Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 950
  • 421
  •   1
Отговори
# 30
Даже не мисля, че “или обича деца, или не обича”. Мъжете най-често обичат своите деца. След това може да проявят интерес към други. Примерно деца на приятели, но дори аз като жена пак не харесвам всички деца. Има някои, които са ми по-симпатични.

Вече като си взел жена с дете, трябва да си готов да го приемеш. Има “втори бащи”, които наистина са приели доведените деца и са били родители за тях. Има и такива, които просто съжителстват някак, защото са с майката и толкова. Трудна ситуация за авторката, но за съжаление сама се е поставила в нея. Не мисля, че е време за крайни съвети.
Аз мисля, че ако мъжът обича жената обича и децата. ММ ми е казвал, че ако съм имала деца от предишен брак щял да им дава повече отколкото, ако той имал родни от друг брак. Но това е теория де, просто си мисля, че има мъже, котио изобщо не се занимават с родните си деца, изцяло ги гледа и се занимава майката, и има такива, които искат да имат деца и се ангажират.
Но когато става дума за дете от предишен наистина родителят, който живее с детето трябва да бъде много внимателен, и да не мисли първо за своите нужди, а за психиката на това дете, дали е прието като равно с бъдещи общи деца...а тук даже не го искат въобще! Представете си как ще израсне, ами като стане тийн и започнат проблемите с него?

# 31
Много тежка ситуация. А бившия ти мъж може ли да вземе основните родителски права, а ти да го вземаш по график голямото дете? Той свестен баща ли е? Защото може да е бил лош партньор, но да е добър баща.
Втория ти мъж щом не приема детето ти не е читав. Особено след като ти го е казал по време на бременност, която не може да бъде прекратена.
Те чуждите деца може и да не обичат, но своите би трябвало... Макар да няма гаранция.
Но ако може да осигури подслон за теб и бебето и да се грижи що годе, може би трябва да останеш и да се махнеш когато отраснат децата.
Детето и да е лигаво е дете и не заслужава това. Лошо си си постлала. Нямаш полезен ход. Само оцеляване.
Другият ти вариант е в къщата на село от дядото. Майчинство плюс двете издръжки, колкото и минимални да са. Все ще оцелеете две години. После ще го мислиш. Поне няма да рискуваш тормоз.
И си сложи спирала колкото и грубо да звучи.

# 32
Да, реакцията на мъжа може да не е от най-адекватните, но явно и авторката е правила поредица от кофти избори. Айде да не става мъжът по-черен от дявола, а тя цялата в бяло.
Действително има деца, при които липсва всякаква дисциплина и родителски ангажимент към възпитание и едва ли това се е появило от днес за днес като казус, но явно авторката е неглижирала продължително червените лампи - и по линия на мъжа, и по линия на голямото дете.

И аз смятам, че е хубаво да помисли за разговор с бъдещия баща преди окончателно да се изнесе. Къща на майната си, без мебели и никаква подкрепа от хора с две деца - едното в училищна възраст, другото новородено, хич не ми се струва като прекрасен вариант.
Преди да се отправи челно към него, да потърси помощ от организации за самотни родители, социални служби и т.н.

# 33
Трябва да се оцелява. Опитай да оправиш взаимоотношенията с мъжа си. Помисли и за неговите чувства, едва ли му е лесно с детето ти, казваш, че е трудно, но вероятно е невъзпитано. Ти на мястото на мъжа си как би се чувствала? Ако има възможност прави детето при баща му. На теб ще ти е по- спокойно, на детето също. После ще му мислиш. Ако има любов ще се наредят нещата.

# 34
На хартия много организации много нещо, на практика помощта е малко под въпрос.

Мен повече ме притеснява, че ужасно много втори бащи проявяват насилие към доведените си деца. И майки, които безотговорно се впускат в нови връзки без да мислят. Новините са пълни с такива случаи.

Това не значи, че няма невероятни страхотни, уникални втори бащи, а че и другото е често срещано. И дава индикации от рано.

# 35
Щом имаш къща от дядото и е годна за обитаване - ток, вода, баня е тоалетна, покрив, който не тече и стени, което не заплашват да се срутят - прибираш се в къщата. Прочетох нещо за Русе. В местните групи можеш да намериш мебели и електроуреди от първа необходимост или да купиш на минимални цени от ОLX и меркетплейс. След време ще правиш ремонти и ще сменяш. За голямото дете не проблем да бъде записано в училище, а за малкото ще има място в ясла и детска градина. Малко е проблем с намирането на работа дневна смяна от 8-8:30 до 17-17:30, но ще се справиш. Две години ще вземаш майчинство, все се ориентираш.

