Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 720
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Аз от 2 години имам подобно подуване на глезените като на rusevavv. Ходила съм на ортопед, ревматолог, съдов хирург (двама), ангиолог, кордиолог и... нищо. Никой не го припозна като проблем от неговата област.

Имам някои признаци на пред менопоуза. Възможно ли е да е свързано с хормоните?
Също така имам 2 миоми, едната е 6см. Възможно ли е да притиска нещо в таза ми - кръвоносен съд, линфни възли?

rusevavv, гледам че MCV са завишени. Аз също имам отклонения в тях, т.е. лека анемия. Подозрението на лекарите е, че анемията ми е от обилния цикъл заради миомите. Ти как си в това отношение?

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 15:47 от Irene Adler

# 331
Аз такива отклонения поне до преди година и нещо не съм имала. На мен ми обясниха, че стойностите ми са от храненето – не ям месо и яйца. Понеже ми предстои и ринопластика,лекарят ми каза че нямало нищо притеснително в стойностите. 🤷♀ Но при мен е друго – подут е само единият глезен и то постоянно, просто понякога след натоварване се подува повече и започва болката като вървя,все едно нещо ми притиска сухожилията при стъпване.

# 332
  • Пловдив
Здравейте.
Докато съчувствам на дамата с подуването от ухапване и аз по глупав начин си докарах някаква инфекция, май.
В събота паднах и ми стана рана от ожулване. Няма нищо кървящо и дълбоко, просто голямо петно ожулена кожа.
Днес ме боли все повече и е все така червено все едно сега съм паднала. И е топло около него.
Мазах с йодасепт, сулфациатол, кислородна вода, спирт... Дайте още идеи.
Утре отивам при личната, ама много ми гори мястото.
Не трябва ли да почне да прави коричка за два дена?
Стандартно тип детско падане на коляно с дупка на мястото на панталона Joy За да си го представите.

# 333
Аз от 2 години имам подобно подуване на глезените като на rusevavv. Ходила съм на ортопед, ревматолог, съдов хирург (двама), ангиолог, кордиолог и... нищо. Никой не го припозна като проблем от неговата област.

Имам някои признаци на пред менопоуза. Възможно ли е да е свързано с хормоните?
Също така имам 2 миоми, едната е 6см. Възможно ли е да притиска нещо в таза ми - кръвоносен съд, линфни възли?

rusevavv, гледам че MCV са завишени. Аз също имам отклонения в тях, т.е. лека анемия. Подозрението на лекарите е, че анемията ми е от обилния цикъл заради миомите. Ти как си в това отношение?

Възможно е според мен, майка ми беше с доста голяма миома и все не се решаваше на операция и накрая започна да вдига кръвно, казаха й, че е от нея и че притиска.

# 334
Може да опитате с Джинджира алба или Арника на Кройтерхоф. Арниката е по скоро за синини и отоци,но имам чувството, че помага за всичко.И от двете съм много доволна.

# 335
  • Бургас
mibobo, на майка ви нормализира ли й се кръвното, след като премахнаха миомата?

Аз такива отклонения поне до преди година и нещо не съм имала. На мен ми обясниха, че стойностите ми са от храненето – не ям месо и яйца.

Възможно е, но имайте едно наум. Аз 20 год почти не ядях месо и не съм имала отклонения. Чак като ми стана обилен цикъла ми се промениха стойностите. Но мина доста време (сигурно две години) докато разбера от какво е. Според ЛЛ си бях наред.

# 336
mibobo, на майка ви нормализира ли й се кръвното, след като премахнаха миомата?

Ами не много, защото тя много време изчака докато се оперира и вече беше стигнала до лекарства за кръвно. Малко й се подобриха нещата, т.е. намалиха й дозата после, но не ги  спря.

# 337
Аз имам много голямо подобрение ден 2 на антибиотика (общо 5 приема вече, Оспамокс пия на 12ч по 1 таблетка) - отока спадна, зачервяването видимо намалява, няма болка, остана лек сърбеж. Още половината ми бедро е червено, но не е каквото беше. Аз си помислих, че съм направила целулит (не козметичния дефект, а инфекция) и много се бях наплашила като ходих на втори преглед. Мислех, че до хирург ще стигна накрая. Лекарят въобще не беше впечатлен, де 😀

# 338
Аз имам много голямо подобрение ден 2 на антибиотика (общо 5 приема вече, Оспамокс пия на 12ч по 1 таблетка) - отока спадна, зачервяването видимо намалява, няма болка, остана лек сърбеж. Още половината ми бедро е червено, но не е каквото беше. Аз си помислих, че съм направила целулит (не козметичния дефект, а инфекция) и много се бях наплашила като ходих на втори преглед. Мислех, че до хирург ще стигна накрая. Лекарят въобще не беше впечатлен, де 😀
При какъв лекар ходихте?

# 339
Дежурен на кабинет (в провинцията съм) - тук уикенда някой дежури на кабинет, останалите лекари почиват. Общопрактикуващ.

# 340
Здравейте, детето тази сутрин се оплака от сърбеж по единия крак и видях че като пътечки има много ситни червени пъпки, обрив. Не съм виждала такова нещо до сега, не мисля че е бълха, какво може да е? Дали не я е облазило нещо 🙁 На три места по единия крак. Мазах с фенистил явно ще търсим гадинка

# 341
Хм, поне от тези снимки не ми прилича да е от бълхи това,  а повече като от дървеници. Може и аз да не го виждам добре, все пак е просто снимка, на ако искаш потърси повече изображения от тях как става и сравни. Те правят така пътечки а бълхите хапят по-единично или пък там 2-3 близо едно до друго и по-рязко откроена малка пъпчица става.

# 342
Мерси и аз клоня може би към дървеница да сме си докарали от някъде..

# 343
Някой правил ли е електромагнитна терапия със стола BTL Emsella за стягане на мускулатурата на тазовото дъно при  стрес-инконтиненция (изпускане, невъзможност за задържане на урината, при кихане, кашляне, физическо усилие)?
Дали има някакъв ефект?

# 344
Ухапването от дървеници не изглежда така. А и снимките са доста неясни. По продължение на една права ли е обрива? Може ли да снимате на фокус и да се види цялата повърхност?

Общи условия

Активация на акаунт