Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 926
  • 421
  •   1
Отговори
# 15
  • Далечният изток
Е хубаво де, твоето дете кога започна толкова пък да го напряга, когато ти забременя ли?! Или винаги е бил такъв, но ти въпреки това реши да забременяваш от него точно?

# 16
В какво точно се изразява поведението на детето, че се дразни толкова петела?
Нормално е да има конкуренция между сина ви и новия мъж. Тези търкания се изчистват с общия живот и ако, разбира се, мъжът е достатъчно интелигентен и покаже подход.
Явно сте цирк. Имате вече 2 деца и 1 на път.
Говорете с него и с детето поотделно и опитайте да ги накарате да се държат адекватно. Особено възрастния уж.

# 17
Отначало не беше такъв , колкото до детето то се държи лигаво и според него прекалено е привързан към мен и дори чаша вода не можел да си сипе сам.

# 18
  • Melmak
Виж сега, голяма жена си явно, направила си вече едно дете, имаш опит от провалена връзка. И смяташ, че второто ти дете ще те сплоти с мъжа ти? Не, няма. Ако имате проблеми, ще се изострят още повече.
Големият ти син вероятно ревнува и не иска да те дели с мъжа ти. Може да не се чувства приет или просто да ревнува. Това може да провокира лошо поведение в него, с което трябва да се справите. Ако сина ти е привързан няма лошо, но аз съм виждала и 12 годишно дете да не може да си намаже филия. Буквално, на блок маса, където всичко е сложено и сервирано.
Ако синът ти е с подобен тип поведение, ти ще родиш утре, бебето ще те погълне. Как я виждаш тая работа?

Опитай да помислиш дали ти някъде не допускаш грешка. Сама с две деца, едното пеленаче… просто не те виждам щом нямаш и близки.

# 19
Родители имаш ли, да те подкрепят? Би било голяма помощ, даже и да не е финансова, за да не си съвсем сама.

# 20
  • София
Още в първи пост пише, че няма родители.

# 21
Опитай се да оправиш отношенията с мъжът си и вкарай малко дисциплина при сина ти.
Заради лошо възпитание да останеш на пътя с две деца хич не изглежда розово.

# 22
Отиди до отдел „Социално подпомагане" по местоживеене, говори със социален работник и виж какви помощи ти се полагат, какви варианти за настаняване могат да ти предложат за теб и детето. В по-големите български градове има Центрове за обществена подкрепа, в които настаняват самотни майки с децата им, докато си „стъпят на краката". Провери какви са възможностите. Успех!

# 23
  • София
Детето може и да е разглезено, но дори при това положение е по-важно от някакъв. Мъж, който кара майка да зареже детето си, е много... долнокачествен.
Съветът  на Радилена ми се вижда добър.

# 24
  • Melmak
Детето може и да е разглезено, но дори при това положение е по-важно от някакъв. Мъж, който кара майка да зареже детето си, е много... долнокачествен.

Ако е долнокачествен, тя защо го размножава?

Това, което е казал, е грозно. Дали е просто някакъв изблик (което пак е грозно) или авторката зле балансира между сина си и мъжа си. Като влизаш във връзка с дете от предишен партньор не е като да си мома. Много внимателно трябва и да подбира новите мъже, и да се стреми детето да се адаптира, както и да не пренебрегва мъжа. Такива отношения са много сложни, а авторката сякаш грам не мисли.

# 25
На мен ми се вижда немислимо след подобни реплики голямото дете да може да живее нормално и спокойно с този човек. Според мен един мъж или обича деца или не, тоест мъжете нямат това майчинско чувство и инстинкт, обикновено ако обичат деца, то обичат всички деца в семейството, също ако обичат майката не делят ресурси за тези деца. Може момчето да е много труден характер, но това не значи, че трябва да живее в страх или да се чувства непрекъснато нежелано, и не мисля, че ще бъде по-добре и към биологичното дете.
Наистина ситуацията звучи тегава, и не трябва да се дават и супер крайни съвети... но пак е хубаво, че имаш къщата на дядо си. А какво ще работиш там и децата как ще ходят на училище? Връзката ти с първия мъж каква е, и голямото дете би ли могло да живее там, докато ти си стъпиш на краката примерно?

Напълно съгласна с предишното мнение.

# 26
  • Melmak
Даже не мисля, че “или обича деца, или не обича”. Мъжете най-често обичат своите деца. След това може да проявят интерес към други. Примерно деца на приятели, но дори аз като жена пак не харесвам всички деца. Има някои, които са ми по-симпатични.

Вече като си взел жена с дете, трябва да си готов да го приемеш. Има “втори бащи”, които наистина са приели доведените деца и са били родители за тях. Има и такива, които просто съжителстват някак, защото са с майката и толкова. Трудна ситуация за авторката, но за съжаление сама се е поставила в нея. Не мисля, че е време за крайни съвети.

# 27
  • София

Ако е долнокачествен, тя защо го размножава?
...
Всеки може да сгреши. Но тук няма "ако". Мъж, който кара майка да зареже детето си, защото е разглезено, Е долнокачествен.

# 28
При такова ужасно отношение към майката и детето в общия случай бих посъветвала да нямате никакви контакти и детето да е записано с вашето име, но... при вас не е така. Приоритет трябва да са децата, дори с цената на вашето неудобство. Докато сте още с 1 дете уредете следните неща:
1. Жилище - вероятно сте под наем в Сф, а наемите за двустаен апартамент са колкото майчинството. Писали сте, че сте от Русе - там ли е жилището на дядото? Вариант ли е жилище под наем в уредено населено място и близо до голям град?
2. Училище, ясла, градина - голямото дете е в училищна възраст, като смените жилището, то къде ще учи? Наличието на ясла от съществено значение ли е за да се върнете по-рано на работа.
3. Близки, приятели - нямате родители, но вероятно имате приятели, роднини, познати. Може ли да разчитате на някого в екстрени ситуации? Ако бащата на голямото дете е от Русе и сте се преместили там, той би ли помогнал?
Какви са отношенията с родителите/роднините на бъдещия татко? Той не става за баща, но неговите родители, ако са свестни, може и да помогнат. Самотното майчинство не е за всеки, трябва да мислите с няколко стъпки напред - ако се разболеете, кой ще може да се погрижи за вас и децата.
4. Пари - при минимално майчинство и издръжка за голямото дете сте на ръба на оцеляването (ако плащате и наем положението е критично). Задължително осигурете издръжка и за малкото дете - тук се смята, че 250 лв са мизерни пари, но са помощ.
5. Социални помощи - проверете на какво можете да разчитате. Има ли вероятност да получите общинско жилище? Настаняването в някакъв център за 3-4 месеца не ви решава проблемите.

# 29
A майката е много "качествена" като оставя едно разглезено хлапе да се качва на главата на мъжът й?

Общи условия

Активация на акаунт