Пазаруване от LC Waikiki - тема 10

• 8 635
  • 146
  •   1
Отговори
# 135
А може ли да се пазарува от турския сайт?
Не съм пробвала, но винаги като си харесам нещо и после отскочим до Одрин, нещото там е с 5лв по-евтино и то от редовната цена...

# 136
Много лаконично.. Simple Smile До офис на еконт ли,дай малко ино..
В Турция Еконт няма. Тамошен някой куриер.

Отговарям спрямо въпросът.

# 137
При внос от Турция би трябвало да се доплаща ДДС (да се освободи пратката от митница...). Може да не излезе по-евтино.

# 138
# 139
Няма офис на Еконт в Турция в момента. И тези Yollando не работят.

# 140
  • Сф
Може ли помощ с връщане на пратка, взета от Еконтомат? Влязох в профила, стартирах процес на връщане и получих съобщение, че куриер ще вземе пратката от Еконтомата. Да, ама аз нямам повече инструкции как да го сложа в Еконтомат. Смених взимането да е от нас. Това ок ли е? Четох първия пост, споменава се форма за връщане и фактура, но нямаше такива при получаване на поръчката. Без тях ли ще връщам? Товарителницата от куриера ли ще е?

# 141
Форма за връщане или друг документ вече не изискват. Достатъчна е електронната форма от акаунта Ви. В сайта за връщане в кутии пише, че ще получите код с СМС или на имейл. Вероятно ще го получите от Еконт. Не съм връщала в кутии, затова не зная с точност. Щом сте променили начина на връщане с куриер на адрес, когато дойде куриерът, ще Ви каже какво да направите. Това връщане е платено. Най- добре е да върнете в офис на Еконт. Ако сте получили пратката в офис, връщането в офис е безплатно.

# 142
  • Сф
Благодаря за отговора
То получаването в еконтомат не е нито в офис, нито на адрес. Още с първоначалното генериране на връщането пишеше, че куриер ще мине през Еконтомата, ама нямаше код там да сложа пратката. Затова го смених поне от адрес да е. Ще видим какво ще стане.

# 143
  • Пазарджик
Благодаря за отговора
То получаването в еконтомат не е нито в офис, нито на адрес. Още с първоначалното генериране на връщането пишеше, че куриер ще мине през Еконтомата, ама нямаше код там да сложа пратката. Затова го смених поне от адрес да е. Ще видим какво ще стане.
Звънете им. Много са отзивчиви в това отношение по телефона.

# 144
  • София
Това връщане е платено. Най- добре е да върнете в офис на Еконт. Ако сте получили пратката в офис, връщането в офис е безплатно.
Преди 2-3 месеца писах в темата за моя случай. Имах пратка, взета от офис. Реших да върна един шал. Създадох връщане от офис, за да ми е безплатно. Обаче не успях да отида в същия ден, както възнамерявах. На другия ден ме изненада куриерът на Еконт, който дойде вкъщи. Обясних му, че така ще трябва да плащам и предпочитам сама да занеса пратката в офиса. И така било безплатно. Стана ми неудобно от момчето, което редовно идва у нас и му дадох пакета. Набързо написах едно гневно писмо на Еконт с екранна снимка как съм заявила връщане в офис, а те ми изпращат куриер. Отговорът беше, че нищо не зависи от тях. Уайкики са наредили така. Много се ядосах, защото шалът струваше почти колкото платеното връщане. Обаче ми възстановиха цялата сума. Затова имам съмнения, че всяко връщане е безплатно, стига поръчката да е взета от офис.

Мираж, ще се радвам ако споделиш дали са ти удържали пари за взимането от адрес. Simple Smile

Куриерът носеше товарителница и пакет за опаковане. Не бях подготвена и не бях опаковала въпросния шал.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 13:49 от Таня67

# 145
  • Сф
Ще пиша като има развитие.
За първи път поръчвам онлайн, защото нямале наличен размер в магазина, а не ми се обикаляше. В бързината метнах още един панталон, ама на живо не ми стои добре и него искам да върна.

# 146
Таня, радвам се, че за теб връщането с куриер е безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт