За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 17 583
  • 693
  •   3
Отговори
# 690
Здравейте,  мами! Моето бебче преди 2 дни стана на 2 месеца. Доста съм притеснена и ми трябва съвет... След доста време чудене, защо бебчо постоянно се плюнчи, не иска да зацока млякото, извива се на дъга и плаче, започна да не наддава, даже свали малко..Много се стреснахме от това, че започна да сваля и го заведохме на детски гастроентеролог в клиника Здравето в София. Оказа се ,че бебчо има тих рефлукс. След преглед от докторката и проверка с ехограф, докторката ни каза да сменим мялкото а анти рефлуксно и според нея нещата ще се оправят. Ако не видим промяна ни изписа някакъв сироп. Някой има ли подобен проблем и моля за съвети дали да се доверя на тази докторка или да търся и друго мнение?

Моите и двете деца бяха с рефлукс. С първото бяхме на анти рефлуксна формула, сиропи, прахчета, но не помогна, отшумя когато заместих всички хранения.
С второто по-същия начин. Вече е на 9 месеца, все още има лек рефлукс.
Оригвайте хубаво след всяко хранене. Дръжте повече време изправено, ако е възможно.
Мисля, че се препоръчва поядигане на матрачето, някои кошари даже имат тази функция.

# 691
Давате ли вит. Д на деца над годинка (в случая на година и два месеца) през есента и зимата? Забравих да питам на последния преглед и сега съм в чуденка.

Да, започнах да давам от няколко дни. Знам, че е хубаво до 2-рата година поне да се дава.

# 692
Мами, малката е с хрема от миналата събота. Бистра като вода е, понякога течна, на моменти леко се сгъстява, като ту изчезне хремата, ту пак се появи. Освен хремата няма нищо друго. Педиатърката каза, че е от зъби, понеже на нея са ѝ тръгнали кучешките. Според вас възможно ли е да е така, че се притеснявам?

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 14:21 от m1917

# 693
  • UK
Не е от зъбите, а вероятно тривиална вирусна инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт