Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 218
  • 421
  •   1
Отговори
# 60
  • Melmak
Таня, те ако бяха мислили, нямаше да са в тази ситуация. Ама и за двамата важи.

# 61
Така излиза. Да го праща при баща му, или бившата свекърва.
Като ненужен товар и пречка

Не, просто не се каза дали другия баща полага някакви грижи. Нито ако се среща с баба си и тя се включва в живота му, означава да бъде зарязано. Дори тя да се раздели с втория мъж, ако може първият баща и родителите му да участват в живота на детето, пак е помощ. Баба да те вземе от училище или да ти подари нови обувки е помощ, не е да те изпъдят!

Ние не знаем в какви отношения е с бившите си свекъри - ако я обвиняват за развода може и внучето си, да не искат да погледнат. С бившият й мъж ситуацията може да е сходна.

# 62
Не помните ли темите на Даскалка? Така момчето на 7- 8 години беше изоставено от майка си и какви циркове правеше, че я и риташе в корема.
Бившият тук не знаем какъв е, но тя, ако сега изостави голямото си момче , заради някакъв безхаберник, не мисля, че в бъдеще ще има връзка с него.
Докога детето ще е отделено? Докато тя отгледа бебето. Този кога пак би приел детето и.
Въобще, за мен или да взема този правата и да гледа бебето, или да го остави за осиновяване. Тя с осемгодишно и на квартира в София ще се справи. С две- никак.

# 63
Не ги разбирам жените, които бързат да забременеят от даден мъж. Поживейте малко да видите как ще е, какви ще са отношенията, и тогава. Едно време се бързаше, сега времената са други. Да, никога няма гаранция какво ще стане в последствие, но рискът се свежда до минимум, ако се действа по-осъзнато.

# 64
Но защо да остави второто си дете? Ужас.... добре а с родителите на този втория мъж има ли връзка?
Да се появи авторката и да отговори има ли образование, какво, спестени пари, може ли да шофира, има ли квалификации, знае ли езици. Има ли контакт с бабата и дядото на първото дете.
Може да остане 2 години при този мъж, докато започне работа и псоле да прецени ситуацията ескалирала ли е или не.С къщата на дядото няма да стане за жалост, и все пак да не я продава или изоставя, че не се знае.

# 65
Приемно семейство за малкото.

# 66
  • Melmak
За мен не е идея да оставя голямото никъде. Да включи бабата ако е читава да помага е едно. Да отидеш след училище у баба малко, да те заведе на тренировка, да ти сготви нещо. Това изоставяне ли е? Айде стига с това… тя с бебе, ще има ли време да седи с второкласника да пише домашни?

# 67
Тя, предполагам, ще се появи да отговори. Но едва ли не е разиграла всички налични варианти. Таня, ами бащата да го гледа, той е този с ултиматумите. Може пък да го почувства бебето, като стане отглеждащ родител. И жилище има.
Той гони детето и и тук чувам , че не е чак толкова зле. Зле е и още как. Това дете е на 8 години!

# 68
Ножът е опрял до кокала.  И това е вариант, да остави второто за осиновяване. Или приемно семейството. Не е много справедливо, защото ще стане точно както желае 8 годишният, а си представям как се държи. Ама живот.

# 69
Ножът е опрял до кокала.  И това е вариант, да остави второто за осиновяване. Или приемно семейството. Не е много справедливо, защото ще стане точно както желае 8 годишният, а си представям как се държи. Ама живот.

Това е по-малкото зло. Ако се изнесе сама и с двете деца може и двете да й ги вземат.

# 70
  • София
Как точно ще остави за осиновяване дете с жив баща?
Той не е казал, че не иска собственото си дете.

# 71
Ами тя написа, че търси вариант да си ходи с две деца.
Ако той го припознае, ми нека го гледа. Не ми звучи като ласкав и щедър баща.

# 72
Хора, имате ли представа каква е травмата и какви са последствията за дете, дадено в приемно семейство или още по-зле - в ЦНСТ, защото тогава думата ще имат социалните? Нарича се първична рана. И после връщане назад няма, защото тя няма да може да изпълни условията им. Да си взема наличното дете, да си ражда второто и да си ги гледа. Дупе знае 2 и 200. Като е правила деца ще намери начин да си ги гледа. Русе не е на края на света и на края на цивилизацията, ще се оправи. Като няма близки ще намери приятели, някоя съседка, детегледачка почасово при нужда... Когато човек се изправи пред проблем намира и решение. Когато от теб зависят две деца - намираш решение. Само да не допусне и трета грешка.

# 73
MamaRu пишеш глупости. По твоята логика по-добре да остане и без двете си деца, защото ако тя няма как физически и финансово да се грижи за тях социалните със сигурност ще се намесят.

# 74
Тя темата е много тежка, наистина.
Който се е отнесъл лекомислено, да си носи последиците. Но си представям как голямото дете влиза в ролята на мъж още отсега, и живее в трудни условия, заради възрастните.
Аз във всяка тема си харесвам някой от героите. И този път е детето. То е най- невинната жертва.

Общи условия

Активация на акаунт