Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 941
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Чела съм, че локални стероиди може да бъдат причина. Аз имам на едната буза, за някакъв дерматит ми беше изписан КС крем и се съмнявам в него.

# 256
При вас е възможно да е от това,но при мен става въпрос за големи участъци-двата крака от хълбоците до глезените и на бузите под очите и около скулите.

# 257
Ясно, насочвам за причина. Ако сте приемала КС като бременна.

# 258
На почивка сме и от вчера синът ми вдигна температура 38.8. Слагам му свещички Фервекс, но я смъква съвсем малко.  Иначе не се оплаква нещо да го боли. Някой минавал ли е през този вирус,  да сподели как протича и колко време държи тази температура?

# 259
  • София
На колко е детето?

# 260
# 261
  • София
А, то е голямо. Следете и за други симптоми в следващите дни.

# 262
Температурата е висока. Заведете го на лекар, щом не смъква втори ден.

# 263
Направете му тест за ковид, две семейства се върнаха с ковид от морето

# 264
Темата за КОВИД се активизира, направете тест.

# 265
Здравейте! От два дни съм с ужасен цистит и освен лекарствата реших да си правя чай от листа мечо грозде. На опаковката пише, да се  залее една супена лъжица с 500лл вода, 12 часа след това го варя 5 Мин. Но това което пише после нещо не го схващам - пише да се пие 100мл през деня, като извлека е годен 12 часа. Пускам снимка. Не мога да разбера 100мл за целия ден ли трябва да изпия от тези 500мл и ако да, утре ще направя половин супена лъжица, защото какъв е смисъла да хвърлям 400мл.от чая.
Или се има предвид на едно пиене да изпивам 100мл докато изпия цялата течност. Малко подвеждащо е написано,но предполагам ще има други, които са пили такъв чай и да ме светнат.

# 266
  • София
Изпивате цялото количество, което сте направила. С това минимално количество от 100мл няма как да се случат нещата. Аз поне така съм пила. Също червена боровинка и Цистирен взимах последно.

# 267
Цитат
пише да се пие 100мл през деня

Не е така. Пише - "Отварата се пие по 100 мл през деня".
Разбирам го така - цялата отвара се изпива на порции по 100 мл всяка през деня.

ПС От сайта на билковата аптека на Поп Богомил:
https://myherbs.bg/product/mecho-grozde-arctostaphyllos-uva-ursi-lista
Цитат
1 супена лъжица листа се залива с 400 мл студена вода. Престоява 1 нощ. На сутринта ври 3-5 минути. Пие се 4 пъти по 100 мл дневно. Чаят се приема с минимално количество сода бикарбонат.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 20:36 от Diorela

# 268
Така е, 100мл са на един прием а се разпределя цялото количество да се изпие за деня. Въпросът е да е разпределено а не наведнъж или пък да не е по прекалено малко на един прием че все пак трябва да е достатъчно за да свърши нещо. Неприятен е на вкус и доста хора биха се изкушили да го изгълтат наведнъж и да приключат за деня ако не им се каже изрично да го разпределят.

# 269
  • Бургас
На почивка сме и от вчера синът ми вдигна температура 38.8. Слагам му свещички Фервекс, но я смъква съвсем малко.  Иначе не се оплаква нещо да го боли. Някой минавал ли е през този вирус,  да сподели как протича и колко време държи тази температура?

Синът ми това лято имаше 3 дни температура без други симпноми. Първия ден 39 градуса. После наколко дни беше с тежко разтройство.

Общи условия

Активация на акаунт