Смешни чуждици

• 16 230
  • 410
  •   1
Отговори
# 210
  • Glasgow
Поке бол - овете много ги консумирам и аз и все се чудя поке ли е, поук ли е😅иначе си е манджа с грозде

# 211
Poke по английска транскрипция е поук. Но масово си навлезе като поке... Аз рядко си поръчвам, защото едвам си изчеквам устата да го кажа това.. то е не е сложно, но е грозно... Joy

# 212
Ако си поръчаш поук бол ще помислят, че или се правиш на важна или си от село😂

# 213
  • Glasgow
даже ми е днешната вечеря за работа 😅поке май трябва да е, chat bot-а така каза😅

# 214
Освен това поке да идва от някой азиатски език?

# 215
  • По света и у нас
Никога не бях чувала за това поке, азиатско ще да е

# 216
Хавайско е май

# 217
Вярно бе!
Цитат
The word “poke” in poke bowl comes from the Hawaiian verb “poki”, which means “to slice” or “to cut crosswise into pieces”. It refers to the traditional preparation of raw fish — typically tuna — that’s diced into cubes and seasoned with ingredients like sea salt, limu (seaweed), and inamona (roasted kukui nut).

# 218
На това не му ли казваха едно време „тюрлю гювеч“? В ироничния смисъл.  Laughing

# 219
На това не му ли казваха едно време „тюрлю гювеч“? В ироничния смисъл.  Laughing
Осъвременено е "почисти хладилник". А аз си му викам "манджа с грозгье" Grinning

# 220
Ами в случая това си е някакво ядене, което в България го няма и няма дума за това. И пица не е българска дума.

То като се замислиш, имената на половината български манджи са турски думи.

# 221
Да, западняците казват мусАка. Интересно в турския оригинал ударението на последното "а" ли е както на български?

# 222
  • Glasgow
Няма дума за поке, ама за bowl има- купа. А то гледам в менюто на Хепи си е написано поке бол😅

# 223
  • Down south
Добре че дадохте обяснение на "поке бол" леко звъни, като покемон и се чудих, дали нямат връзка.

Така и не разбрах, защо трайно се намества
ползването на бекстейдж, фидбек, матчване и пр.

# 224
  • Down south
Цитат
Тъкмо си чилвах в неделя

Общи условия

Активация на акаунт