Студенти в Нидерландия - 26

• 44 973
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте,кога стават ясни датите на зимната ваканция?
Синът ни ще учи в Аванс,успяхме да вземем стая в общежитие,още не сме го изпратили,но аз се замислям за прибиратето м.12.-гледам цени от Айндховен около 500-600лв в посока....настройвам се психически...
Спомням си,че тук съм чела предишни години,че още лятото купувате билети за Коледа.
В сайта на унито пише,че ще работят до 22.12.-но кога са последните занятия за конкретна специалност?

По принцип имат вече график за следващата учебна година (поне при синът ми е така). И аз се оглеждам за билети през Айндховен, през Брюксел, ама са едни цени... Макар че миналата година купих септември и пак не бяха никак ниски, но нямах избор. Наскоро се интересувах и от България Еър заради редовната линия София - Амстердам (че винаги се притеснявам с тези ниско тарифни полети), но пък и те ме оферираха близо 700 лв. и то програмата за младежи.

# 121
Мисля, че младежката програма е само за двупосочен билет.
С младежката програма преди три седмици, когато цените вече бяха започнали да се вдигат за 700 лв. взех отиване на 15.08 и връщане на 23.12. с ръчен багаж и още един куфар в двете посоки за 697 лв.
Ако свърши преди 23.12, ще си смени датата на полета.
Неприятното е, че ще лети от Амстрдам и ще трябва да се придвижи от Маастрихт.
Аз не съм купила за връщането след Коледната ваканция, но тези дни, ще взема и него.
Брат му няма никакъв билет, щял да ми каже есента, до тогава ще са златни:)

# 122
  • София
Точно така - младежката програма е за двупосочен билет, но аз акто се интересувах, вече нямаше и за удобните за сина ми дати. Променихме с ден-два и ме оферираха 688 лв. Иначе аз по Коледа миналата година взех по тази програма сега за лятото - да се прибере до София и да се върне обратно в края на август и мисля, че струваше ок. 350 лв., но ползвах и някаква допълнителна отстъпка. При синът ми няма значение в общи линии откъде ще лети - Брюксел, Амстердам, Айндховен, горе долу на разстояние от 3-4 часа е, така че гледам и трите летища.

# 123
Отиване и връщане за 350 лв. не съм взимала последната година и половина.

# 124
Здравейте, прехвърлям се от немската  тема и да си призная не съм ви следила и чела до сега. Все пак прочетох първата страница, но не намерих информацията, която ме вълнува.
Сина ми завърши в Германия бакалавър Информатика и ще се мести в Нидерландия, защото приятелката му  ще учи магистър в Делфт. Намериха квартира в Делфт , доста скъпа, но от 1.08 имат подписан договор. В момента работи в Германия, но трябва да напусне работа /не им разрешават да работи он лайн извън Германия/ . Търси си работа, но за съжаление без резултат .
Моля за насоки за сайтове за работа и всяка по важна информация за намиране на работа ще ми е от полза. Наема е доста висок и без да си намери работа ще ни е почти непосилно да го издържаме дълго време.
Само да уточня за сега не мисли да продължава магистър. Търси работа на пълно работно време.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 14:33 от big_67

# 125
  • София
Основните сайтове за работа са glassdoor, indeed, linkedin. Ние в тях търсихме и успяхме да намерим - и почасова работа (за часовете за студентското финансиране), и стаж (към университета).
Успех!

# 126
  • светлата страна на Луната
Здравейте! Моля за помощ! Дъщеря ми е приета в Леуварден NHL, за съжаление нямаме квартира. Мисията ми се струва невъзможна, цените са жестоки. Моля посъветвайте ме как да открия стая? Има ли някой от вашите деца, които могат да помогнат? Благодаря на всички, които ще дадат съвет!
Здравейте, дъщеря ми е приета в Леуварден! Има квартира, засега! Ще бъде с три момичета. Ще я попитам може ли да намерят квартира за вашето дете!

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 03:19 от mamaLusi

# 127
  • La casa de Mickey Mouse
Най-накрая излязоха резултатите от държавните изпити и можем да си отдъхнем. Дипломата е изпратена до университета. От септември си имам студент. Дъщеря ми също  е приета - магистър в Айндховен. За питащите за магистър след приложен университет в академичен - държа изпит по математика, половин година пред мастер и после две години мастер. Ако не беше учила в приложен университет всичко щеше да се сведе само до една година

# 128
В кой университет и коя специалност в Айндховен магистъра е една година?

# 129
  • София
За прием от приложен университет към академичен мастер е много специфичен пътят, трябва да се проучи добре и навреме за конкретните специалности. Понякога по време на бакалавъра има възможност да се вземе премастъра - през половината година, предвидена за minor - и така няма да има забавяне.
Браво на децата ти, Mini Mouse!

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 10:55 от Sunny bunny

# 130
Здравейте! Моля за помощ! Дъщеря ми е приета в Леуварден NHL, за съжаление нямаме квартира. Мисията ми се струва невъзможна, цените са жестоки. Моля посъветвайте ме как да открия стая? Има ли някой от вашите деца, които могат да помогнат? Благодаря на всички, които ще дадат съвет!
Здравейте, дъщеря ми е приета в Леуварден! Има квартира, засега! Ще бъде с три момичета. Ще я попитам може ли да намерят квартира за вашето дете!
Благодаря, ще очакваме с нетърпение! моля пишете ми на лични!

# 131
Здравейте, мили мами! Отново се обръщам към вас с молба, ако някоя от вас знае за освобождаваща се квартира в Айндховен( или велтховен, което е квартал на Айндховен), моля да ми пише! Миналата година с ваша помощ намерих квар на сина ми в еншеде. Сега, обаче, ще прави стаж в някаква компания в Айндховен и сме в изходна позиция.... Благодаря предварително и ви желая хубаво лято!

# 132
И аз се включвам с молба за помощ за Айндховен. Все още не можем да открием квартира за сина ми, няколко пъти попаднахме и на измамници и ни ощетиха не малко. Ако някой може да помогне с насоки ще съм безкрайно благодарна!

# 133
Изключително благодаря на всички за публикуваната информация! Направихме успешна връзка и квартирата е намерена!

# 134
Здравейте,синът ми продължава да опитва неуспешно да открие сметка онлайн в холандска банка .Има ли изобщо холандска банка в която да може да открие сметка докато си е в България?

Общи условия

Активация на акаунт