За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 17 564
  • 693
  •   1
Отговори
# 660
Недей да даваш никакви медикаменти, ако педиатъра изрично не ти е казал. Моят иска профилактично да давам малка доза след всяка ваксина, но обикновено не го правя, ако детето няма температура.

# 661
Недей да даваш никакви медикаменти, ако педиатъра изрично не ти е казал. Моят иска профилактично да давам малка доза след всяка ваксина, но обикновено не го правя, ако детето няма температура.
Подкрепям,това е намеса в имунната реакция и не е в полза на детето! Много стари педиатри,дават подобни съвети. Както и дори на ниска температура,Панадол и Нурофен на 4 часа,което предвид толкова много информация,че не е добре за детето продължават да го препоръчват..

# 662
Нашата педиатърка каза панадол превантивно да не даваме. Но давахме туя 9сн 5 гранули вечерта преди ваксината, разтворени в малко вода. Това е хомеопатично, колко работи не знам, но минахме всичките ваксини без температури. Стискам палци и твоето бебче добре да понесе Hug
Много благодаря 🫶🤗

# 663
Може да не вдигне температура. И се дава, ако стигне 38. В никакъв случай превантивно не се дава. Това е абсурден съвет.

# 664
Не бих дала превантивно нищо. Куул патч само съм взела и ако има нужда тогава ще дам панадол.

# 665
Здравейте,  мами! Моето бебче преди 2 дни стана на 2 месеца. Доста съм притеснена и ми трябва съвет... След доста време чудене, защо бебчо постоянно се плюнчи, не иска да зацока млякото, извива се на дъга и плаче, започна да не наддава, даже свали малко..Много се стреснахме от това, че започна да сваля и го заведохме на детски гастроентеролог в клиника Здравето в София. Оказа се ,че бебчо има тих рефлукс. След преглед от докторката и проверка с ехограф, докторката ни каза да сменим мялкото а анти рефлуксно и според нея нещата ще се оправят. Ако не видим промяна ни изписа някакъв сироп. Някой има ли подобен проблем и моля за съвети дали да се доверя на тази докторка или да търся и друго мнение?

# 666
Не бих дала превантивно нищо. Куул патч само съм взела и ако има нужда тогава ще дам панадол.

Да, Куул Патч слагам веднага след боцкането и така до вечерта. Куул Патча няма как да навреди, а само може да охлади и успокои мястото на боцването. Държа го в хладилник.

# 667
Пише да се съхранява на стайна темп.

# 668
Даже не съм гледала какво пише. Държа го в хладилника да се охлажда 😂

# 669
Хомеопатията е буквално гола вода и нищо не прави, та няма абсолютно никакъв смисъл да си давате парите. Нурофен преди 6 месеца не се дава освен ако лекар не каже. Нормално е да не се вдигне температура от ваксините, това не е някакво чудо невиждано.

Гушкайте си бебчето след ваксината и така ще е най-добре. Сукането от гърда действа най-добре да намали болката, та веднага след това на гърда е идеално. Някои и кърмят по време на инжекцията, но моето бебе не се съгласява, а и може да се създаде негативна асоциация с кърменето така. Но веднага след е напълно безопасно. Друг вариант е бибката - също намалява болката и успокоява. Е, моето бебе така и не поиска да смуче биберон

# 670
Само леко ще се отплесна, но все пак по темата.

Хомеопатията действа по-добре от лекарствата в някои случаи.(не говоря за сериозни заболявания) Ще се обоснова. Говоря общо, не за бебета. Да кажем, че наистина не действа и ефекта е плацебо. (Кажеш ли на човек, който вярва в ефекта, че няма ефект, вероятно ще спре и при него да действа, та по-добре си спестявайте тези съвети) То и билките нямат силен ефект, ако имат изобщо.. и бабините дивитини нали? .. По-добре от лекарства  е всичко гореизброено

Та, настинала си например, отиваш в аптеката да се надумкаш хубаво с парацетамол, разни ибупрофени, бонбончета за гърло,  имуностимуланти... и аз даже не знам ккаво се продава, защото от години не съм се лекувала с лекарства. И ефектът? Подтиска се имунната система да се справи сама и ефектът? По-често и по-лесно се разболяваш. И продължаваш да работиш за най-мафиотския бизнес- фармацевтичният.

А какво би постигнал човек с хомеопатия и билки и бабини лекове? Чувстваш се добре, че не си тровиш тялото, вярваш, че правиш най-доброто и ефикасното, имунната ти система междувременно се справя сама с лека помощ, оздравяваш и имаш и по-силна имунна система.

Това е лично мое мнение и имам куп примери покрай мен.

Да добавя само, естествено, че има и опасни и неполезни бабини щуротии, които се избягват на всяка цена.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 11:20 от InYan238

# 671
Билките са друго - те си имат активна съставка поне. Сега доколко помагат е трудно да се каже, но поне има нещо там. Хомеопатията е водичка или хапче от захар, в което буквално няма нито една молекула от "активната съставка" останала. Няма как да работи.

За настинката лек няма. С лекарства минава за седмица, без лекарства - за 7 дни, както се казва. Парацетамол, нурофен, смукала и прочее са за облекчаване на симптомите и може евентуално да помогнат човек да си поспи и да си почине, което може евентуално да помогне за възстановяването, но няма да излекуват нищо. Та да, и без тях може за една настинка, както и за други вирусни заболявания.

Човек обаче определено може да се натрови с билки. С хомеопатия не естествено, само джобът олеква.

# 672
Имало е случаи, в които хомеопатията ми е помагала и такива, в които ефекта е бил нулев. Като се разболея ако мога да мина без лекарства - супер. Не вдигам кой знае колко висока температура и без лекарства си я свалям. На всеки различни неща му влияят различно. Имам колега от години ползва лекарства и имуностимуланти на билкова основа, както той така и жена му и детето. На него не знам колко добре му влияят, но детето им ходи на градина и я се разболее два пъти в годината, я не. Разбира се ако се наложи приема на антибиотик си го приемат. Не са тръгнали да оспорват медицината и ефективността на лекарствата 😁 Просто кой както си го усеща. Имам и колежка, която пък от началото на годината мина изцяло на хомеопатия с цел да си пречисти тялото от лекарствата .. ами не помага. Всеки месец е болна и всеки месец консултации с хомеопатката какво да прави.

Отплеснах се и аз от темата 😅
Нищо няма да давам превантивно на детето. Няколко момичета казахте куул пач на мястото на ваксинката непосредствено след слагането ѝ така че това и ще направя.

# 673
  • Пловдив
И с двете деца не съм давала нищо преди/след ваксини. Единствено съм слагала кулпач, върху мястото.

# 674
Куул пач педиатърката му слага, не съм взимала аз и по спомен и тя в хладилника го държи

Общи условия

Активация на акаунт