Аблация на сърцето - 13

• 14 414
  • 485
  •   1
Отговори
# 420
# 421
  • София
Насрочихме дата за 9 декември.
Чакам я.
Някой знае ли в НКБ кой освен Шалганов и Стоянов правят процедурата. Дали има други  лекари там, които я извършват?

# 422
Мисля, че само двамата - дори
 при втората ми нямаше и специализанти, само двамата плюс две операционни сестри

# 423
Здравейте отново и от мен.Утре е моята втора аблация.Вече съм в Токуда😊
Стискайте палци да мине леко и най-вече успешно.
Поздрави на всички тук,във форума😊

# 424
Когато ти мине аблацията в Токуда, моля те да споделиш как е и кой ти я прави.

# 425
Здравейте.Минах вчера втората аблация.Влязох късно в операционна,в 18 ч и излязох в 20 ч. Беше една идея по-лека от първата.Този път си избрах екип,Трайков и Марчов.Дай Боже този път да е успешна.🙏
Трябваше да ме изпишат днес,но пулсът от сутринта ми е висок,до 100-120 на моменти,усеща се и сърцебиене понякога.Сега се поуспокои доста,но при по-тежки движения се ускорява отново. Отдавам го на това,че са изминали само няколко часа от интервенцията.Надявам се до края на деня съвсем да се нормализира.Сложиха ми 24 ч холтер екг.
Малко се притеснявам,но се надявам да няма причина. Поздрави 😊

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:41 от Deti13

# 426
Честито !
Не се притеснявай за пулса. Аз докато бях болнични нямах ускорен пулс и като започнах работа първите 1-2 дена доста го усещах, даже първия ден изпих половинка конкор и на обяд. И двете сутрини се събудих не от алармата, а от ускорен пулс, но след това всичко се уталожи от само себе си.

# 427
Благодаря,macadamia!
Дано и при мен се нормализира!
А ти сега пиеш ли някакви лекарства?

# 428
Да пия
Конкор 2.5 мг - по 1/2 сутрин и вечер
Ритмонорм 150 мг.- по 150 сутрин обед и вечер
Ротеас 60 мг.-по една таблетка вечер / него можеше да го спра преди месец, но реших да изчакам до контролният преглед/
Днес си взех холтера - кардиоложката каза, че е много хубав с малки забележки. Ще видим утре Професорът какво ще каже. Надявам се на добри новини ....

# 429
  • София
Deti, 2  часа ли си била в операционната, не е ли много това?
Стискам палци и на двете ви, Deti  и macadamia 🤞

# 430
Радвам се за добрите резултати от холтера,macadamia.Браво😊
Най-вероятно и на мен ще изпишат нещо за високия пулс.Аз бях на Конкор 5 мг,но от септември ми го спряха.
А колко болничен ползваш от НКБ
Bom bi bom,като изключим подготовката, около 1ч и 20-30 мин беше същинската част при мен.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 18:09 от Deti13

# 431
Bom, има и аблации, които продължават повече от 5 часа….  Първата ми беше около 3, 3 часа и половина, втората 2 часа и мина много по- леко от първата, без да ми прилошава. Болнични ползвах 2 седмици, но май полагаемото е една седмица.

# 432
Насрочихме дата за 9 декември.
Чакам я.
Някой знае ли в НКБ кой освен Шалганов и Стоянов правят процедурата. Дали има други  лекари там, които я извършват?
Когато бях в НКБ през юли, на една жена от стаята аблацията я правиха проф.Шалганов и доктор Балтов - специализант. После по време на процедурата проф. Шалганов извикал др. Стоянов и продължиха с него. На контролния ми преглед беше доктор Боян Кунчев, но не знам дали прави аблации. Мисля, че проф.Шалганов добре приценява кой да е в екипа.

# 433
Macadamia,при теб първите дни след втората аблация има ли повече екстрасистули?При мен са доста, днес съм 2 ри ден след аблация и ме притесняват.
Иначе пулса се нормализира,но пък тези чести  ектрасистули сега.Ох,дано всичко се успокои😊

# 434
Не се притеснявай, все пак сърцето е пипано- трябва  си време да се успокои- съвсем нормално е.

Общи условия

Активация на акаунт