Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 995
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Карай си с него тогава, трябвало и от по-рано да започнеш даже. Но наблюдавай че не ми харесва дето казваш че се и увеличава. Снимай всеки ден ако трябва, да можеш да сравниш обективно.
Може и малко повече витамин Ц тия дни също, то дори и да не помогне с нищо няма да ти навреди.

# 496
# 497
Нямам и за това и се учудих на тази диагноза. Но и ангиолога и съдовия хирург са на едно и също мнение. На съдов отидох по-късно и не съм си казвала диагнозата от предишния лекар. Ще видя на 13 какво ще предложи, когато трябва да й занеса последните ми изследвания.
А за разширени вени с доплер гледаха ли те? На мен единия ми глезен и малко над него си стоеше утекъл и подут. На доплера излезе увредена вена. Махнаха ми я и няма подуване и утичане повече. Но това беше на единия крак само. Другия го пазя от тогава (нося компресиращи чорапи).

# 498
bubolina73, кофти са ти спукали вената. Трудно и бавно минават, дори и да мажеш. Но добрата новина е, че цветът е започнал да се променя.
Може да опиташ да го наложиш със стар лук, така ми налагаха всичките синини и натъртвания като малка. Сега установих, че ми действа по-добре от лекарствата за навехнат глезен.
Разцепваш глава лук на 2 , разделяш белите лщспи, ако можеш махни вътрешната ципичка на всяка и малко посоли, за да пуска повече сок. С вътрешната част на всяка люспа налагаш и правиш плевръзка отгоре.

# 499
Голямата синина не е от иглата, а от ластика с който стягат, тя ме стегна и ме заряза да се обяснява на друг и после взе кръвта.

# 500
Компреси с риванол нон стоп, но трябва да сте постоянна няколко дни и ще има резултат!

# 501
Риванола не ли за оток? За синините е достатъчен Хепароид. Даже и без него ще се разнесат.

# 502
  • София
При лапароскопска операция за апендикса на дъщеря ми откриха тези тъмни петна по матката..Взет е материал за биопсия.Дали да се притеснявам за нещо лошо?

Не съм лекар, не мога да кажа със сигурност изчакайте изследванията, но на мен това на ендометриоза ми прилича.

# 503
Днес на крака на детето видях това петно, справка с Гугъл препраща към трихофития.
Аман от кожни проблеми , аз самата се боря с кожна екзема от препарат и сега ме почва нещо сърбящо в свивката на лакътя, като нищо ще е като неговото, четох , че е заразно.
Някой, лекувал такова петно, да сподели подробности. Пъпките са от нескопосано обезкосмяване.
.

# 504
Някой има ли уморени очи? Пробвах какви ли не капки, диоптър няма, изписваха ми витамини за очи и най-вече почивка, но аз работя на екран минимум 8 часа дневно с анализи, значително натоварване на очите, което няма как да намаля. Ограничих телефон, телевизор и други екрани, но общо взето трудна работа, събират ми се десетина часа дневно пред екрани. Денем е добре, но вечер трудно адаптирам към тъмното, особено при свечеряване започвам трудно да фокусирам, чак като замайване и вече при изкуствената светлина вечер не знам къде се намирам. Преди това се случваше спорадично, а сега от три месеца не спира.

# 505
Матеа, това ми прилича на гъбички, пробвай с антимикотичен спирт, осбено ако има сърбене. Най-добре на кожен лекар.

# 506
Някой има ли уморени очи? Пробвах какви ли не капки, диоптър няма, изписваха ми витамини за очи и най-вече почивка, но аз работя на екран минимум 8 часа дневно с анализи, значително натоварване на очите, което няма как да намаля. Ограничих телефон, телевизор и други екрани, но общо взето трудна работа, събират ми се десетина часа дневно пред екрани. Денем е добре, но вечер трудно адаптирам към тъмното, особено при свечеряване започвам трудно да фокусирам, чак като замайване и вече при изкуствената светлина вечер не знам къде се намирам. Преди това се случваше спорадично, а сега от три месеца не спира.
Има и очила без диоптър, само с покритие което донякъде намалява увората от екрана, освен да пробваш такива. Освен това, не знам в какво помещение работиш и какво е осветлението там, но гледай никога екранът ти да не е най-ярката светлина, това изморява също допълнително.
Те и часовете са ти много, де, опитай се от време на време да си отместваш погледа и да го фокусираш върху нещо друго което е и по-далеч.

# 507
Някой приема/л ли е ашваганда? Какво ви е мнението? Има ли действие? Имаше ли негативни реакции?
Като цяло търся нещо, което да ме ‘центрира’ и да ме успокоява, но да не ме приспива.

# 508
  • София
Мъжът ми приемаше уж за "успокоение". Нито го е успокоила нито го е приспала... Тя и до колкото знам действа с натрупване. Пробвайте, смятам, че при всеки е различно.

# 509
Аз по стечение на обстоятелствата я приемах (Future нещо си беше марката), защото мислех, че състоянието ми се дължи на стрес. Никаква промяна не усетих, независимо в каква посока. Изпих предписаното и не купувах повече.

Общи условия

Активация на акаунт