Студенти в Нидерландия - 26

• 44 918
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Според мен не би следвало да има проблем - лесно се доказва, че парите са дошли от родител.

# 76
  • София
DUO не се интересуват от салдото по сметка на студента.
Иначе за опрощаване на данъците може да имате проблем - ако евентуално се плащат отделно от наема и ще се пуска искане за опрощаването им.

# 77
Благодаря за отговора , тя ще живее при роднини и няма да има наем , така че и данъци няма. Затова се интересуваме само от изискванията на Duo.

# 78
Здравейте, имам въпроси относно гаранта. От НАП ли трябвя да си изкарам такава за заплатата ми или е достатъчно само служебна бележка от работодател? И въобще ще свърши ли работа сумата ми чиста, която получавам - 800 евро и още една, но малко  по-ниска, ако наема е 700-800 евро?  А, и  ако  гаранта е извън България (Германия), то какъв трябва да е документа? Споменах за служебна бележка, но ми казаха, че не може да вземе такава. Само фишовете за заплата ще свършат ли работа?
Иначе все още сме в процес на търсене на квартира, до оглед още не се е стигало.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 11:29 от Zornitsa Manova 781570

# 79
  • София
За гарант за жилище ли питате? На нас от агенцията ни искаха да покриваме с доходите си 5 пъти чистия наем. Аз лично взех от работодателя документ, направо на английски, че съм на постоянен трудов договор и каква заплата получавам в равностойност в EUR. А съпругът ми взе от НАП и го превеждахме.
На други не са им искали никакво доказване на доход.
Ако гарантът е от друга страна, нямам представа какъв документ се вади.

# 80
Да , за квартира. В бързината не съм го написала.  Илиза, че ние покриваме едва два пъти наема по документи. Ще разчитаме явно на "кафевите ни очи"...)) Служебните бележки подлежат ли на проверки от тях, за достоверност ?

# 81
  • София
Служебните бележки подлежат ли на проверки от тях, за достоверност ?
Може би БУЛСТАТ на фирмата да са проверили, знам ли... Не са се обаждали обаче на телефоните за връзка, за да питат истински ли е документът.

# 82
Здравейте,
Дъщеря ми ще е първа година студентка в Тилбург в общежитие- искам август месец да пътувам с нея. Може ли да ми препоръчате къде мога да отседна за няколко дни в Тилбург?

# 83
  • Varna
Направете запитване дали не може да бъдете гост в общежитието при дъщеря си.

# 84
  • София
Аз щях да дам същия съвет. Всеки път препоръчвам  на новите да купят надуваем дюшек или сгъваем матрак и после същият остава за други гости Simple Smile.

# 85
Дойде моментът и аз да се похваля с бакалавър - Международно и Европейско право, Грьонинген. Днес излезе последната оценка.
Щерката продължава мастър в Амстердам, Финансово право.
Благодаря на всички пишещи тук, с ваша помощ пътят беше споделен и една идея по-ясен и по-лесен. Информацията е сила!

# 86
  • София
Честито, mst! Браво на дъщеря ти! С лекота да мине и мастера и да се реализира успешно Flowers Four Leaf Clover!

# 87
mst, честито! Успех и в магистърската степен!

# 88
Благодаря ви, момичета. Успех на всички.

# 89
  • София
Честито! Браво на дъщеря ти, mst! Успех и в Амстердам! Хубави специалности!

Общи условия

Активация на акаунт