Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 934
  • 421
  •   1
Отговори
# 45
  • Melmak
Мама ру, остави София и отглеждането на дете. Пари навсякъде трябват. Не знам как повечето спокойно твърдите “две години майчинство.” Две години имат жените с подкрепа - от бащата на децата или от родителите си. Сама жена с 780 лв втората година, дори да взима детски, сложете и две издръжки за бебето и за голямото дете. Ще докарва 1300-400. Едно влизане в аптеката вече е 100 лв минимум. Да лепнат един вирус децата, тя ако е с 200-300 лв назад само от това? Дори да намери подкрепа за отоплението. Тази къща годна ли е изобщо? Една пералня ако се наложи да купи или да пооправи тоя дом? Въобще в град ли е? Как ще се транспортира ако е в село?

Сама, изцяло сама жена, без подкрепа от никого с новородено бебе и голямо дете, тя няма да може в болница да влезе ако се наложи. Направо не знам какви неща я съветвате.

Тя не сподели много за сегашния мъж. Много го очернихте, като единствено една негова фраза прочетохме. Авторката избяга.

# 46
И двете са ужас, но по-малкото зло... Аз бих се притеснявала обаче за безопасността на голямото дете, и цялостно за развитието му. Биологичният баща би ли го гледал докато ти си стъпиш на краката? Имаш ли образование, професия? Приятелки?

Прекалявате вече, сериозно.
Все едно вторият мъж е някакво чудовище, защото иска майката да възпитава детето си и да му поставя граници.
Вместо това тя се фръцва и го обвинява, за дето не иска да му се скача по главата.
Не, според мен тя е отговорна за изборите си. Обаче тийновете създават проблеми, децата усещат всичко, дори да не чуват. И детето може да натрупа много огорчение, и без друго сигурно му е било трудно още при раздялата с първия, тоест психиката му е лабилна и сега този човек е казал ясно, че не иска то да живее там. И какво ще стане, когато наистина започнат истинските проблеми в училище, когато започне самият подрастващ да се бунтува, ще има ли мъжка фигура да се занимава с него, да му бъде пример... точно тогава много деца тръгват с лоша компания, по не добър път. Ако от сега само защото е прекалило с нещо вече го гонят, то тогава то има ли дом, къде е домът му, където да чувства сигурност и в безопасност. Защото много деца са разглезени за жалост, дразнещи, досадни, нетърпими, но родителят не ги изпъжда от къщата, когато го ядосат. Детето очевидно не е прието от вторият баща, не казвам, че е длъжен! Аз самата не бих могла да гледам други деца, колкото и да обичам деца, но е много тъжно за това дете, според мен.

# 47
Именно, нищо не споделя, какви съвети очаква да получи?
В краен случай може да остави малкото дете в приемно семейство, докато си стъпи на краката. Къщата, ако е стара, изтърбушена, без мебели и баня, в някое село?
Какво, на двора на чешмата ли ще пере, на слама ли ще спи, ще пали огън, за да сготви и да се стопли? С новородено....

# 48
Едва ли авторката е висококвалифицирана, а и работодателите не си умират да вземат самотни майки дори и с подкрепа от близките им, че и на редовна смяна от понеделник до петък. Втората година ще я ползва и още как. Затова пък няма да плаща за градина, защото места има и в ясли, и в градини, и в училище. Разстоянията не са големи, има достатъчно безплатни занимания за деца и спорт,  а и платените не са непосилна сума. Не се налага да се води и взема дете до 7 клас от кварталното училище, от 9-10 годишни играят и сами навън. Извън София е доста по-удобно отглеждането на дете.
Мама Ру, съгласна съм, че авторката ще ползва втората година, тя няма избор. Знам, че ти също отглеждаш сама децата си, но има съществена разлика - твоите родители те подкрепят и помагат. Представи си какво е да си съвсем сама с две малки деца - пеленаче и ученик и да няма кой да те отмени за 5 минути, да нямаш време дори да се изкъпеш.
Според мен къщата на дядото, освен, че е негодна за обитаване, тя е и далече от града, т.е. училище и градина са мираж, да не говорим за медицинска помощ, а както знаем бебетата се разболяват.
Не знам какви умения има авторката, но може да помисли за надомна работа.
Моят съвет е да се ориентира към място за живеене, където може да получи подкрепа от близък, приятел, баща на детето.
Майка ми кара 93 години и втори месец е на легло на пълно обслужване. Да, помагала ми е за малкия доколкото може, че разликата им е цели 82 години. И все пак имах човек у дома поне за малкото дете, за голямото отказваше да помага. Баща ми почина през 2001 година. Трудно е, но човек се справя. В така описаната ситуация не я виждам как ще живее с бащата на второто си дете и ще гледа две деца, едното бебе, а другото нежелано от втория й мъж. Със сигурност на него не може да разчита, но пък той може да й е в тежест.

