Студенти в Нидерландия - 26

• 45 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Мили майчета,
искам да споделя с вас своята безкрайна радост и признавам - огромно облекчение.
Днес големият ми син взе с отличен последния си държавен изпит и вече спокойно мога да заявя - имам още едно нидерландче:)
Той имаше условен прием за магистратура,  но докато не минеха държавните изпити, не можеше да ми се отпусне сърцето и да приема, че всичко е наред.
Но ето, изпитанията са зад гърба му и аз съм наистина щастлива. Двамата братя ще бъдат сравнително близо и ще се подкрепят един друг!
В рамките на две години ни предстои второ преселение на народите и съм в дежавю.
Седя, осмислям и чувствам все по-силна носталгия.
Като вчера ми е, когато го приеха за бакалавърска степен и точно по това време го развеждах из коридорите и аудиториите …разгадавах тайно сигналите в очите му, прикритото удивление, любопитството, и ме връщаше назад във времето. Чувствах се въодушевена, че мога да му разказвам истории. Гордеех се. И го наблюдавах, наблюдавах тогава и през всички тези години как расте, пораства и израства.
А те отлетяха като миг и ето той вече излиза от там, където беше негов дом, а преди това мой.  И сега е разперил крила и готов да покори нови светове.
Животът е така очарователен. Така разгърнал шепи и така бърз. Докато си осъзнаеш и те е изстрелял някъде другаде вече..чудна работа! От нас зависи как ще го живеем!
Затова - да празнуваме и да прегръщаме миговете!  🥂
И да научим децата си на същото!

# 211
Браво на момчето, dodo_dodo, успех с магистратурата!

Моите момчета, ще бъдат на 230 км един от друг, но пак си е подкрепа.

# 212
  • Sofia
Браво на момчето, dodo_dodo, успех с магистратурата!

Моите момчета, ще бъдат на 230 км един от друг, но пак си е подкрепа.

Благодаря!
Животът ги зове - всички наши деца! ☺

# 213
Честито, dodo_dodo и успех на младежа!

# 214
Додо, много се радвам за  успехите на сина ти. Все така да е, формулата цел-план-действие  действа безотказно, ако я прилагаш .
Все така вдъхновяващо пишеш, не спирай да ни радваш с мотивиращите си текстове. Аз използвах единия като обръщение към малкия ми син за 25-тия му РД. Буквално го изпрагиатствах, а той дори не се усети, реши, че съм го писала аз Simple Smile Не че мога така добре да изразя вербално мислите си. Но по важното е, че чувствам същото и го съпреживявам с всички вас.
Още седмица до прибиране на моите пилета. Две от Нидерландия и едно от Германия ще си дойдат в един и същи ден, с полети през час. За нула време сърцето ми ще се събере като едно цяло в гърдите ми и цял месец ще бие в техния младежки ритъм. Обичам това време - когато мога да ги докосвам, прегръщам, да си говоря с тях с часове, да им споделям  и да ги изслушвам.  Нидерландците не съм виждала от Коледа... само който го е изпитвал, може да си представи какво е.

# 215
Аз съм на тема билет за връщане за 30-31 август и цените изобщо не ми харесват. Дайте идеи за по-евтино пътуване до Айндховен,  до някъде със самолет, после влак... До Шарлероа цената е същата като до Айндховен. 400 - 440 лв

# 216
Аз съм на тема билет за връщане за 30-31 август и цените изобщо не ми харесват. Дайте идеи за по-евтино пътуване до Айндховен,  до някъде със самолет, после влак... До Шарлероа цената е същата като до Айндховен. 400 - 440 лв
В момента на Wizz Air до Дортмунд за 30.08. е 135 лева. После с влак.

# 217
  • София
По младежката не е задължително да се купят от Youth тарифа, може и от другите, аз редовно така правя. Важното е да има отиване и връщане. Сега погледнах комбинация - пак е около 1000лв, но поне с багаж и доста по-комфортно пътуване. Преди седмица излизаше под 700, но детето не ми разрешава да купя, защото с работата не е ясно как ще може да си дойде.
Ама няма право на безплатна смяна, а ние тая опция я спукваме да я ползваме, защото и двете унита са шизофренични с учебните планове и ги сменят както си искат.

