Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 29 577
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Единствената промяна, която е от януари 2024 г., е, че отпадна малоумното правило да се иска разрешение от здравната каса за издаване на такова направление. Към момента само лекар специалист може да издава направление за ЯМР.

# 571
Може и така да е. Знам, че имаше някакво улеснение, но понеже ползвам ДЗО не съм запомнила в детайли.

# 572
Специалистите май имат ограничения за бройката направления за ЯМР. Нещо ми се върти 2 направления на тримесечие, но не съм сигурна.

# 573
Кое лекарство, продавано в България е най-близко до турския А-Ferin синус (за хрема, грип, настинка)?

# 574
  • София
Африн са ми препоръчвали, но при мен влоши нещата.

# 575
  • Димитровград
Ибупром синус се доближава до Аферим синус, но имайте предвид, че не трябва да шофирате и с двата препарата, мен това ме спира.
Някакви хакове при вадене на сливици на дете на 8?

# 576
Много течности веднага след упойката и студено, да тушира възпалението. Меки, кашави храни, за да не дразнят раната.

# 577
Здравейте! Знаете ли какво означава, когато имаш завишен RBC при кръвни изследвания?

# 578
Ибупром синус се доближава до Аферим синус, но имайте предвид, че не трябва да шофирате и с двата препарата, мен това ме спира.
Някакви хакове при вадене на сливици на дете на 8?
Ибупром синус защо не може да се взема при шофиране (и работа с машини)? Не съм видяла предупреждение в листовката, а то е псевдофедрини някакви и ибупром Thinking

# 579
Има предупреждение

# 580
Ужас! Аз го вземам при главоболие, идващо от синусите... Особено при пътуване с големи денивелации, че заболява повече... А главоболието ми пречи на шофирането Thinking
Никога не съм имала замайване след прием, по-често при запушен нос и съответно проблем с евстахиевата тръба съм имала световъртеж/замайване.

# 581
Моля за мнение има ли нещо силно притеснително в резултатите на сина ми на 6.5г

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 17:36 от emkata123

# 582
Съветвам ви да редактирате и да скриете имената и ЕГН на детето от снимката.

# 583
Съветвам ви да редактирате и да скриете имената и ЕГН на детето
отснимката.
Съветвам ви да редактирате и да скриете имената и ЕГН на детето от снимката.
Незнам как

# 584
Мисля,че не. Леките отклонения говорят,за прекарана инфекция. Все пак,разбира се трябва да каже лекар.

Общи условия

Активация на акаунт