Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 968
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
С течен азот не е скъпо. Идете в кожен диспансер. 20 лв. платих за пигментно петно.

# 436
Образувания по кожата не бих третирала сама, вкъщи. Дори за папиломи ходя на лекар, а не мажа с така популярните Верутол и от тоя род, че не искам да си докарвам кожни проблеми.

# 437
Дева, къде и с какво махна пигментно петно? Лекар?

# 438
Mariat, в Кожния диспансер в Пловдив, д-р Лукова. С едно намазване, с течен азот.

# 439
Еее щом доктор е казал че не е проблемно, значи може и с нещо да се пробвате да мажете. Аз точно с Верутол махнах няколко. Но трябва да внимавате много. Само самото образувание се маже. Трябва да внимавате да не засегнете здрава кожа. Аз лично с клечка за зъби много много внимателно нанасях, макар шишенцето да си имаше четчица, като за лак. Но ако могат да ви го махнат с азот, по-добре не се занимавайте с нищо друго. Вероятно и самия Верутол ще е 20лв, а резултата съмнителен.

# 440
  • Бургас
Какво искате да кажете? Съставките хомеопатични, а смесването не? Имате предвид, разреждането или?

Искам да кажа, че в хомеопатията (класическата) се ползва само едно лекарство/съставка. Не се смесват съставки на принципа да сложим от всичко, пък все някоя съставка може да подейства. На мен например тези коктейли от аптеката никога не са ми действали поради тази причина. На много други хора също и после казват, че хомеопатията е измама. Ходя на класически хомеопат и вземам само по едно лекарство. Бях много скептична, но ми помогна за някои неща, за които медицината не успя.

# 441
  • София
Че те и тия на Боарон се смесват понякога и си действат даже много добре.

# 442
Преди седмица пих Достинекс за спиране на кърмата, нямах кой знае какво количество, но си беше 20-30-40 на изцеждане.
Схемата беше 2 пъти на ден по 0,5 табл, за два дни. Не съм изпитвала дискомфорт, не са ми се пълнили и да са напрегнати или болезнени, меки бяха и са меки. Само около зърната едни топченца усещах, но пак не бяха болезнени, няколко дни след това отминаха.
Само че днес се будя два пъти с петно от кърма от лявата гърда. Док казва, че всичко е ок.
Интересно ми е просто, кога ще спре окончателно? Не ги пипам, не цедя, не стимулирам.
Кога ще спре и как мога да разбера?
Забравих да допълня, достинекса го пих в началото на третата седмица след раждането.

# 443
  • Бургас
При всеки различно. Нормално е да има тук там малко протичане. Още повече че вие я спирате твърде рано - 3 седмици след раждане. Та тя тъкмо сега се е наела да се увеличава. Първите 1-2 седмици си е напълно нормално да е 30-40 гр, не е както казвате кой знае какво количество, а нормално количество. Интересно ми е защо искате да си спрете кърмата?

# 444
Благодаря за отговора, за причината не смятам да говоря, не е суета.

# 445
И суета да е, не дължиш никому обяснения. Peace

# 446
  • пустинята Гоби
Ще разберете, че кърмата е спряла окончателно, ако  като стиснете леко ореолата, т.е. около зърното, не излиза мляко. Важно е че гърдите не са болезнени. Като спре млякото омекват.

# 447
Някой да се е сблъсквал с такова петно ? Сутринта го видях . Предполагам , че е някакъв спукан капиляр или нещо от сорта . Не дразни , не боли , абе нищо

# 448
Ампулите Тотема (желязо) вредят ли по някакъв начин? Дали са по-вредни от другите железни препарати? Приемам ги заради ниско желязо няколко дни в месеца, но хематоложката ми каза да ги заменя с капки Малтофер и на въпроса защо не получих отговор? По принцип тотемата са ми неприятни за пиене, но от тях наистина ми се качват стойностите и не ми се иска да го сменям, при положение, че преди време от МалтоферФол (хапчета) не видях особен ефект. На една моя приятелка (бременна) й изписаха Ферофолгамма всеки ден, но когато й е по-нисък хемоглобина минава на Тотема за няколко дни и това също ме озадачва. Защо само за няколко дни Тотема, а през другото време на Ферофолгамма? Нещо има ли и на тая Тотема, освен, че е супер противна за пиене.

# 449
  • София
Мен много ми дразнеше стомаха и си имах страхотни странични ефекти от нея (от Тотема). С ФероФолгама вдгинах през първата си бременност доста желязото.
Всеки е различен така, че нямам идея какво действа добре при вас, но може би добре да се послуша лекаря ако провеждате някакво лечение.

Общи условия

Активация на акаунт