Аблация на сърцето - 13

• 16 309
  • 549
  •   1
Отговори
# 540
Аз честно казано 90 процента от нещата, които пишете не ги разбирам……

# 541
И аз не ги разбирам, защото нямат връзка с електрофизиологията и проблемите, поради които се прави аблация.

# 542
NT-proBNP има косвена връзка и се използва като прогностичен маркер за преживяемост при сърдечна недостатъчност. Той може да бъде повишен при силна аритмия с много на брой екстрасистоли и е индикация, че сърцето работи под голям стрес. LCx е лява циркумфлексна артерия, една от коронарните артерии, които захранват сърцето, тя също е важна при аблация, защото може да се засегне при изгаряне на точки в близост до нея.

# 543
Тук сме със структурно здрави сърца. Сърдечна недостатъчност е сериозно заболяване, не е проблем в ел. системата.

# 544
вчера беше за първи път и беше около 6 часа и то беше както го описах по горе ,спада пулса и след секунди се качва и така постоянно ,помислих че е мъждене ,но като отидох в спешното се оказа някакъв вид тахикардия ,защото ритъма както казаха лекарите е синусов ,просто се усилва и спада , а и самите екстрастистоли понякога ми стават доста чести примерно 15 правилни удара и един неправилен ,това се случва рядко ,но няколко пъти се случи и това ,иначе като цяло понякога имам дни и с по три ,четири само
Вие  имате аблация и пак имате падане и качване на пулса след аблацията?

# 545
Да се засегне артерия при аблация? Има ли данни за такъв случай? Чела съм за засегнат хранопровод, което не е болка за умиране и се оправя.Вие как мислите, сърце на 72 г. ще става ли по-добре. Вземете  решение и действайте! Сърдечна недостатъчност, камерни екстрасистоли, ситуацията предполага да се доверите на лекарско мнение и да действате.

# 546
Здравейте, ние не сме лекари и за жалост няма как да дадем съвет за нещо толкова важно. Плюс това няма едно с едно еднакво. На един му действа добре едно, на друг друго. Всеки има тотално различен опит. Има достатъчно добри лекари. Слушайте тях. Нещата с болно сърце не са за подценяване. Успех.

# 547
  • София
Здравейте!

Извинявам се, че се включвам в темата ви, но ми е нужна информация.

Имам близък с кардиологичен проблем, който е насочен от друг лекар към проф. Балабански.
Моите близки са се опитвали да се свържат с него през телефоните на УМБАЛ “Св. Анна”, но безуспешно.
Надявам се тук някоя добра душа да ми сподели контакти на този лекар - личен тел. номер, частен кабинет и т.н., както и да изкажете впечатленията си от него.

Предварително благодаря!

# 548
Тук сме със структурно здрави сърца. Сърдечна недостатъчност е сериозно заболяване, не е проблем в ел. системата.
Майка ми е със здраво сърце, лекостепенни митрална и трикуспидална регургитация (1 степен) и леко дилатирано ляво предсърдие има, но това са много малки изменения, които мисля са нормални за сърце на 72-годишна жена. Увеличеният NT-proBNP не е заради сърдечно увреждане, а поради друга причина - или исхемия или самата аритмия, която е много силна (20 000 камерни екстрасистоли). Това е сигнал, че сърцето работи под стрес и не е добре да е завишен, но засега не откриват структурни увреждания, последната ехокардиография е отпреди 1 седмица.

# 549
За пръв път чувам за толкова много, при това камерни, екстрасистоли.
Ендокринолог посещаван ли е?

Общи условия

Активация на акаунт