Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 31 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
За какво ви е на раждащите? НСПВС?

# 466
след раждане, обезболяващо. На мен не ми понасят супозитории, де, не съм се и напъвала да го търся. Аз си бях на венозно и мускулно обезболяване.

# 467
Обезболяващо не ми действа. След операция от апандисит ми дадоха, капсула, никакъв ефект нямаше.

# 468
  • София
Действа си супер след секциото, което не мога да кажа за аналгина дето ми дадоха 😆

# 469
Ох аз съм доволна от венозните. Мисля Дексофен, че беше, не помня. . 🥰 при мен има жестока непоносимост от супозитории и само като сложа една и и и и ии и и става… ужас. Започват едни колики, газове, разстройство.
В родилното ми сложиха веднъж мускулно и после венозно, доста добре бях. До третия ден, после спрях да искам.

# 470
Какво ви е помагало при радикулит с болки в кръста?

На ММ му помага Диклофенак Дуо 75 mg, аз съм ходила в неврологията за венозни системи на НСПВ.
Също ни е помагала манулна терапия от невролог, който е обучен.

# 471
Аз също ходя при мануален терапевт, но откакто Елора ми каза за лоста, не ми се е налагало.

# 472
Искам да попитам,за какъв период от време се развиват мозъчните метастази?
Търся информация, но е много оскъдна.Някакви проучвания,изследвания по този въпрос.

# 473
Зависи от вида на тумора (глиален, менингеален, невронален, тумор на епи- или хипофизата)   колко е агресивна онкогенезата, в какъв стадий е и т.н.  Няма “универсален” отговор за развитието на метастазите.

Искам да попитам,за какъв период от време се развиват мозъчните метастази?
Търся информация, но е много оскъдна.Някакви проучвания,изследвания по този въпрос.

# 474
Здравейте, трябва да правим рутинните чревни изследвания за започване на детска градина. Днес успях да взема пробата от акото на детето в стерилна чашка, но нямам възможност веднага да я занеса в лабораторията. Как да съхранявам пробата? В хладилник? И има ли проблем да я занеса утре сутрин в лабораторията?

# 475
  • София
В хладилник на вратата са ми казвали на мен. Иначе не, няма проблем да се занесе утре сутрин

# 476
  • Пловдив
Момичета, някой да се е справил с т.н. "неспокойни крака"?
Снощи хич не съм спала Confused

# 477
Не че е единствената възможна причина но доста често е от недостиг на електролити, особено магнезий.

# 478
Да питам вярно ли е, че при оток на крайниците, ако отока е в долната част - около глезена и дори към пръстите, не е възможно отоците да са причинени от проблеми със сърцето или със ставите? Ходих на съдов хирург и ангиолог, четири пъти ми вземаха кръв, за да изключат подагра, бъбреци, черен дроб, диабет, проблеми със щитовидната. Диагнозата ми за момента е неуточнен лимфедем. На мен ми се иска да се изключи кардиологичен проблем, понеже от десет години съм на лекарства за кръвно. Според лекарите, щом ЕКГ то ми е добре, нямам нужда от кардиолог. Дали е така или просто вече не им се дават направления? Ще ми се и на ортопед да ида, моя бивша колежка беше години с такива неуточнени отоци и сега и двете й стави са за смяна. Ако не са и тези неща, освен някъде в София да търся специалист за лимфедема -евентуално да се разбере какво го предизвиква и как да се избягват по-големи отоци и усложнения. Имате ли идея къде бих могла да ида? Имам допълнителна здравна застраховка в Булстрад, мога и на частно да ида, не ми е проблем.

# 479
Момичета, някой да се е справил с т.н. "неспокойни крака"?
Снощи хич не съм спала Confused
Масаж с магнезиево олио. В началото може да щипе и сърби кожата, не се нанася ако е бръсната скоро кожата или ако има ранички. Ако много ви сърби след масажа може да изчакате малко и да отмиете. Това ми помага на мен. Ако има повече недостиг повече гъделичка, но после се свиква.
Отделно масажи ако може някой да ви прави.
Друго, което гледах е да се вържат стегнато ходилата с по един чорап. Не съм го пробвала, но е тик ток хак, може и да подейства.
Ако не приемате магнезий може да започнете.

Общи условия

Активация на акаунт