Здравейте по обедно и ранно следобедно време!
Рано-рано ходих по пазар, "изтръшках" като Бай Ганя половината град, прибрах се, посвърших това-онова на ползу роду и вече с кафето съм пред компа.
Докато сляза в цивилизацията /разбирайте центъра/, вървя през гориста местност и направо есента си е дошла - толкова много жълти листа, особено след снощната буря и дъжд. Това ме подсеща, че септември вече е на прага на вратата на времето, което от своя страна пък ми даде стимул да си накупя есенна украса. Да не ви казвам, че има изнесена и коледна /определено си подреждат и изчистват склада/ и то на символични цени. Ама коледната ще е в понеделник следобяд.
И за да съм по темата - септемврийска! - "Малък септемврийски проблем" и незабравимите Тек и Ейлюл.
Такива култови реплики останаха от този филм изказани от Тек. Перифразирам ги естествено.
"Направи стоп-кадър и запази момента"
"Морето ще вземе написаните думи и ще ги върне обратно на брега където и да си".
Прекрасен филм, прекрасен остров Бозджаада.
Burkina
за другите не зная, но аз искам пътепис - къде, какво, как, какви чувства вълнения, усещания си преживяла по време на това вълнуващо пътешествие. Ясно ти е, че ние едва ли бихме могли някога да отидем на местата където си била. Да, гледах снимки в Нета, но разказано от 1 лице е нещо съвсем друго. Така, че чакам/чакаме.