам цикъла.

Kiara1234, не магнерот няма отношение, ама никакво.

Регулиране на цикъла при липса на такъв за около 4 месеца, прием на дуфастон за месец без ефект, после друг гинеколог ми предписа Иногинол като каза, че е с натрупване за 6 мес, но забравих да питам дали след това да го спирам. Цикълът ми се регулира, последния път даже дойде седмица по-рано.

# 376
Благодаря ти за отговора. Регулира ми се на втория месец, но може би не трябва да го спирам. Не ми се иска да ходя на преглед само с този въпрос.

# 377
Ами хранителна добавка е. Щом повлиява добре за цикъла, аз бих я пила и повече от 6 месеца. Не е прогестин.

# 378
Някой правил ли е електромагнитна терапия със стола BTL Emsella за стягане на мускулатурата на тазовото дъно при  стрес-инконтиненция (изпускане, невъзможност за задържане на урината, при кихане, кашляне, физическо усилие)?
Дали има някакъв ефект?
Аз пак да питам....
Или пък някой да сподели нещо ефикасно помагащо при този проблем?

# 379
Изследвали ли сте се за дефицит на В12? Принципно това е симптом на дефицит на В12 и понякога се оправя само с попълването му, поне при мен така стана...а мислех, че ми е от раждането проблем и очаквах така да съм.
Иначе такъв стол бяха препоръчали на позната, но тя пие лекарства за разреждане на кръвта и й отказаха процедурите, че лекарите се притесняваха да не й стане нещо.

# 380
Някой правил ли е електромагнитна терапия със стола BTL Emsella за стягане на мускулатурата на тазовото дъно при  стрес-инконтиненция (изпускане, невъзможност за задържане на урината, при кихане, кашляне, физическо усилие)?
Дали има някакъв ефект?
Аз пак да питам....
Или пък някой да сподели нещо ефикасно помагащо при този проблем?
Има тема за проблеми с тазовото дъно. Върви попитай там, или зачети темата т.к. ще има повече опит споделен. Аз ходих на физикал терапи. Упражения правих, показаха в нас какво да правя и сега съм уж ок. Но то пак зависи кой в какъв стадий е на проблема. При мен е може би в супер начален, а съм раждала и секцио. Та упражнения само дадоха резултат. Но при по-напреднал пролапс, друго ще трябва. Но потърси и прочети темите, може да са ти от полза.

# 381
# 382
Колко ориентировъчно струва колоноскопия? Някой ако е правил скоро и може да сподели цена, че коментирам с приятелка в Америка цени.

# 383
Покрива се от ЗК, само упойка платих - 130 лв.

# 384
Колко ориентировъчно струва колоноскопия? Някой ако е правил скоро и може да сподели цена, че коментирам с приятелка в Америка цени.
Мерка, то много относително да се коментира цена на колоноскопията в Амеврика. Там по скоро зависи от застраховката. При една и съща застраховка в мойта къща, аз плащам 800$, на моя мъж е без пари. Та коментирайте си, но не се карайте Simple Smile

# 385
Приятелката очаква да плати 4000$ от 14000. Спред застраховката ѝ. Ми то, по- евтино е да си дойде до тук, да се видим, да мине през болницата и да си хване следващия полет.

# 386
  • София
Ако е здравно осигурена тук може ама ако не е…

# 387
И да не е (и вероятно не е) тук въобще не става въпрос за такива цифри. Тук намерих някакви цени, но мисля, че цената е по-ниска като цяло. Тези ми изглеждат високи.
Скрит текст:

# 388
  • София
Може и да не става ама все пак ако не е здравноосигурена е добре да се информира за цените в съответният град.

# 389
Приятелката очаква да плати 4000$ от 14000. Спред застраховката ѝ. Ми то, по- евтино е да си дойде до тук, да се видим, да мине през болницата и да си хване следващия полет.
ХУбаво е да провери на няколко места каква цена ще ѝ дадат, освен ако тя не предпочита на точно конкретно място. И това 4хил според нейни изчисления ли са? АКо не са, кажи ѝ да се обади на застраховката и да им каже те да ѝ изчислят. Те ще се свъrжат по вътрешен ред с където ще се прави колоното и ще ѝ кажат колко ще струва. За предпочитане са outpatient clinic за правене на колонота. Болниците вземат повече пари. МНого пари ми се виждат тези. Сметката бз застраховка е до към 4 хил по принцип. Какво е това 14 хил не става ясно. Аз съм вечно с полипи. И плащам колоното. Вече се води диагностика. В момента в който ти открият каквото и да било се води диагностика. АКо не ти открият нищо (както на моя мъж) се води профилактика. Така пращат кода за сметката. Катое профилактика не се плаща нищо. Абе много неща има за питане жената. Отговора не е бяло и черно само.

Общи условия

Активация на акаунт