Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 930
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Мечото грозде на 5х100 се изпива през деня. Аз варях сутрин, без престой на билката цяла нощ. Полза има. Във всяка доза добавях щипка сода.

# 271
Здравейте! От няколко месеца имам един проблем, замислих се, че може някой да има полезна информация, та реших да споделя.

Два месеца след раждането се появи една болка в китките на двете ръце. Ортопед установи теносиновит де кервен и искаше да ме оперира. Направих втора консултация с доцент - мазило, ортези и физиотерапия. До физиотерапията обаче не можах да стигна :/ Вече четири месеца съм с този проблем, като болката съответно се е усилила, а китките ми са леко подути. Другата седмица имам час при друг ортопед, силно се надявам да ми помогне без да стигнем до операция. Притеснява ме упойката, защото кърмя и периодът за възстановяване, няма кой на ми помага с детето,освен мм вечер след работа и уикенда.

Исках да попитам някой тук дали се е сблъсквал с това заболяване, излекувахте ли го или оперирахте? Или пък, ако имате полезна информация, ще се радвам да споделите!

Благодаря!

# 272
  • София
Аз бях с тендовагинит. Имах момента, в който вече си изпусха чашата от ръката… Пиша Ви

# 273
Моята приятелка не се оперира. 3 месеца с шина и физиотерапия. Оправи се.
При мен се спомена за синдром на карпалния тунел. Аз ходих при невролог във Варна практикуващ китайска медицина. С иглотерапия, ток и лазер за 10 дни, като след първия месец вече можех да държа чаша в ръката, а преди това и салфетка не можех. Д-р Нели Димкин. Посещавала съм я за различни неврологични заболявания и винаги лечението е било успешно. Не съм ходила от 2009-2010 г, не знам сега дали все още практикува в града.
При докторката отидох след 2 неуспешни назначени терапии от традиционната медицина и вече прилично изкривена след фрактура на таза и натъпкана с лекарства.

# 274
Кумата ми вдига голям човек всеки ден от много години, а последната - съвсем сама, ръцете ѝ бяха много зле. Каза, че ѝ е приложена този вид терапия и сега е добре, и няма болки. Иначе и на нея ѝ предлагаха операция...

# 275
Много ви благодаря! Вдъхнахте ми надежда. Д-р Иван Узунов нео клиник е този, който искаше да ме оперира сред преглед от около 2 минути. Споделям, за да избягвате при възможност.

# 276
  • София
Здравейте,
при профилактични изследвания се установи, че тези показатели от ПКК са завишени, повод ли са за притеснение? Винаги досега са били в норма.

# 277
Някой знае ли каква е разликата между АЦЦ и NAC? И двете съдържат ацетил цистеин, разликата е в буквата N на второто.

# 278
Някой знае ли каква е разликата между АЦЦ и NAC? И двете съдържат ацетил цистеин, разликата е в буквата N на второто.
Няма разлика

# 279
Има голяма разлика в химичната структура и следователно в действието.  N acetyl cysteine е предшественик на глутатион и играе важна роля в неутрализацията на кислородните радикали или има силен антиоксиданетен ефект. АЦЦ е ацетил цистеин е мулолитик т.е. отхрачващо.   

Няма разлика

# 280
Сега на кого да вярвам? На мен ми трябва действието на NAC.

# 281

Обикновено е добре на себе си.

Едно и също е.

# 282
Не знам за какво ви е това АСС, но предната ни ЛЛ го наричаше "срам за майстора".

# 283
Този "срам за майстора", пулмологът често ми го предписва за втечняване на секрета в дробовете и по-лесно откашляне. АСС  е чудесно лекарство.

# 284
Обяснете поне, мисли никой не чете? Да ни стане ясно на всички, ала преди това се информирайте предварително!

Обикновено е добре на себе си.

Едно и също е.

Общи условия

Активация на акаунт