Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Ашвагандата действа на всеки различно. При някой добре, при друг никак...при трети може да влияе зле, общо взето с приема на адаптогени е проба-грешка. Ашвагандата сваля кортизол и ако човек е с нисък такъв ще се почувства зле, също така не се препоръчва много при автоимунни заболявания, защото влияе на имунната система. Също така зависи от марка, доза и т.н.

# 511
Някой приема/л ли е ашваганда? Какво ви е мнението? Има ли действие? Имаше ли негативни реакции?
Като цяло търся нещо, което да ме ‘центрира’ и да ме успокоява, но да не ме приспива.
Прочети за свойствата на Родиола розеа. Добре е да се ползваме от местни билки.

За уморени очи - лутеин.

# 512
Записах си го, поръчах иначе ашваганда и ще дам отзив по-натам.
Розеата ме заинтригува и най-вероятно после ще се спра на нея.

# 513
Днес на крака на детето видях това петно, справка с Гугъл препраща към трихофития.
Аман от кожни проблеми , аз самата се боря с кожна екзема от препарат и сега ме почва нещо сърбящо в свивката на лакътя, като нищо ще е като неговото, четох , че е заразно.
Някой, лекувал такова петно, да сподели подробности. Пъпките са от нескопосано обезкосмяване.
Скрит текст:
.

Не разчитай на гугъл и на форуми. Най-добре посетете дерматолог и не го самолекувай. Ако е някаква гъбичка, може да влошиш със самолекуване.
Аз бих пуснала и тест за лаймска болест, за по-сигурно. Защото и при нея има такова изсветляване вътре и червено по ръба на петното.

# 514
Така изглежда и розовият лишей.

# 515
Оказа се екзема от котка, изписани са лекарства.

# 516
Някой има ли уморени очи? Пробвах какви ли не капки, диоптър няма, изписваха ми витамини за очи и най-вече почивка, но аз работя на екран минимум 8 часа дневно с анализи, значително натоварване на очите, което няма как да намаля. Ограничих телефон, телевизор и други екрани, но общо взето трудна работа, събират ми се десетина часа дневно пред екрани. Денем е добре, но вечер трудно адаптирам към тъмното, особено при свечеряване започвам трудно да фокусирам, чак като замайване и вече при изкуствената светлина вечер не знам къде се намирам. Преди това се случваше спорадично, а сега от три месеца не спира.
Освен да вземеш защитно фолио/протектор за екрана. Преди много години ползвахме протектор за екран и нямах проблеми с очите. Налагаше ми се 12 часа да съм пред екрани. Мисля че ще е по-добре от капки за очи.

# 517
Здравейте, отгодини на корема имам таково образувание. Според вас какво е?

Не искам да търся в Google!

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 15:28 от waynubg

# 518
Светла бенка

# 519
  • София
Не знам до колко въпросът ми е за тук, но не знам къде точно да го напиша - препоръчайте ми витамини, които да влияят добре на косата - и като растеж, и като блясък, жизненост. Ако се сещате нещо и за външно третиране, може и това да препоръчате.

# 520
Ще следя с теб. Аз си поръчах от един сайт ашваганда и видях, че имат и желирани за коса,кожа и нокти. Не съм ги пробвала.
Тези дни трябва да дойдат. В интерес на истината под формата на желирани ми е по-лесен и приятен приема.
Тези взех сега.

Иначе преди да родя си правех редовно маски с масло на khadi vitality grow хубавото при него е, че минимум 30 мин да стои, може и повече, но ако бързаш е супер. Също правех в корените маски с индийски билки на прах. Някои от тях може и 10-15 мин да престоят, някои и повече. В Зоя има голям асортимент и може да разгледаш.
Витамини ползвах абогерит, герикапс, мисля, че е хубаво да е А,Д,Е.
Гледах и един колаген, на realfoods, той няма вкус и може да се смесва и с кафето. Не съм го взимала и не знам дългосрочния план, но пробвах няколко дозички и ми допадна, че му е лесен приема.

# 521
  • София
Не знам до колко въпросът ми е за тук, но не знам къде точно да го напиша - препоръчайте ми витамини, които да влияят добре на косата - и като растеж, и като блясък, жизненост. Ако се сещате нещо и за външно третиране, може и това да препоръчате.
Oт тези ампули съм много доволна:
https://www.ozone.bg/product/farmona-radical-kompleks-za-stimuli … ZNqhoCii0QAvD_BwE

# 522
Здравейте,спешно ми трябва много добър Инфекционист за София, за подути подчелюстни лимфни възли при 13 годишно дете. Тя е с доста обострено акне, педиатърката твърди ,че са подути от акнето. Личният лекар отрича това мнение,а аз не знам какво да правя.
Лошото е ,че се оплаква че понякога възлите я болят.

# 523
Или в Инфекциозната болница, или в 29 ДКЦ. Май само там има инфекционисти. Но аз бих направила консултаци и в лицево-челюстната хирургия на Пирогов.

# 524
Или в Инфекциозната болница, или в 29 ДКЦ. Май само там има инфекционисти. Но аз бих направила консултаци и в лицево-челюстната хирургия на Пирогов.
Към кой точно лекар,че и там са много.Много съм объркана и притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт