Тест: Ще различите ли ИИ глас от човешки?

• 956
  • 20
  •   1
Отговори
️На моя сайт Дигитални истории отправям ново предизвикателство, с което да проверим възможностите на напредналия изкуствен интелект.

6 кратки аудиозаписа, произнасящи една и съща фраза. Кои от тях са генерирани от ИИ и кои – са истински човешки гласове? Ще ги различите ли? Включете се до 1 август 2025 г. и при 6 правилни отговора участвате в жребия за символичен подарък – избрани книги и фланелки с логото на Дигитални истории.

Ще познаете ли кой глас е на човек и кой – на машина?

Теста можете да направите тук.

П.П. Преди време ви поканих на подобен експеримент, свързан с детски рисунки. Още по темата ще намерите тук.

# 1
3/6. Тоест 50%. Гласовете явно не са ми силата. Grinning

За първите 2 аудиозаписа бях сигурна и отговорите ми са правилни. Обаче нататък се обърках, тоест не можех да преценя.

# 2
Познах само 2 от 6!
По-добре се представих на теста с детските рисунки, там имам 9 грешни отговора и 21 верни. Но то е, защото доста съм гледала детски рисунки. Simple Smile

# 3
  • София
2/6 и при мен.

# 4
  • София
И аз 2 от 6. Joy

# 5
Аз 5 от 6 . Явно лесно не се лъжа 😂.

# 6
Не става с едно изречение - всички ми звучат човешки.
При по-дълъг текст си личи - в тези реклами, които пускат в Ю туб, генерираните гласове непрекъснато бъркат ударенията и понякога думи (примерно в една реклама на Тему "дамата" казва "лъвъ", вместо "лева").
Отделно, има хора, които  звучат като ИИ - има един господин (не българин - каналът е на английски), който има канал за археология - гласът му звучи много роботски, но съм виждала човека в по-кратки клипове (т.е. не само като глас зад кадър) и знам, че просто така си звучи.

# 7
Беше ми интересно да направя теста - 4/6 е моят резултат.🙂
И може би тук е мястото да споделя, че в You Tube следя канал, озвучаван от ИИ. В началото бях почти сигурна, че говори човек заради леките грешки в речта, докато чете текста. Е, явно ИИ се усъвършенства да звучи все повече като човек и е програмиран да прави и лапсуси.😅 Само че и ние, хората, все повече различаваме тези нюанси в изговарянето на думите, така че явно още ще се надиграваме.😀

# 8
3/6

Не е много зле.

# 9
3 от 6, малко останах изненадан

# 10
  • София
Малее, 2 от 6, а уж бях сигурен. :о
Супер тест! Simple Smile

# 11
  • SF
Познах 3 от 6 като за 2 от непознатите си знаех, че може би греша. Променях няколко пъти мнението си за тях и накрая цъкнах на късмет. Оказаха се грешни.

# 12
И аз съм 3 от 6, за първия бях сигурна, че е ИИ ( не знам дали съм права).
За два се затрудних, явно  не съм познала.
Ще ги пусна и на дъщеря ми, като имам възможност.Интересно ми е как ще се справи.

# 13
  • До хладилника, който обичам
5/6. Сравнително често ми звънят ИИ с различни примамливи предложения за скам и мисля, че добре ги разпознавам.

# 14
5/6 познах и аз, като за този който сбърках не бях и сигурна. Но текстът е доста кратък като цяло, на по-дълги текстове по-лесно се различават.

Общи условия

Активация на акаунт