Въпроси относно първи потребителски кредит

• 1 372
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Не е кредит, кредитен продукт е. Взел си пари от банката. Не ги връщаш. Банката те съди. Запорират те. Получаваш заплата и не можеш да я теглиш, защото банката трябва да си вземе парите. Лаишки обяснено.

# 16
Как да не е кредит????

# 17
Овърдрафтът Е кредит - револвиращ кредит и като такъв се отразява на кредитното ти досие.

Вече са ти обяснили, че банката ще те осъди, после ще си извади изпълнителен лист и с него ще ти запорира заплатата. Межувременно върху неплатеното задължение продължават да текат наказателни лихви. Ако си безработен и нямаш заплата - опис на имуществото. Ако нямаш имущество, срещу малка комисионна банката продава дълга ти на колекторска фирма и тогава започва веселбата.

А откъде банката знае къде да те търси ли? Спокойно, ти сам си и казал и си дал всички необходими данни, за да те издирят, дори си им позволил да ти снимат личната карта и после собственоръчно си написал "вярно с оригинала".

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 00:13 от Дидичка

# 18
От банката ти имат данните от личната карта, включително трите имена и ЕГН, които не можеш да промениш, адреса, телефонния номер, евентуално месторабота та, имейл...

Мисля, че няма да изтеглят цялата сума за овърдрафт, която си ползвал, но трябва да внесе поне минимална вноска, ако е като кредитна карта. На непогасената сума продължават да се трупат лихви.

Та вариант 3 може би. Взимаш овърдрафт, кредитна карта или бърз кредит, 4 месеца погасяваш минималното или колкото можеш и след 4 месеца взимаш потребителски кредит да погасиш цялата дължим сума с натрупаните лихви. Ако са Толкова спешни тия 1200 лева.

# 19
Овердрафтът е вид потребителски кредит, а възможните последствия от реализиране на подобни идеи са обяснени подробно в горните постове.

# 20
И за овърдрафт трябва да е минал изпитателния срок. Елементарен google search.
Само бърз кредит и после през носа и пре г*за. Simple Smile

# 21
И за овърдрафт трябва да е минал изпитателния срок. Елементарен google search.
Само бърз кредит и после през носа и пре г*за. Simple Smile

Ами, не съм сигурна. Аз май бях в майчинство, като ми се обаждаха да ми предлагат овърдрафт.

# 22
Еми проверих на сайта на няколко банки. Така пише.

# 23
Това донякъде зависи от работодателя и от съотношението м/у искания кредит и дохода на лицето. Възможно е и да направят изключение.

# 24
  • Melmak
Ох, нарочно написах, че не е кредит, иронично, че е кредитен продукт, демек същото. И аз мисла, че без постоянен договор и това няма да му дадат. Той ако мисли да дръпне пари и да избяга без последици… много наивно!

# 25
Добре, убедихте ме. Но парите ми трябват, да, така че препоръка за фирма за бърз кредит, която няма да ми отсече главата при условията, които съм описал, би ми дошла добре.

Тези фирми не оперират ли при същите изисквания? Защо смятате, че те биха ми отпуснали кредит?

# 26
Не, фирмите за бързи кредити оперират при по-различни условия от банките. Не са за препоръчване. Почти всички имат скрити такси и оскъпяването е голямо. Отпускат по-лесно кредити, дори и с лошо ЦКР.
Пробвай първо в някоя банка - ДСК пишат, че може да се кандидства и в изпитателен срок. Прокредит също не са посочили изискване за 6 месеца стаж. Ако откажат в няколко банки, тогава вече може да мислиш за друг вариант.

# 27
Има и кредити със залог не заплатата, а пенсии, движимо и недвижимо имущество, облигации, акции и пр. Допускам, че сигурно нямаш ценни книжа, но ако имаш автомобил за такава малка сума може да е достатъчен.

# 28
Но е наложително да си плащаш задълженията. На заплата винаги първо отделяш за кредита и едва тогава за всичко останало.

Фирма за бързи кредити не мога да препоръчам на никого.

# 29
УККФ изглежда като най-добър избор, ако банките откажат. И аз обаче бих внимавал с какъвто и да било кредит в изпитателен срок, тъй като не е изключено да остана без работа и доходи в рамките на същия.

Общи условия

Активация на акаунт