Аблация на сърцето - 13

• 9 988
  • 377
  •   1
Отговори
# 360
Аблация в Бургас ако е при Протич става, ако е при някой младеж не.

# 361
  • Varna
Лекарят при когото ходих е в екипа на д-р Протич.

# 362
Защото нямат нужния опит.

# 363
Въпроса е кой прави процедурата, поинтересувайте се за това. Правят ли без него или само с него, не знам как стоят нещата.

# 364
Относно аблацията в Бургас. Аз съм на принципа да следвам лекаря, а не болницата. Д-р Протич вече работи в Бургас. Той прави моята аблация, но когато работеше в София, преди това е работил в Стара Загора. Позаинтересувайте се дали НКБ ползва карто метода за аблация. Оборудването за него е скъпо и не всяка болница го купува.

# 365
В последното изречение е отговора "защо не".
Да, следва се лекаря, но не е без значение оборудването на болницата. А не винаги частните болници имат всичко необходимо, когато говорим за сложни интервенции.

# 366
В Бургас имат карто и в Токуда също, в НКБ ползват друга система, затова и там се налага да влезеш веднъж преди самата аблация в болницата за скенер на сърцето чрез който после му се прави изображението.

# 367
  • Varna
Аз съм от Варна, тук изобщо им нямам доверие и затова се насочих към Бургас. Иначе ми казаха, че използват  3Д карта.
Ще изчакам, смениха ми лекарствата на Амаритон и Бизор, сякаш съм по-добре.
Преди това първият кардиолог ми назначи Фелкарид без бетаблокер, в последствие ми казаха, че не се пие самостоятелно и е възможно от това да съм се влошила.

# 368
Здравейтееее отново!Не съм писала отдавна,но Ви чета  постоянно с интерес.При мен аблацията се оказа не съвсем успешна.Бях споделила преди време,че продължавам с пристъпите.По-леки и по-кратки са от преди аблацията,но за сметка на това много чести -всяка седмица.Това не се търпи.
Та, накратко,с рецидив съм и ще правя втора,за съжаление.Но така е било писано, явно.Планираха ме за 1 декември. Първата ми беше на 2 юли,преди 4 месеца.
Много ме окуражихте и помогнахте първия път.Затова отново Ви споделям какво предстои при мен.
Macadamia, кажи как се чувстваш,че и аз съм по твоя път.Поздрави❤️

# 369
Deti13, ти с ПМ ли беше?
След първата контрола всичко е добре, Холтера показва много по малко прескачания от очакваното за такъв тип интервенция- така каза Стоянов.След втората контрола началото на декември, която всъщност е по- важната, ще видим. Иначе се чувствам добре, спортувам си, усещам от време на време притупване, но напр. 3 поредна удара и край.

# 370
Много се радвам,че всичко е наред при теб,Macadamia.
Не,не съм с ПМ.Моята диагноза е надкамерна тахикардия, AVNRT.

# 371
На нищо ме мога да се зарадвам….. И миналия път бях добре и след 9 месеца старата песен на нов глас…..
Питах за диагнозата, защото нали уж само ПМ не можело от един път да се оправи, но явно не….

# 372
Явно не е само ПМ.
А сега,втория път кога започна да спортуваш отново. И какво по-точно -бягане,кардио упражнения,фитнес. За мен също е важно да мога отново да спортувам. Но може би малко ще ме е страх да не се върне отново.

# 373
Три седмици само разходки, но по 10-15 км
След това започнах по малко пилатес и фитнес. В момента гледам 1-3 пъти седмично фитнес и веднъж пилатес . От тази седмица мисля да започна с кондиционните тренировки, но без да тичам, скачам на въже и бърпита, тоест без интензивно кардио натоварване.

# 374
Привет на всички☺
Аз съм с ВПВ и преди месец се престраших да си направя аблация. За съжаление на холтера отново се вижда делта вълната…Вчера бях на контролен преглед и ми обясниха, че връзката ми е провеждала в две посоки и са изгорила само едната - уж през която са минавали пристъпите. По принцип не е изключено в следващия месец-два делта вълната да изчезне напълно, но доста ме съмнява😩 Най-вероятно ще се наложи втора аблация, явно съм от късметлийците 5-10% при които не е успешна първата аблация🫠

Общи условия

Активация на акаунт