Аблация на сърцето - 13

• 14 399
  • 485
  •   2
Отговори
# 450
Предполагам,че и в НКБ е доста натоварено. Има много хора с нашите проблеми,за съжаление.
И в двете болници са добри специалисти.Само дано имаме и доза късмет, че той е много важен.
Аз съм много доволна откъм внимание и грижи, Трайков и Марчов, невероятен тандем.Но това чакане цял ден,наистина ми дойде малко в повече.Но вече е минало,гледам само напред.Дай Боже всичко лошо да е зад гърба ми🥰
Успех и късмет на теб,Bom bi bom🍀

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 09:12 от Deti13

# 451
  • София
Deti13, права си, и в НКБ може да се каже  е натоварено.
Мина и моята първа аблация, чудесен екип. Прави ми я младия д-р Балтов, под надзора на проф.Шалганов. Всичко приключи за два часа, като наистина основната процедура аблация е сравнително кратка. По-голямо време отнема подготовката, търсенето на точки, и финалната проверка.
На мен си ми беше студеничко, въпреки че бях покрита. Усещанията не са много приятни, но се търпят. Окуражавам хората, особено онези с месеци извън ритъм да го направят. Аз не съм била така, но толкова дълго време агония не си струва.
Установили са и са работили по надкамерна тахикардия, като ПМ с което бях преди месец, казаха че по-скоро е следствие на надкамерната.
Следва да направя холтер и контрола след месец.
Благодаря на всички, които ми стискаха палци. За сега само съм с пулс 90, но се надявам да се нормализира до към 70.
Ще ви държа в течение как се чувствам в бъдеще и как вървят нещата при мен.

PS. проф.Шалганов не е толкова възрастен колкото мислех, представях си го като достолепен, над 70год. професор 😆

# 452
Bom-Bi-Bom, хайде честито - вече си здрав човек - така си казваме тук !

# 453
  • София
Благодаря! 💐

# 454
Честито и от мен,Bom Bi Bom😊.
Macadamia,аз взех пример от теб.
Вчера и днес вече правя дълги разходки.Не чак като твоите, но по  5-6 км.Чувствам се добре като се разхождам,а и трябва движение определено.
От време на време,не всеки ден,пулсът ми отново е висок.На моменти до 110-120. Рядко, но се случва.Аз не усещам нищо ,нито задъхване нито сърцебиене.Явно е само за момент.Странно,чувствам си се добре,но впоследствие го виждам на смарт часовника.Май да не го гледам,че да не се шашкам,щом се чувствам добре.
По принцип д -р Марчов ме предупреди,че след втората аблация ще държа известно време по висок пулс.Така че,надявам се да няма проблеми 😊

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 20:35 от Deti13

# 455
Deti13, съвет от мен, махни го този часовник, докторите казват за тези смарт часовници: Защо си го причинявате?!?!? ….. и съм съгласна с тях- аз не нося смарт часовник. Мислех да си взема, но въпросът на Доктора беше: Наистина ли искаш да си причиниш това?
И обърни внимание, когато има притупване на сърцето винаги е в покой , а не по време на движение. Аз понеже направих вече няколко Холтера / 2 след първата аблация и 2 след втората /, поредни екстрасистули има например в 2 или 3 часа през ноща, когато спя….. Тоест, според мен сърцето се чувства добре, когато сме активни.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 20:59 от macadamia

# 456
  • София
Аз имам часовник, който мери кръвно и прави ЕКГ, но си следя само и единствено пулса. Както казва macadamia, не си го причинявам този стрес умишлено.

# 457
Да,Macadamia ,права си.Наистина,ще го оставя този часовник.Определено ме напряга допълнително.

# 458
Bom Bi Bom,как си.Вече вкъщи ли си.

# 459
  • София
Да, от вчера. Всичко е наред, пулса падна на 60 в покой. Прескачания на сърцето все по-малко. За деня усещам 1-2, най-чести бяха в деня на процедурата. Днес ми е втори ден след нея.
Най-съм доволна, че оставам само на Конкор 2,5. Махнаха ми Ритмонорм и  Ксарелтото, от което по време на цикъл ставаше ужасен теч, а аз съм с нисък хемоглобин. В НКБ влязох с 92. Ако трябваше още един месец с него, щях да го закъсам сигурно.
Ти как се чувстваш Deti?

# 460
Bom-Bi-Bom, ти с предсърдно мъждене и трептене ли беше или само с надкамерна тахикардия? Супер е, че са ти спрели медикаментите! И на мен първият път ми спряха всичко и като направих рецидив, сета нищо не ми спряха .... Прочетох те и разбрах - бъди много внимателна - дано при теб не се случи като при мен .......

# 461
  • София
Ох, силно се надявам и внимавам до колкото мога, macadamia. Аз за това съм с настройката, че може и да се ноложи пак и пак да минавам процедурата, особено след твоите споделяния, че и на други потребители тук.
Но то човек, освен да се следи и самонаблюдава, какво друго може да направи?

# 462
За съжаление нищо не може да се направи ..... Но аз ти пожелавам това да ти е първата и последна аблация! Аз приех, че проблемът е решен и рецидивът ми дойде като гръм от ясно небе ......

# 463
  • София
Благодаря! Дай Боже на всеки списващ тук, да му се усмихне късметът и да не се налагат нови процедури 🍀🍀🍀

# 464
И аз като теб, Macadamia,бях убедена,че проблемът е решен още първия път и този рецидив беше абсолютен шок.
На мен още първия път ми спряха Конкора,аз само това пиех. Сега отново съм без антиаритмик и бета блокер и малко се притеснявам,но щом така са преценили лекарите.....Дай Боже да няма проблеми.Сега обаче ми вкл.Корлентор 5 мг заради високия пулс.До момента не бях го пила.
Ох,Bom bi bom, много надявам се,че
съм добре.Разхождам се доста всеки ден,но аз все още  си имам екстрасистули много повече от 1-2  пъти на ден. В понеделник вече съм на работа.Взех болничен до 15- ти,иначе ми предложиха до 23-ти. Но до края на годината ще работя хоум офис,поне да ми е по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт