Студенти в Нидерландия - 26

• 42 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Йен, до 5 кг -48 лв, от 5 до 10 кг - 60 лв, от 10 до 20 кг - 72 лв, от 20 до 30 кг -84 лв, от 30 до 40 кг - 100.80 лв.

До миналата година пращахме 40 кг за 80 лв, но са увеличили цените си. Това няма да ни спре да изпращаме, сравнявайки с условията и бройките, върнати пратки и т.н. на други куриери. Спестяваме си притеснения и нямаме ограничения за това, което слагаме в колета.

# 601
Аз съм доволна от Спииди. Проблемът е, че детето вече не иска нищо 🥺

# 602
Момичета,  да споделя как се разви моята драма с върнатата пратка. Не можах да я спра. Днес пристигна в София. Това, обаче което искам да кажа, е че Спиди накрая, с половин уста си признаха, че грешката е тяхна. Приели са пратка с по-голямо тегло, отколкото в Нидерландия доставят. Така, че просто пратките официално трябва да са до 32 кг, но аз лично повече няма да пратя повече от 30кг. Просто за тези от вас, на които им предстои да изпращат колети към Нидерландия да го имат предвид. От Спиди ми казаха (след 1003 разговора), че имало депа, в които като видят по голямо тегло на пратката от 32кг, директно я чекират като грешка и я връщат към подателя. Така се получи и при мен. В депото в Айндховен я приеха и я пуснаха, но в депото в Рийсен я чекираха като грешка и без да уведомят сина ми, че изобщо има пратка за него и без да му дадат възможност да я вземе от място, директно я върнаха. Това е. След многото разговори и с DPD Нидерландия,  разбрах, че щом е получила пратката код за връщане, вероятността да я спре подателя клони към нула.

# 603
  • Бургас
Благодаря necha, аз рядко изпращам нещо и не са големи килограми, та ми се струват приемливи цените. Още повече щом и услугата е качествена. Спиди никак не ги долюбвам, опита ми с тях не е положителен.

# 604
  • Варна
Минавам да ви кажа,за който ще лети за празниците с Wizz от Айндховен до Варна.Билети след 19.12 няма ,до  29.12 са изкупени.Преди малко на пожар ми звъня дъщеря ми и купихме за 19.12.В момента е и на добра цена 159 Евро само с ръчен,доплатих и за приорити.До преди няколко дни беше двойна цената.Просто изчаквахме още с програмата и,че искаше да си направи по-дълъг престоя по празниците.За връщане още не сме купили.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 00:11 от Geiza

# 605
  • дядовата ръкавичка
В момента Уиз имат полети Айндховен-София за около 50 евро на 23.12. и около 100 евро на 18ти. Неприятното е, че полетите им са  в 9 сутринта и придвижването до летището е малко сложно.

# 606
На деня на отворените врати дъщеря ми е взела някаква карта за отстъпка за транспорт. Според нея има и някава отстъпка за самоленти билети с тази карта. Някой знае ли как работи и дали наистина може да се ползва за билети за самолет?

# 607
  • Варна
В момента Уиз имат полети Айндховен-София за около 50 евро на 23.12. и около 100 евро на 18ти. Неприятното е, че полетите им са  в 9 сутринта и придвижването до летището е малко сложно.
Да,за моята дъщеря  както има две прекачвания с влак и пътува към 3 часа/в случай че изтърве някоя от връзките/,после до летището 30 мин и 2-3 часа преди полета да е там,това е невъзможна опция,даже да бяхме от София.А и не става по-рано да се прибере,пък по-късно губи дни.
Между другото тия уиз не са наред,днес ми дава,че има.полети,снощи не.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 12:49 от Geiza

# 608
  • София
Да, внимавайте, когато купувате евтини билети за ранни полети. Моята дъщеря няма опция с транспорта за придвижване при полет в 9 ч сутринта от Айндховен. Трябва да вземе такси или да спи на хотел там. Т.е. не си заслужава.

# 609
  • София
Автобусите за летището в Айндховен тръгват от 5ч. в делничен ден и от 7ч. събота и неделя. Пътуват 10-15 минути. Няма никакъв проблем с транспорта до летището от града. Самото работно време на летището и полетите са съобразени с това.
Ако не можете да дойдете навреме до града е друг проблем.

# 610
От къде тръгват тези автобуси? От централна гара Айндовен ли?

# 611
  • София
Да, автобуси 400 или 401.

# 612
Пътят е над 20 мин обикновено от крайна до крайна спирка, а ако има много качващи се и до половин час съм се "таралянкала". Помня една година по незнайни причини автобусите бяха на 40-50 мин и беше кошмар и на косъм с качването. Проблем идва и ако детето не е от Айндховен и влакът закъснее или си например в Грьонинген, където преди първия влак тръгваше около 5ч и имаш поне 2.5ч път.

# 613
# 614
  • София
За Айндховен досега не сме имали казус с автобус до летището , но никога не е късно.

Общи условия

Активация на акаунт