Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 31 003
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
За лимфедема студио Релакс, ама трябва да е доказан лимфедем. Имаш ли премахнати лимфни възли?

# 481
Нямам и за това и се учудих на тази диагноза. Но и ангиолога и съдовия хирург са на едно и също мнение. На съдов отидох по-късно и не съм си казвала диагнозата от предишния лекар. Ще видя на 13 какво ще предложи, когато трябва да й занеса последните ми изследвания.

# 482
А на щитовидната всичко ли изследва и какви са точните стойности? Само през един период от живота си съм имала подуване на стъпалата и се оказа, че се дължи именно на много тежка хипофункция + недиагностицирано Хашимото.

# 483
Няма отоци без причина. Ако се задържат повече от ден, задължително трябва да се търси причина. Една от най-честите е проблеми със сърцето. Не е за пренебрегване, но, ако вече са те прегледали и не е това, продължавате с изследванията.

# 484
При лапароскопска операция за апендикса на дъщеря ми откриха тези тъмни петна по матката..Взет е материал за биопсия.Дали да се притеснявам за нещо лошо?

# 485
Къде са тъмните петна? Не мога да се ориентирам.

# 486
Къде са тъмните петна? Не мога да се ориентирам.
Ето ги

# 487
Аз не бих се притеснявала, ще чакам да излязат резултати. Винаги така постъпвам, не се тръшкам предварително и не мисля. Вкл. и когато правиха биопсия на възел на щитовидната на дъщеря ми, както и за куп други проблеми.

# 488
  • София
Глезените на краката могат да се подуват вследствие прием на лекарства.

# 489
Глезените на краката могат да се подуват вследствие прием на лекарства.
Така е. Моите се подуват от аналгин дори, както и от повечето НСПВС.

# 490
Само ЕКГ ми правиха няколко пъти, не са ме пращали на кардиолог и според лекарката няма смисъл да ходя, тъй като подуването не й приличало на сърдечен проблем. На щитовидната ми пуснаха TSH и T4 и отново не смятат, че има нужда от още изследвания. Според едната лекарката едва ли не трябвало да вземам болнични до безкрайност, не да има нужда да се търси причината, защото след като лежах в отделение имах голямо подобрение, а няколко дни след като тръгнах на работа се получи същото подуване. И също така едва ли не до безкрайност да пия фурантрил. От който пък страшно много ми играе кръвното и се чувствам на парцал постоянно.

# 491

Това със какво да го мажа, от вземане на кръв е, синината не намалява, а се увеличава, от понеделник е.

# 492
Хепароид и компреси с риванол.

# 493
Троксевазин  или Троксевазин Дуо бих взела за тая синина. Ако имаш вече у вас накакво мазило за разширени вени, действай с него. Лиотон, Хепароид и от сорта - все стават.
Но ми е странно че казваш че се и увеличава, това са 3 дни от понеделник насам... Приемаш ли някакви кръворозреждащи лекарства?

# 494
Нищо не приемам, от вчера мажа с Хепароид.

Общи условия

Активация на акаунт