# 49
И двете са ужас, но по-малкото зло... Аз бих се притеснявала обаче за безопасността на голямото дете, и цялостно за развитието му. Биологичният баща би ли го гледал докато ти си стъпиш на краката? Имаш ли образование, професия? Приятелки?

Прекалявате вече, сериозно.
Все едно вторият мъж е някакво чудовище, защото иска майката да възпитава детето си и да му поставя граници.
Вместо това тя се фръцва и го обвинява, за дето не иска да му се скача по главата.

Ариел, ти лично ли ги познаваш? Написала е пет реда информация. Бог знае дали са верни, дали са цялата истина и какъв е изобщо този втори човек. С кое прекаляваме?
За авторката само знаем, че първото си дете го е родила без да е имала осигуровки, тоест с някакво социално майчинство е била. Разделила се е с бащата на това бебе (сега на осем години) и е заживяла с нов. Този нов в седмия месец и заявява или да разкара детето или няма да са заедно.
Определено не е модел на любящ мъж. Две деца без брак и без пари. И после ние сме прекалявали.

# 50
Абе мнгоо е тъжно, вижте семейната среда и после защо децата имат толкова проблеми като възрастни. Наистина ситуацията й е гадна, и според мен ще остане с човека, защото няма друг изход, затова написах, че бих се тревожила как ще израсте голямото дете. Може да се окаже, че с биологичния баща ще е най-добре, но не вярвам и там нещата да са цветя и рози. И проблемът тук е в авторката основно.

# 51
Именно, нищо не споделя, какви съвети очаква да получи?
В краен случай може да остави малкото дете в приемно семейство, докато си стъпи на краката. Къщата, ако е стара, изтърбушена, без мебели и баня, в някое село?
Какво, на двора на чешмата ли ще пере, на слама ли ще спи, ще пали огън, за да сготви и да се стопли? С новородено....
Аз дори за оставяне за осиновяване си помислих, колкото и да е еретично. Защото иначе погубва и двете си деца. Как да изпрати голямото при бащата, това аз не бих си и помислила. Явно има причина да са разделени.
Тоя нов мъж не приема детето, нещата ще ескалират. Направо не знам какво да я посъветвам авторката, много, много лошо положение!

# 52
  • Melmak
За биологичния баща на първото дете нищо не каза. Може и той да не е стока. Това дете има ли баба и дядо? Ако могат те да се включат? Имам предвид родителите на бащата на първото дете. Ако са читави, може да са помощ.

# 53
Да, прекалявате защото авторката удобно го наплю и изчезна без да даде повече информация.
За да се стигне до там той да иска това дете да се махне значи авторката удобно си е затваряла очите за проблемите във възпитанието на детето, докато ситуацията не ескалира.
"На гол тумбак, чифте пищови" - казали хората.
За всичко сама си е виновна.

# 54
Ама как да си напъди детето заради някакъв тука?  Това дете как ще се почувства?!
Няма да иска да я погледне после.

# 55
  • Melmak
Ама кой каза да напъди детето?

# 56
Така излиза. Да го праща при баща му, или бившата свекърва.
Като ненужен товар и пречка

# 57
  • Melmak
Така излиза. Да го праща при баща му, или бившата свекърва.
Като ненужен товар и пречка

Не, просто не се каза дали другия баща полага някакви грижи. Нито ако се среща с баба си и тя се включва в живота му, означава да бъде зарязано. Дори тя да се раздели с втория мъж, ако може първият баща и родителите му да участват в живота на детето, пак е помощ. Баба да те вземе от училище или да ти подари нови обувки е помощ, не е да те изпъдят!

# 58
Ако беше неговото биологично щеше ли да поиска то да се махне, ако има проблеми във възпитанието по нейна вина? Това е повече от абсурдно! Тези неща той можеше да ги каже още в началото '' не искам чуждо дете'', просто е. Или той е мислил, че децата са само ядат и мълчат? С две думи гони го, защото не е негово.
Освен ако въпросното дете не се е опитало да го наръга не виждам какво може да стане, за да е прав той да го гони! А явно го гони, защото къщата е негова. И статистиката сочи, че много деца са тормозени от втори бащи!
Но отговорността е на авторката с кого започна да живее и да ражда пак, защото с дете от предишен брак трябва два пъти повече да премисли.
Той не се е карал на детето, което е ок, не се е оплакал, то го било напрягало и искал детето да се изнесе... абе той й е поставил диретно въпроса ;;ако искаш да сме заедно то да се маха''! Поставя условия, когато авторката е в уязвима ситуация, защото е бременна!

Ако го прати при бившите свекъри не го чака нищо добро дете, деца отгледани сами от баби и дядовци нямат същия контрол и възпитание, изобщо нямат добър път повечето.

# 59
Не само поставя условия, той поставя условия в месеци, когато не може да се абортира бебето.

А с новородено и уязвима всичките си цветове ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт