Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 903
  • 743
  •   2
Отговори
# 405
В някоя от по-старите теми бях видяла препоръка за капки (или близалки) против гадене по време на пътуване. Не помня точно какъв беше продукта, но беше подходящ за деца.
Бихте ли ми припомнили, моля?

# 406
Начи... не натискай! Laughing И аз като натисна, усещам болка.
Сега майтапа настрана - трябва да определиш мястото и вида на болката, за да имаш по конкретни насоки. Ако е от вътрешната страна на бедрото има ли зачервяване, затопляне, промяна на цвета на кожата? Усещаш ли болка при изпъване на крака, при стоене права, при седене? Различна ли е? Постоянна ли е?

Не усещам болка при опъване на крака, при седене също. Не е от вътрешната страна на бедрото, не е зачервено.
По-скоро като напрежение, понякога усещам стрелкаща болка за 2-3 секунди. Нещо като мускулна треска, но не точно. До вчера пих АБ, болеше ме гърлото.

# 407
  • София
Saturday Превомит са близалките

# 408
До вчера пих АБ, болеше ме гърлото.
Вероятно е свързано с това. Колко време беше болна? Не е било две седмици сигурно, от колкото време е болката в крака. Ако не отшуми с отминаване на заболяването, тогава ЛЛ и от там съответния специалист, който сметне, че ти е необходим. Там, където описваш, освен мускулна, не виждам какъв друг да е произхода на болката. Може би пренапрежение, преразтягане, няма какво друго да е. Често забравяме, че сме се ударили, че сме се посукали докато правим нещо в ежедневието. Наблюдавай се още няколко дни и това е, не знам какво друго да те посъветвам.

# 409
До вчера пих АБ, болеше ме гърлото.
Вероятно е свързано с това. Колко време беше болна? Не е било две седмици сигурно, от колкото време е болката в крака. Ако не отшуми с отминаване на заболяването, тогава ЛЛ и от там съответния специалист, който сметне, че ти е необходим. Там, където описваш, освен мускулна, не виждам какъв друг да е произхода на болката. Може би пренапрежение, преразтягане, няма какво друго да е. Често забравяме, че сме се ударили, че сме се посукали докато правим нещо в ежедневието. Наблюдавай се още няколко дни и това е, не знам какво друго да те посъветвам.

Благодаря, Dia Mia, може и да съм се ударила и да не помня. 6-7 дни бях болна.

# 410
В някоя от по-старите теми бях видяла препоръка за капки (или близалки) против гадене по време на пътуване. Не помня точно какъв беше продукта, но беше подходящ за деца.
Бихте ли ми припомнили, моля?
Отвратителни са. И аз, и щерката повръщахме задължително като ги пробвахме..

# 411
Колко е малко детето? Аз съм давала при нужда на сина ми Дименхидринат - хапчето е малко, а ако детето е малко дозата е 1/2 хапче.

# 412
  • Пловдив
Против гадене и повръщане: Вомитусхил, капки, хомеопатично.
Да ближете или миришете отрязан лимон пробвали ли сте?

# 413
На някои им помага и парченца джинджифил да смучат, има едни като захаросани, не съм сигурна сушени ли се водеха точно. И те не са за всеки вкус, разбира се.
Другото което може да се пробва са едни гривни - като ластичен накитник представява, има зашито твърдо пласмасово като мънисто което се намества по определен начин да притиска някаква акупунктурна точка. Купих си и така и не съм ги пробвала още, пътувам рядко и последните пъти ги забравих. Но ми ги хвалиха, май и за бременни ги дават че помагат при гадене.

# 414
Вече има и желирани бонбони Превомит. Може да пробвате и Антиметил, то е с джинджифил.

# 415
Дименхидринат. Опитвали сме всичко,сина ми не повръща,когато му дам от това. На него винаги му става лошо дори на кратки разстояния,а на дълги задължително повръща ако не взема мерки.

# 416
Може ли да се изследва хемоглобин, когато се приема В12?

# 417
Може ли да се изследва хемоглобин, когато се приема В12?
Може

# 418
  • София
Може ли някой да даде мнение за изследване на кръвна захар на детето (12 години, момиче).

Преди година и 10 месеца кръвната захар беше висока - 6.43, но гликирания хемоглобин беше 5.2. От тогава редовно проследяваме (на 3 месеца + имаме глюкомер вкъщи и замерваме от време на време). Натоварване с глюкоза също правихме. След лек хранителен режим нещата се нормализираха до днес, когато видях този гликиран хемоглобин 6.

Вярно, че от 2 месеца е при бабите и там основно си поръчва мекици, палачинки и подобни за закуска, яде сладко и сладоледи на корем, но все пак...

Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 419
Не съм лекар, но трябва диета без сладко.
Бабите са спрат да дават сладко. Мекици само със сирене или мед по изключение.

Общи условия

Активация на акаунт