Аблация на сърцето - 13

• 8 362
  • 343
  •   1
Отговори
# 60
Айзен, да, на гладно се ходи. Вземат ти кръв, а кръвни изследвания винаги се правят на гладно. Правят ти ЕКГ и ехокардиография. На другия ден е ЕФИ..
Ел.дефектите обикновено са вродени. Поне за моята аритмия е така.

# 61
А при мен колкото повече наближава датата, толкова повече изпадам в страшна паника. Още повече като и на мен не обясниха нищо. Доколкото съм чувала се е носило памперси май, които са за по време на процедурата

# 62
Споко MMPT ще се оправим, няма страшно... При вас какъв е проблема?

# 63
Никакви памперси няма.
В Токуда се събличаш напълно пред операционната, дават ти хавлия да се загърнеш, после те завиват с нея, че вътре е студено, заради апаратурата. Аз помолих да съм с чорапки, че съм много зиморничава. Разрешиха ми. Simple Smile  Не съм имала никакви физиологични потребности по време на процедурата. Но превантивно бях спряла да пия вода в 20 ч. предната вечер. Най-спокойно си изкарах докато ми разрешиха да ставам.
Помня, че бях питала, ако съм в цикъл, как се действа. Д-р Трайков каза - тампон. Слава Богу, не се наложи.

Дорис, ти питаше дали на всички се предлага аблация, след консултация с д-р Трайков. Не, разбира се.

# 64
Днес и мен за първи път ми казаха да се съблека гол, бях само с тениска и обувки, за премахването на съсирека на опашката... Като цяло щом изтърпях това мисля, че ще се справя и с аблацията Grinning.
Днес този случай ме направи по-твърд и по-уверен за аблацията Grinning.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 00:26 от Aizen_BG

# 65
Ох, ще взема да дойда с теб, за кураж! Grinning
Не е страшно, изобщо не е страшно.

# 66
Никакви памперси няма.
В Токуда се събличаш напълно пред операционната, дават ти хавлия да се загърнеш, после те завиват с нея, че вътре е студено, заради апаратурата. Аз помолих да съм с чорапки, че съм много зиморничава. Разрешиха ми. Simple Smile  Не съм имала никакви физиологични потребности по време на процедурата. Но превантивно бях спряла да пия вода в 20 ч. предната вечер. Най-спокойно си изкарах докато ми разрешиха да ставам.
Помня, че бях питала, ако съм в цикъл, как се действа. Д-р Трайков каза - тампон. Слава Богу, не се наложи.

Дорис, ти питаше дали на всички се предлага аблация, след консултация с д-р Трайков. Не, разбира се.

На мен в НКБ ми казаха, че е желателно аблацията да не съвпада с цикъла, та затова и я отложихме със седмица. Иначе нищо за коронография не са ми казвали - правиха ЕКГ и ехокардиография, както и ти си написала. Освен кръвните, разбира се. То те са задължителни при прием в болница

# 67
Хаха Deva, ами какво да направя притеснено ми е, но ще се справя. Притеснява ме за след аблацията, защото казват, че прескачанията и пулсът са високи първата седмица или две. А при вас колко често усещахте прескачания на ден. И опитва ли се сърцето да излезе от ритъм?

# 68
Хаха Deva, ами какво да направя притеснено ми е, но ще се справя. Притеснява ме за след аблацията, защото казват, че прескачанията и пулсът са високи първата седмица или две. А при вас колко често усещахте прескачания на ден. И опитва ли се сърцето да излезе от ритъм?

При мен мина много повече време, докато сърцето се успокои. Ама аз си имах и паник атаки, та се фиксирах твърде много върху това да засича пулс. Иначе и до сега има ситуации, в които усещам как все едно пропуска удар и ако не бях направила аблация та, 1000% би започнала криза. Предимно за стресови моменти става дума, след каквито съм се озовавала в бърза помощ преди аблацията.

# 69
Колко време е минало от вашата аблация и доволна ли сте, заслужаваше ли си?

# 70
Хаха- ако се притеснявате от чести излизания от ритъм и висок пулс, елате да видите при мен каква е лудница- сърцето постоянно си бие на разбъркано и пулса преди да приема хапчетата вчера беше повече от 2 седмици 118-130. От първият прием падна на 95, сега е 98, но още не съм си взела хапчетата

# 71
  • Пловдив
DeVa, много ти благодаря!

# 72
Колко време е минало от вашата аблация и доволна ли сте, заслужаваше ли си?

Минаха 3 години. От тогава, да чукам на дърво, не съм имала проблеми.

# 73
Macadamia,кога Ви е правена първата аблация. И колко време след процедурата започнахте със спорта.Професионслно ли се занимавате със спорт или просто Вие си тренирате.Питам Ви,защото и аз искам отново да спортувам -кардио,фитнес,вкъщи,но нзн колко трябва да изчакам.
 Неприятно е,че болестта се връща,но ще се справите.Виждам,че сте борбена и не се предавате,така трябва.Минали сте го веднъж,ще го изтърпите отново,щом се налага.
Aizen_BG,странно как в неделя е процедурата и в понеделник си тръгвате.Нали 3 дни задължително се стои в болница,толкова е и клиничната пътека. Аз като бях/2 юли беше аблацията/всички задължително стояха 3 дни.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 18:01 от Deti13

# 74
Аз постъпих в неделя, понеделник ЕФИ, вторник изписване.

Общи условия

Активация на акаунт