Аблация на сърцето - 13

• 14 406
  • 485
  •   1
Отговори
# 435
Deti13, какво се случва- нищо не казваш… Наред ли е всичко?
При мен Професирът каза, че всичко е наред, но оставя медикаментозното лечение до година след процедурата и отново ще се видим живот и здраве, каза надявам се за последно да се видим 🙂
Медикаментите остават, за да се застраховаме от пореден рецидив.
Bom- bi- Bom, как си? Настройваш ли се вече? Всичко ще мине и ще се насладиш на предстоящите празници- здрава!

# 436
Макадамия, какво мислиш да правиш с тренировките? Аз все още съм на мнение, че това че сме си с напълно здрави сърца и можем да си тренираме не отговаря на истината. От моята аблация минаха три години, освен разтягане(и то за целите на мигрената ми) и бавни разходки, нищо не тренирам.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 11:13 от akekina

# 437
От два месеца си тренирам по 4 пъти в залата без да се ограничавам…..Професорът ми каза, че ако се чувствам добре- няма проблеми…..

# 438
Здравейте и от мен.Днес съм 4 ти ден след аблацията.Прескачанията са по-малко и по-рядко,но все още ги има, разбира се. Първите 2 дни имам чувството,че бяха почти постоянно.Холтерът отчете 1,8% камерни ектрасистули на 2 рия ден.Казаха,че е нормално.Обезпокояващо е над 5%.
Все още се чувствам изтощена и физически,и психически .При първата се възстанових доста по-бързо.Още на следващия ден се чувствах енергична.Сега обаче,след 4 дни,все още не съм в нормалното си състояние.
Струва ми се, че сега рухнах повече психически от първия път.Давам малко повече превес на страха,което не е добре. Но се надявам,че ще се стабилизирам бързо.По принцип съм със силна психика.Но тези 2 аблации в рамките
на 5 месеца ме разклатиха малко психически, признавам😊
Macadamia,дай съвет ти как се справи след втората аблация. Страхуваше ли се.На мен сега при всяко по-силно прескачане,направо ми се подкосяват краката. А след първата въобще не ме беше страх,бях сигурна,че съм добре.Но то се оказа, пък,че съвсем не е така😏

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 11:42 от Deti13

# 439
След втората аблация започнах с разходките от 15-16 км
Спрях да си меря кръвното и опаковах апарата, защото като ми притупа сърцето и веднага апарата пищи аритмия и ме шашка и смуча валидола- реших да не си го причинявам. Ходех и на пилатес- абе гледах да съм все сред хора за да не задълбочавам психически

# 440
  • София
macadamia, благодаря, че ме мислиш. Не я мисля толкова процедурата за сега, спокойна съм, чакам я.
Относно спорта, аз не съм много по него. Тъкмо бях тръгнала да раздвижвам с фитнес и то стана белята. От тогава го спрях, но ако се чувствам добре след аблацията смятам да възобновявам, също и пилатес.
macadamia, постовете са ти позитивни и окуражаващи. И на другото момиче Deva, браво на вас, повдигате духа на останалите.

# 441
Здравейте отново.Да се похваля,аз вече съм по-добре, чувствам се доста по-енергична. Днес е 6 ти ден след аблацията. С всеки изминал ден нещата се подобрияват.Просто трябва да си дам малко време и да се успокоя. Започнах и с разходките.
Да питам какъв пулс горе долу поддържате след аблацията.Аз след втората дъжах висок и ми изписаха Corlentor 5 mg,за да го нормализира.Но сега на моменти слиза до 60,което ми се струва много ниско.Общо взето поддържам с лекарството 70-75 средно.Но като видях днес по едно време 60.......се озадачих.

# 442
И моят е 60- 65 / мисля, че това е нормалното /

# 443
Пиете ли магнезий.Какъв бихте препоръчали.

# 444
Аз пия 400 мг всяка вечер на Солгар, но не конкретно за сърцето , а по принцип 🙂

# 445
  • София
Браво, Deti, много се радвам за подобрението ти. Моя пулс с 5мг Конкор падаше на 45-55, с 2,5 mg съм с пулс 55-65. Пулс между 60-70 е идеален. Професионалните спортисти са с пулс 60 и малко под него даже, така че не се притеснявай на 60, екстра си.
До скоро пих Панангин.
Магнезий сега купих този, органичен цитрат, 200мг.чист магнезий в саше:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030027002

# 446
Благодаря Ви за подкрепата ❤️
Наистина е много по-лесно като споделяме,обсъждаме и се подкрепяме.
Bom bi bom, стискаме палци сега за теб.Ти къде,в НКБ или Токуда ще правиш аблацията?
DeVa,а ти къде изчезна? Не се включваш напоследък,липсваш😊

# 447
  • София
Аз ще съм в НКБ. В Токуда ми каза Бойчев, че са фул от процедури, много им е натоварено и може чак януари. Аз реално от началото на ноември чакам. При Шалганов не бях ходила, останах с много добро впечатление, а и имаше възможност по-скоро да я направя, но и като цяла пренатоварването в Токуда ме отдръпна от там. Надявам се само Шалганов да участва при процедурата ми, но какъвто ми е късмета, защото реших  да не избирам екип. Мисля, че съм в добри ръце там.

# 448
Наистина е претоварено в Токуда, съгласна съм. Малко са като на конвейр. Аз понеже и първия път бях там,реших,че е по-добре отново да отида,поне знаят какво са правили и къде са пипнали. Макар че много се двоумях дали да не отида и до НКБ.
Но реших този път да избера екип, за да съм по спокойна.Първивт път не съм избирала.
И в този ред на мисли,като говорим за претовареност,влязох в операционна вечерта в 18 ч.Цял ден чакане, напрежение и нерви.Никой не ти казва кога ще вземат.Стоиш и чакаш от сутринта. Ужасно е.

# 449
  • София
Да, съгласна съм с теб.
Ще дам отзив след моята процедура във вторник.

Общи условия

Активация на акаунт