За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 652
  • 611
  •   3
Отговори
# 435
Не сме пускали даже не ми е хрумвало че може да има бактерия мислих да я водя на УНГ предполагам че там ще кажат да пуснем благодаря ви
Може да пробваш освен физиологичен разтвор, да пръскаш сребърна вода.
Пускали ли сте секрет за бактерия. Голямото дете имаше бактерия в носа и дълго време я влачи. Накрая пулмоложката каза, че няма смисъл само да го блъскаме с антибиотични капки и че ще я израсте в един момент. От години няма вече такъв проблем и секретът му е чист.

# 436
  • София
Bubble, ние купихме директно големия размер Пиклер, защото не ми се струваше удачно да инвестирам в толкова скъпа играчка, която евентуално ще ползва няколко месеца. Детето  (на 1г1м) спорадично проявява интерес към него, два-три пъти в седмицата да се качи веднъж и да слезне, това е 😏 Надявам се с времето да му стане по-интересен. Виж, по стълби (стълбище) може да се катери и слиза с часове 🤣
А какъв взехте ?
Някой спомня ли си Лидл кога ги пускаха?
Ох, да, това със стълбите и катеренето по мебели направо е голям хит.

# 437
Леле, мислех, че само моето е лудо по стълби. Като ги види и само на там ме дърпа и после обратно и така цял ден може да си откараме. Въпроса е, че не ходи сама и трябва и аз да качвам, слизам, качвам… тия стълби 😀😀😀

# 438
Леле, мислех, че само моето е лудо по стълби. Като ги види и само на там ме дърпа и после обратно и така цял ден може да си откараме. Въпроса е, че не ходи сама и трябва и аз да качвам, слизам, качвам… тия стълби 😀😀😀

Ваня, то моето ходи самостоятелно, ама на стълбите не смея да го оставя без да съм залепена за него, а и особено за слизането му трябва помощ (качването е на 4 опори), та и аз съм по стълбите Smiley

Bubble, това е нашият. Доволна съм, изглежда ми качествен, освен това може да се сгъне. Имаме и пързалката, но още е прибрана, пазя я за зимата Stuck Out Tongue Closed Eyes
https://mamtoys.bg/product/toddler-pikler/

# 439
Кога броите 40 дни?
От деня на раждането или от следващия?

# 440
Когато попитах попа в църквата за нашата погача ми каза, че се брои денят за раждането като 1ви. Аз все смятах, че е от следващия ден, но го правихме с броене от раждането.

# 441
От деня на раждането.

# 442
Когато попитах попа в църквата за нашата погача ми каза, че се брои денят за раждането като 1ви. Аз все смятах, че е от следващия ден, но го правихме с броене от раждането.
И аз така си го броях, всеедно пък рождения ден да се брои от следващия ден. Ама различни мнения и за това получих.
А кой ходи на молитвата? Нали бащата може да присъства?
Ще звъня тези дни на близката църква. Дали не е късно? 40 се пада на 19-ти.

# 443
Традицията е свекървата да заведе майката и бебето. Бащата не присъства.

Ако не е тя, може майката на родилката, сестра й или в краен случай близка приятелка

# 444
Може да присъства и бащата. Мисля,че си е до свещенник. В Храма,които посещавам,молитвата се падна при младия отец и даже ми се скара,защо съм отлъчила съпруга ми и дъщеря ми. Отидете с мъжа си и може и да разрешат,иначе и аз съм чувала че ходят само майката и бебето.

# 445
  • Пловдив
Ходех със свекървата и двата пъти, с първото и приятелка дойде.

# 446
Здравейте. Забелязах, че венеца на мястото, където ще избива кътник е синьо. Случвало ли се е на някой и дали е нормално?
Да, нормално е. Понякога, когато зъб избива, венецът над него може да посинее или да стане по-тъмен, защото се получава като малък хематом (кръвонасядане). Обикновено минава от само себе си, когато зъбът пробие. Ако обаче има силна болка, подуване или нещо те притеснява – най-добре е да се консултираш със зъболекар за всеки случай.

# 447
  • София

Ваня, то моето ходи самостоятелно, ама на стълбите не смея да го оставя без да съм залепена за него, а и особено за слизането му трябва помощ (качването е на 4 опори), та и аз съм по стълбите Smiley

Bubble, това е нашият. Доволна съм, изглежда ми качествен, освен това може да се сгъне. Имаме и пързалката, но още е прибрана, пазя я за зимата Stuck Out Tongue Closed Eyes
https://mamtoys.bg/product/toddler-pikler/
И аз от там бях гледала Бейби Пиклера и гледам, че разликата им е 20 см, рампите са еднакви.
 Пък на Wooden Magic гледам само налични бейби варианти.
Ооо задължително трябва да се сгъва, иначе направо не си го представям ... само Пиклера липсва в нас.
Същото се отнася и за Монтесори кулата.

# 448
Здравейте мами ❤️Имам бебче на почти 3 месеца ,като от близо месец има постоянни хрипове от нослето ,по 3 пъти на ден пръскам с физиологичен разтвор и вечер ползвам аспиратор, но даже и след почистване пак има хрипове, много пъти даже няма видимо секрет ,а пак има хрипове ,най силно изразени са при плач 2 ма педиатри ми казват че било нормално, но на мен не ми дава мира при вас случвало ли се е

И моето бебе има хрипове в носа от почти началото като според педиатърката са заради рефлукса.

Bubble, може ли да споделиш повече за рефлукса и да дадеш съвет? Бебето ми прави 4 месеца тази седмица и от около 2 седмици вече е с някакъв кошмарен рефлукс. Аз до последно не бях сигурна какво е, но педиатърката е убедена, че е това. Та какво се случва: започна първо с една кашлица и "хрема" нощно време и след събуждане от по-продължителен сън. През деня все едно нищо не е било. Мислехме, че е болен и го водихме няколко пъти при педиатър, но след преглед нищо не се открива в гърдите или други неразположения. Съвсем здрав си е. Освен друго половината от храненията му през деня са кошмар. Защото започва хранене и малко след това започва да се дави, да се дърпа и да реве истерично и не може да го нахраним. Даваме му сиропче и евентуално след него, след като се успокои и след като се оригне, след 20-30 минути си дояжда. Яде максимум по 100-120мл мляко, а често и по 70-80. Посъветваха ни да започнем захранване до 2 седмици, за да се облекчи рефлукса, но аз още се притеснявам да започна рано, тъй като е и с алергия и въобще кашата е пълна.

# 449
От деня на раждането, моето и много други децаса родени рано сутринта, така, че цял ден бихме изпуснали, ако не го броим. Ходих с майка ми, мъжа ми и свекървата.

Като свекърва ми дори се опитваше да ме убеди, че нито аз трябва да присъствам, нито бебето, да съм кажела на позната тя да отиде вместо мен. После като разбра, че съм решила все пак да отида, започна да мърмори и да се мъчи да ме убеди да отида сама без бебето, да съм й оставила бебето на нея, а аз да си ходя на молитви където и когато искам. Накрая майка ми уреди всичко, ходи до църквата, взе олио, мед, сладки, ама то като видя, че свекървата само ми противоречи, нямаше как да не ми помогне.  
По време на 7 минутната молитва, телефона на свекърва ми звънна, явно беше много важен разговор и излезе навън да го проведе, с другата й внучка и дори пропусна молитвата, но за нея и без това беше излишна тази молитва, нали не касае нея.

Кога броите 40 дни?
От деня на раждането или от следващия?

Общи условия

Активация на акаунт