За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 390
  • 600
  •   1
Отговори
# 480
И аз бях с подобен в началото, абсолютно никаква рабата не върши.

Този https://www.emag.bg/aspirator-za-nos-canpol-5-119/pd/DSRJCBBBM/ не бих го заменила, пробвах и един друг подобен, но не, много съм доволна, супер работа ми върши. И накрайници има резервни и кутийката е много удобна.

А, и ако се притесняваш, че може да засмучеш сополче Grinning до сега не ми се е случвало, добре са го измислили.

Момичета, как да почистя нослето на бебче на 6 седмици? Като връща кърма влиза там и после хърка  а като не диша добре през носа, при кърмене гълта повече въздух и стават газове. Педи на консултацията у дома след изписването каза да впръсквам само физиологичен разтвор ама то и да го впръсквам, всичко си стои по носоглътката и ефект почти няма.
Ползвам ето такъв аспиратор но не върши никаква работа:
WEE BABY Силиконов аспиратор за нос
https://share.google/KkbJW36btj9qnSPX6

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 10:42 от InYan238

# 481
Сокове по-добре не,солети и бисквити и зрънчо има бебешки без сол и почти без захар.

# 482
Сокове твърдо не. Бебешко зрънчо взех един път още като беше на 8 месеца да я видя как се справя. Толкова ужасно и лепкащо беше, че си представям какво остава по зъбите, а знаете колко е качествено почистването на бебешките зъби. Поне аз не успявам добре. Солети давам като е на зор работата. Гледам уж някакви хубави да взимам поне. Най-добре е плодчета. За мен на площадката няма място за храна. И да бършеш ръцете с мокри кърпи, не е като да ги измиеш с топла вода.

# 483
Това с площадките и храната ми е болна тема. Още с отиването си там някои родители вадят софрата и угощават всички деца. Накрая се получава така, че децата им само стоят и гледат на площадката и като се проберат вкъщи тази енергия не е изразходена, трудно заспиват, отказват вечеря, превъзбуждат се.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 14:13 от Coconut.water

# 484
Още един глас и от мен за аспиратора за нос на Canpol. Свикнах му вече и върши перфектна работа засега. По нататък ще видим.

# 485
Дъщеричката ни е на 2 години и 3 месеца и не давам нито сокчета, нито снаксове, нито бисквити. Отвреме-навреме у дома купуваме ето тези солети на "Великови" :

, но не ги ядем по площадките. Давам и сурови орехови ядки - 2-3 да гризне у дома, когато тя пожелае.
Научена е и да не взима нищо, когато ѝ предлагат. Дано така да продължи. За захарта съм ѝ казала, че ще остане без зъби, ако яде сладко. 😕 Надявам се да я опазим, колкото се може по-дълго. Междинни хранения имаме само едно и то е следобяд у дома - кисело мляко, плод, мини печен сандвич с кашкавал, сирене, палачинка, парченце баничка. Не съм давала никога бисквити.
Въпрос към тези от вас чиито дечица са на 1-2 години -давате ли сокчета, солети, бисквити - кои марки и откъде купувате?

Сигурно има подходящи за възрастта, защото по площадките гледам децата пият и ядат, а аз се чудя какво и откъде бих могла да купя да е съобразено с възрастта...без добавена захар, консерванти и оцветители.

# 486
Здравейте! Как успяхте да я научите да не взима? Скоро и ние ще трябва да ходим по площадки и много я мисля тази тема. 
Дъщеричката ни е на 2 години и 3 месеца и не давам нито сокчета, нито снаксове, нито бисквити. Отвреме-навреме у дома купуваме ето тези солети на "Великови" :

, но не ги ядем по площадките. Давам и сурови орехови ядки - 2-3 да гризне у дома, когато тя пожелае.
Научена е и да не взима нищо, когато ѝ предлагат. Дано така да продължи. За захарта съм ѝ казала, че ще остане без зъби, ако яде сладко. 😕 Надявам се да я опазим, колкото се може по-дълго. Междинни хранения имаме само едно и то е следобяд у дома - кисело мляко, плод, мини печен сандвич с кашкавал, сирене, палачинка, парченце баничка. Не съм давала никога бисквити.
Въпрос към тези от вас чиито дечица са на 1-2 години -давате ли сокчета, солети, бисквити - кои марки и откъде купувате?

