Аблация на сърцето - 13

• 15 144
  • 503
  •   1
Отговори
# 495
Състоянието позволява ли да изчакате избран специалист да ви приеме? Освен НКБ вижте и Аджибадем. Сърдечната болница на Околовръстното в София.
Това в Токуда нали?

# 496
Не, Сити Клиник. Но тук имаше лоши отзиви.
За мен най -добър избор е НКБ или Токуда.

# 497
Запазих при д-р Стефанов, Аджибадем ситу клиник Токуда пише. Не съм от София и не ги знам. Дано да е благополучно всичко, усещам че е по- добре от Бургас.

# 498
Не съм компетентна за такива интервенции, но по времето на д-р Чирков болница Св.Екатерина беше с много добро реноме.
Моя вуйчо той го оперира, с 3 байпаса, живя до 80 г.
Иначе за този лекар, Стефан Стефанов, има добри отзиви.
Успех!

# 499
Благодаря от сърце!

# 500
Здравейте, може ли за мнение за д-р Бонев в Св. Анна. За познат питам който е бил на консултация при него, а аз като че ли не съм попадала на коментари за него тук.

# 501
Не съм чувала за този доктор, но то всеки ден се появява някой на небосклона - важно е да свърши качествено работата си ......

# 502
Здравейте, може ли за мнение за д-р Бонев в Св. Анна. За познат питам който е бил на консултация при него, а аз като че ли не съм попадала на коментари за него тук.
Били сме с майка ми при него на консултация, отказа да й направи аблация. Отзивчив е много, обръща подобаващо внимание на пациентите си. Практикува в ПТБ Мед в Люлин.

Проф. Шалганов и д-р Стоянов са на мнение, че за случаят на майка ми аблация е допустима, защото има около 20 000 екстрасистоли средно, измерени с множество холтери.
Предстои ни и консултация в Токуда, преди да вземем финално решение. Бих искал да попитам тук, защото имам сериозни съмнения, че аритмията може да е исхемично индуцирана. Възможно ли е сърдечна исхемия да провокира камерна аритмия с над 20к екстрасистоли? Причината да мисля така е 85% стеноза на LCx и значително намаляване на екстрасистолите до около 2000 на денонощие през първите 3 месеца след извършена балонна дилатация на LCx. Когато открихме аритмията майка ми имаше около 6000 екстрасистоли за 24 часа, след балонната дилатация паднаха на 2500 (за 48 часа), след 4-5 месеца вече бяха отново 6000 на денонощие и продължиха да растат при следващите холтери. Затова направихме нова коронарография с нова балонна дилатация (не сложиха стент), след която отново екстрасистолите паднаха под 2000 през първите 3 месеца. След това аритмията продължи да се задълбочава, като понастоящем имаме 22 000 екстрасистоли (почти всички камерни с 90% произход от лявата камера и 10% от дясната). Смятате ли, че аритмията може да е провокирана от активна исхемия на LCx и в такъв случай какъв е шансът аблацията да е трайно успешна?

# 503
Поставен така въпроса Ви е за специалист, разбира се ако тук няма специалист електрофизиолог, за да се включи.
Ако аблацията няма да е животозастрашаваща, дори малък успех би бил от полза, това 20 хиляди екстрасистоли не е живот.

Общи условия

Активация на акаунт