За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 803
  • 618
  •   3
Отговори
  • София
Старата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1759797

Здравейте! На дъщеря ми (1.10) й изписаха капки Малтофер. Имат изразен вкус на желязо и ги плюе.
Знаете ли друг препарат желязо, който да е с поносим вкус?

Здравейте, да попитам и тук, за възможен по-бърз отговор. До колко време след вземане на фекалии да проба трябва да я занеса в лабораторията и успях много малко да остържа от дупето и памперса, дали би стигнало?

# 1
Здравейте. Забелязах, че венеца на мястото, където ще избива кътник е синьо. Случвало ли се е на някой и дали е нормално?

# 2
Здравейте ! Бих искала да попитам мамите кои марки пюрета давате на бебоците и от кои сте най - доволни ?☺☺

# 3
BabyBio и Simple Comme. И дм био и бейбилов взимам, ама са ми нещо безвкусни. Вече взимам и кухня, тя е по-близка до нашата храна и не харесва вече много пюретата. Имам още за резерва. На мен лично най-вкусни са ми първите две марки, които споменах.

# 4
На нас ни се случи. Не се притеснявайте ,ще отмине .
Здравейте. Забелязах, че венеца на мястото, където ще избива кътник е синьо. Случвало ли се е на някой и дали е нормално?

# 5
На нас ни се случи. Не се притеснявайте ,ще отмине .

След какво време г/д изби кътника?

# 6
2-3 седмици

# 7
  • Бургас
Здравейте, имам бебче на 2 месеца, от снощи насам предимнп спи и не яде, хапва 20-30-40 мл и пак заспива. Температурата ѝ е 36,9. Много съм притеснена, дали е някакъв период? Да я заведа ли утре н лекар или да изчакам? Някой имал ли е подобен случай?

# 8
Здравейте, имам бебче на 2 месеца, от снощи насам предимнп спи и не яде, хапва 20-30-40 мл и пак заспива. Температурата ѝ е 36,9. Много съм притеснена, дали е някакъв период? Да я заведа ли утре н лекар или да изчакам? Някой имал ли е подобен случай?

При моето бебе имаше 1 такъв ден, когато му поставяха ваксини, спеше повече и хапваше съвсем малко. Бяхме предупредени от педиатърката обаче. Ако няма промяна до утре, може да се консултираш с педиатъра.

# 9
Ние сме с вирус уста-крак-ръка, има афти в устата, температура около 37 градуса, отказва да пие вода и яде много малко

Изписаха ни анафтин и гранофорин, някой карал ли е това чудо, за колко време минава вируса? цяла седмица вдига температура вечер и е в лошо мрънкащо настроение

# 10
Здравейте,близнаците са ми на 5 м календарни възраст и на 4 м коригирана. Момичето ми доспи ли и се няма проблем заспива навсякъде,но брат и е много труден със заспиването. Плаче до захласване,иска да е гушкан все на ръце,но не да легне като бебе,а да е прав и да гледа. Ако заспи и го сложа в леглото се буди и пак започва същата игра.така отнема по 2 ч докато се умора и заспи дълбоко. Правило постоянно. За всеки сън. Бибероната не я обича особено,даже понякога от нея още повече плаче. Някой имал ли е този проблем? И от какво може да е?

# 11
Здравейте,близнаците са ми на 5 м календарни възраст и на 4 м коригирана. Момичето ми доспи ли и се няма проблем заспива навсякъде,но брат и е много труден със заспиването. Плаче до захласване,иска да е гушкан все на ръце,но не да легне като бебе,а да е прав и да гледа. Ако заспи и го сложа в леглото се буди и пак започва същата игра.така отнема по 2 ч докато се умора и заспи дълбоко. Правило постоянно. За всеки сън. Бибероната не я обича особено,даже понякога от нея още повече плаче. Някой имал ли е този проблем? И от какво може да е?

Не виждам проблем, просто бебето е с такъв характер и има нужда от повече гушкане и внимание. Много е изтощаващо, но ще го израсте. Вземи си ергономична раница и го слагай там вместо да го носиш на ръце.

# 12
  • до най-прекрасния мъж
Да, дъщеря ми беше така до 5 навършени месеца, но само за дневните дремки. Нощният сън го оправихме към 2.5-3 м, иначе до тогава и за него спеше само на ръце. Спеше само изправена на рамо (беше с рефлукс и това я успокояваше). На 5 навършени започнах да я уча да спи в креватчето. Изчаквах около 30-40 Мин да заспи дълбоко и слагах в леглото. Ако се събуди, вземах, приспивах отново и връщах в кревата. Галех я през решетките, ако се размърда и за около месец се научи да спи в леглото си. После само я приспивах на ръце и я оставях, като постепенно намалява времето на ръце - 30 Мин, 25 Мин, 20 Мин...току-що заспала, унесена, будна, но спокойна и накрая съвсем будна. Но бавно, постепенно и без плач. Опитах и 3-дневния метод, но плачеше до захлас и се отказах на първия ден още. Нямаше как да изтърпя да спи и да хълца от рев.

# 13
Мами, до кой месец бебенцето трябва да се поставя с редуване на страната да спи, за да се оформи главичката? Поръчах протектор против обръщане, помагат ли?

# 14
моята госпожица спеше без да мърда и да се върти само до  3ти месец

до тогава редувахме дясно - ляво, след това тя си избираше как да спи

не сме ползвали протектор, добре е в момемента формата на главичката

Мами, до кой месец бебенцето трябва да се поставя с редуване на страната да спи, за да се оформи главичката? Поръчах протектор против обръщане, помагат ли?

Общи условия

Активация на акаунт