Сигурно има подходящи за възрастта, защото по площадките гледам децата пият и ядат, а аз се чудя какво и откъде бих могла да купя да е съобразено с възрастта...без добавена захар, консерванти и оцветители.

# 487
Имам въпрос към мамите с повече от едно дете или към тези, които планират да имат още деца в близкото бъдеще - по какъв начин съхранявахте/мислите да съхранявате дрешките за следващото? Въпреки че от скоро съм майка с ММ ни се иска в близкото бъдеще (2-3г.) да имаме второ и съм решила да запазя дрешките, които имам, но се чудя в какво? Вакуумни торби ли, големи кутии за съхранение, обикновени торби?

# 488
  • Пловдив
Нищо почти не съм съхранила /4 години им е разликата/.
Първо защото се стремя да не трупам излишни неща и да затлачвам къща, енергии и т.н. и второ качеството им не е като едно време - ластиците се разпадат, трикото избелява, изтънява и т.н.
Сега и от второта не пазя - всичко раздавам в момента, в който нещата стават малки.

# 489
Аз прибирам в кашони от памперси и ги надписвам (0-6 месеца, 6-12 и т.н.). Караме ги на село, ако няма място вкъщи.

# 490
И аз прибирам в едни пликове и надписвам. Пращам ги при свекървата, защото са в къща и имат място. То не са само дрехи. Стерилизатор, нагревател, количка с 3 коша, още обемни играчки като спре да ги ползва. Имаме идея за второ за това на този етап пазя. Разход са си всички тези неща и защо да не си го спестя?
Имам няколко дрешки от племенника, който е на 6. Ами нищо им няма. Все пак не са на 20 г.

# 491
Слагам ги в дебели найлонови чували, връзвам и надписвам. И в къщата на родителите ми, че има място. Ако трябваше да ги съхранявам в апаратмента, нямаше да си го причиня. Доста неща (не дрехи) директно подарявам.
Пазя ги евентуално за сестра ми когато забременее.

# 492
  • Пловдив
Казах, че не са като едно време, защото с първото, майка ми даде неща от 90-те с етикети. Еми памукът на пипане дори беше различен - много по-плътен като нишки ли и аз не мога да обясня.

# 493
Момичета, с какво мажете личицето на бебчето и мажете ли изобщо? Нашата е на 1 месец и, слава на Бога, няма атопия, съвсем леко й се бели между веждите и там мацвам малко от кремчето на А дерма за суха и атопична кожа, но останалата част от личицето не мажа с нищо. Казаха ми че с лосиона за тяло може, но нашият е на Мустела и ми се струва неподходящ за лице. Има много, много фини пъпчици и се замислих, да не би да има нужда от хидратация по аналогия с акнето при големите хора, когато кожата де факто има нужда от овлажняване, а не от допълнително изсушаване?

# 494
Аз съм прибрала дрешките в едни големи пластмасови контейнери и ще чакат третото ни дете. Бебето ни износва всичко на баткото, който е с 2 години по-голям. Раздала съм дрешки, които са ми били в излишък или пък са доста износени.

Нищо им няма като качество, в момента гледам второ дете с дрешките от първото и повечето са си като нови, без проблем биха изгледали и още едно бебе. Зависи откъде ги купувате, но дори и тези от магазини като Пепко и Синсей са ми доста запазени. Свили са се малко от прането, на някои са поизбледнели цветовете, но са здрави. Тези от Next, Mayoral, H&M, Lidl и LC Waikiki не са мръднали.

Ще прибера и количката, кошчето, столчета за кола, играчки, книжки, всичко ще се складира при едната баба, която има много място.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 16:09 от Tessaria

Общи условия

Активация на акаунт