# 36
  • Melmak
Не знам защо пишете как 2 години ще взима майчинство. Сама жена с две деца, втората година със 700 лв. И да има някаква издръжка за децата, ще докара до 1200-300. На тая къща не й знаем състоянието, как се отоплява? Зимата ако плати 300-400 лв за отопление на месец? Моля ви се… две години майчинство..

# 37
Не знам защо пишете как 2 години ще взима майчинство. Сама жена с две деца, втората година със 700 лв. И да има някаква издръжка за децата, ще докара до 1200-300. На тая къща не й знаем състоянието, как се отоплява? Зимата ако плати 300-400 лв за отопление на месец? Моля ви се… две години майчинство..

И аз се втрещявам на подобни съвети при все, че авторката е сама като куче.
Как се оцелява сам?
В първият си пост писа, че няма родители.

# 38
Ще и дават помощи за отопление от социалните. И ако и се полага друго. Отива се там и се пита на място. Жилище изобщо не дават лесно, че тука говорите за общинските жилища като да ги раздават наляво и надясно.

# 39
Освен двете години майчинство нали има издръжка за двете деца и детски надбавки. Та 780 лева майчинство + 110 лева детски + колко е минималната издръжка на дете? Да не мислите, че в Русе заплатите са по 3-4000?  1200-1500 максимум 2000 бруто, не говорим за кой знае какви позиции. Едва ли авторката е висококвалифицирана, а и работодателите не си умират да вземат самотни майки дори и с подкрепа от близките им, че и на редовна смяна от понеделник до петък. Втората година ще я ползва и още как. Затова пък няма да плаща за градина, защото места има и в ясли, и в градини, и в училище. Разстоянията не са големи, има достатъчно безплатни занимания за деца и спорт,  а и платените не са непосилна сума. Не се налага да се води и взема дете до 7 клас от кварталното училище, от 9-10 годишни играят и сами навън. Извън София е доста по-удобно отглеждането на дете.

# 40
Да, ама ако й се наложи да влезе в болница с малкото, на кого ще остави голямото? И тази къща в град, или в село е, защото как се гледат две деца, ако трябва и на работа да пътува до града?

И аз съм на мнение, да се опита да оправи отношенията с мъжа, и да постави граници на сина си. Пряко сили да взима 1500 лв на месец, за трима човека...

# 41
Хайде да бъдем реалисти! С две деца ще се оправи сама жена, която печели добре и има жилище. И пак трудно. Пълни фантазии са как ще смогне в къщата на дядо си и с помощи от държавата. Да се постарая да намери път към тоя мъж.

# 42
И двете са ужас, но по-малкото зло... Аз бих се притеснявала обаче за безопасността на голямото дете, и цялостно за развитието му. Биологичният баща би ли го гледал докато ти си стъпиш на краката? Имаш ли образование, професия? Приятелки?

# 43
Едва ли авторката е висококвалифицирана, а и работодателите не си умират да вземат самотни майки дори и с подкрепа от близките им, че и на редовна смяна от понеделник до петък. Втората година ще я ползва и още как. Затова пък няма да плаща за градина, защото места има и в ясли, и в градини, и в училище. Разстоянията не са големи, има достатъчно безплатни занимания за деца и спорт,  а и платените не са непосилна сума. Не се налага да се води и взема дете до 7 клас от кварталното училище, от 9-10 годишни играят и сами навън. Извън София е доста по-удобно отглеждането на дете.
Мама Ру, съгласна съм, че авторката ще ползва втората година, тя няма избор. Знам, че ти също отглеждаш сама децата си, но има съществена разлика - твоите родители те подкрепят и помагат. Представи си какво е да си съвсем сама с две малки деца - пеленаче и ученик и да няма кой да те отмени за 5 минути, да нямаш време дори да се изкъпеш.
Според мен къщата на дядото, освен, че е негодна за обитаване, тя е и далече от града, т.е. училище и градина са мираж, да не говорим за медицинска помощ, а както знаем бебетата се разболяват.
Не знам какви умения има авторката, но може да помисли за надомна работа.
Моят съвет е да се ориентира към място за живеене, където може да получи подкрепа от близък, приятел, баща на детето.

# 44
И двете са ужас, но по-малкото зло... Аз бих се притеснявала обаче за безопасността на голямото дете, и цялостно за развитието му. Биологичният баща би ли го гледал докато ти си стъпиш на краката? Имаш ли образование, професия? Приятелки?

Прекалявате вече, сериозно.
Все едно вторият мъж е някакво чудовище, защото иска майката да възпитава детето си и да му поставя граници.
Вместо това тя се фръцва и го обвинява, за дето не иска да му се скача по главата.

Общи условия

Активация на акаунт