# 218
Мили майчета,
искам да споделя с вас своята безкрайна радост и признавам - огромно облекчение.
Днес големият ми син взе с отличен последния си държавен изпит и вече спокойно мога да заявя - имам още едно нидерландче:)
Той имаше условен прием за магистратура,  но докато не минеха държавните изпити, не можеше да ми се отпусне сърцето и да приема, че всичко е наред.
Но ето, изпитанията са зад гърба му и аз съм наистина щастлива. Двамата братя ще бъдат сравнително близо и ще се подкрепят един друг!
В рамките на две години ни предстои второ преселение на народите и съм в дежавю.
Седя, осмислям и чувствам все по-силна носталгия.
Като вчера ми е, когато го приеха за бакалавърска степен и точно по това време го развеждах из коридорите и аудиториите …разгадавах тайно сигналите в очите му, прикритото удивление, любопитството, и ме връщаше назад във времето. Чувствах се въодушевена, че мога да му разказвам истории. Гордеех се. И го наблюдавах, наблюдавах тогава и през всички тези години как расте, пораства и израства.
А те отлетяха като миг и ето той вече излиза от там, където беше негов дом, а преди това мой.  И сега е разперил крила и готов да покори нови светове.
Животът е така очарователен. Така разгърнал шепи и така бърз. Докато си осъзнаеш и те е изстрелял някъде другаде вече..чудна работа! От нас зависи как ще го живеем!
Затова - да празнуваме и да прегръщаме миговете!  🥂
И да научим децата си на същото!

Лелееее .....Толкова ме докосна , разтърси и разплака .
Колко много припознах собствените си мисли и емоции облечени в думи .
Благодаря за споделеното .
Успех на младежите .

Когато се разделям с децата изпращайки ги към следващото им предизвикатество ,посланието което им отправям е "Забавлявайте се "

# 219
Dodo_dodo, толкова се радвам за момчето! Успех му пожелавам! На брат му също. Надявам се и аз след една година да съм горда майка, като теб на дете завършило и записало магистратура! И на второ записало бакалавър.

# 220
  • София
Dodo_dodo, браво на момчето ти Heart!  И двамата да са здрави и успешни, да следват мечтите си!

# 221
Здравейте,
знаете ли дали писмото от университета, което се издава при записване и е да послужи пред здравните органи трябва да е оригинално. Вдигнаха ми кръвното тук в нашия град в офиса на НАП. Понеже писмото, което преведено от легализирана фирма преводач не било оригинал, трябвало да имам нотариално заверено пълномощно, за да го подам от името на сина ми. Обясних, че университетът рядко предоставя такива писма в оригинал по пощата или на място, а ги изпращат на имейл или от самия сайт от профила на студента, той може да си го изтегли, но отново ел.вариант. Така ли е и при вас?

# 222
  • Бургас
Ако Вие го подавате в НАП, задължително трябва да имате пълномощно от сина ви. Иначе не го приемат.

# 223
Да, аз имах, но пълномощно тяхна бланка, което ми даде служителката преди седмица, когато плащах здравните осигуровки. Днес се оказа, че не е достатъчно искат нот.заверено и оригинално писмо от университета

# 224
Здравейте,
знаете ли дали писмото от университета, което се издава при записване и е да послужи пред здравните органи трябва да е оригинално. Вдигнаха ми кръвното тук в нашия град в офиса на НАП. Понеже писмото, което преведено от легализирана фирма преводач не било оригинал, трябвало да имам нотариално заверено пълномощно, за да го подам от името на сина ми. Обясних, че университетът рядко предоставя такива писма в оригинал по пощата или на място, а ги изпращат на имейл или от самия сайт от профила на студента, той може да си го изтегли, но отново ел.вариант. Така ли е и при вас?
Да. Студентът го изтегля от профила си в сайта на университета. Подаването обаче става лично или чрез действително пълномощно от студента, с малки изключения в някои офиси на НАП. Някои съфорумки са споделяли, че в НАП приемат документа и без пълномощно. Но това са редки случаи.

Общи условия

Активация на акаунт