Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 957
  • 421
  •   1
Отговори
# 345
Ариел, имаш много сериозни личностни проблеми, обърни си внимание.

Пожелавам ти никога ама никога да не изпадаш в ситуация сходна на авторката, защото такива като теб с великото си самочувствие и мислещи се за Господ точно това заслужават.
Тръгнала да обяснява кой трябвало да ражда или не, ама аз съм имала проблеми - да точно така.

# 346
На мен започва да ми става леко недостоверна темата предвид детайли като "Тати" - то, лошотията на детето и дядото с липсващите мебели. Сега и свекърва се появи, да не се окаже, че живеят при нея.

# 347
На мен започва да ми става леко недостоверна темата предвид детайли като "Тати" - то, лошотията на детето и дядото с липсващите мебели. Сега и свекърва се появи, да не се окаже, че живеят при нея.

Не вярвам аз - колкото и "широкоскроена" да е свекървата едва ли би приютила майка с дете в дома си, при положение, че сега мъти водата, да я изгони бременна (или да изгони детето й, все тая).
Няма логика просто.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 13:14 от Arielle

# 348
А можеше въобще да не ражда и едно дете! Затова нека се нахалдури при някого, този като я изгони да хване и двете деца и да с нахендри при трети и да роди и от него.

И да, много правилна констатация, че толкова голямо дете трудно би казало тати ей така, може тя да е го накарала с цел манипулране на мъжа. При такива снахи разбирам чудесно свекървите.

В качеството си на каква казваш кой трябва и не трябва да ражда?
Я по-кротко.
Нито една жена не забременява с идеята:
"Дано да не стане пияница и насилник след като родя!"
Защото както всички знаем след появата на децата проблемите избуяват.
Ариел, точно поради тази причина, не е много разумно една жена да забременее непосредствено след запознанството с един мъж. Има сумати начини за предпазване. А ако, въпреки взети мерки, се е случило, то тогава жената трябва много добре да си даде сметка за нещата. Създаването на дете е голяма крачка, която следва да е добре обмислена. Споделям твоето мнение по отношение на това, че изказване от сорта на "Еди коя си жена не трябва да има деца" е много грозно, но в случая с авторката, след като вече има едно дете на 8, не е случила на мъж и си е изпатила, и да повтори тази грешка, много трудно можем да й съчустваме.

# 349
На 18 може да се опариш, но на 28 трябва да си по-предпазлива, за да не се изгориш втори път. И помъдряла трябва да си, вече като имаш жизнен опит.

# 350
Невена, не зная как е във Франция и в други държави, но е факт, че сега повечето българи по някакви причини предпочитат да създават деца без брак. 60 процента от децата в България в момента се раждат без брак. Ето данни: https://www.vesti.bg/bulgaria/za-edna-godina-naselenieto-u-nas-e … 611-dushi-6142358.

Авторката на темата не е някакво изключение, това е масова практика. Познавам немалко хора, които имат деца и живеят без брак, и явно това ги устройва. Повечето хора в днешно време, поне тук в България, не мислят за много напред във времето - гледат да са добре днес, да има какво да сложат на масата, да си платят наемите и сметките... Много хора не са и сигурни в партньорите си, за да се решат да сключат брак. Искат да си спестят евентуален развод после. Който също не е лесна работа.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 15:13 от Radilena

# 351
Може да са без брак, но жената да има свой апартамент или наследство, или родители, кариера. Има огромна разлика и да се натресеш от село при непознат с дете, и да раждаш пак щото се скъсал презерватива. Това не са първобитни хора все пак...все някаква култура трябва да имат.

# 352
Постът ми беше към Невена, която казвала на жени, които искат брак, да не заживяват заедно с мъже преди годежа.

Това в България очевидно сега е рядкост.

Естествено, че е по-добре да имаш материална обезпечност и подкрепа.

# 353
Както каза hechicera, дори и да е станал гаф, има спешна контрацепция за тази цел, в краен случай аборт. Но като разсъждавам в последствие, и ако приемем всичко което казва авторката за истина, щом мъжът преди това е държал да имат бебе, нищо чудно той да е настоял и да я е притиснал да не предприема никакви мерки, като да пие хапче след това и в последствие да не прави и аборт.

# 354
Аз гласувам за къщата на дядото. Сега е лято, може да се постегне, да се извикат майстори. Гласувам така, защото след появата на бебето нещата ще се влошат. Голямото дете ще търси още повече внимание, майката ще е ангажирана с бебето, а за клетия мъжа няма да остане нищо, а като гледам не е от търпеливите и разбиращи.
Друг вариант е да се остави бебето на мъжа, ако свекървата е здрава тя ще го гледа.

# 355
Така първо той искаше бебето и е казвал че иска бебе и стана случайно,  презерватива се скъсва и ние разбрахме вече след самия акт. Второ мисля че и майка му има пръст в това защото отначало детето като се събрахме му викаше тати я тя беше против това и все казва че детето се държало един вид много лошо иначе се прави на много мила но според мен по скоро е лисица и той е много прияързан към майка си и нейното мнение е много важно. Колкото държанието на детето аз си го обяснявам от това което то преживява и просто е свикнало много с мен. Но и мъжа ми един вид е с детски акъл защото детето било казало че то е шефа ама то е дете може да каже че е и космонавт. За сега уж сме заедно но за напред ще видим , осигуровката ми е над 2000 хиляди така че ще взимам добро майчинство. А бившия ми мъж не праща пари за детето.[/size]
Тази тема все повече заприличва на турски сериал. И двамата сте с детски акъл, а вече ще възпитавате 2 деца, жал ми е за тях. Тук се дадоха много адекватни съвети, но те не бяха отразени.
Подкрепа и кураж ги получи от съфорумките, но ти искаше истории като твоята. През моя живот съм познавала много хора, но чак като тебе нямам познати. Тези, които са изпадали в подобно положение - сами с деца и без доходи са имали приятели, родители, покрив над главата и най-вече физическа, емоционална и финансова помощ.
Не знам какво си работила, но казваш, че заплатата ти бруто е била над 2000 лева, а сигурна ли си, че на толкова са те осигурявали защото и там може да има разминаване. Имаш ли предвид, че за изчисляване на майчинството се вземат доходите за 24 месеца назад.

Мен ме загуби още когато каза, че къщата на дядото нямало мебели и с последващите уточнения как било влажно, а и дядото бил със счупен крак. Ако има капка истина в тези писанки ми е много мъчно за дядото - сам, обездвижен, без никаква помощ.

# 356
Аз пък вярвам на описанието на къщата. Вие не гледате ли бригада нов дом по бТВ? Не сте ли виждали в каква умопомрачителна нищета живеят семейства с млади и здрави мъже и жени? Тук имаме възрастен мъж и момиче, което е избягало може би преди пълнолетие още. Какво очаквате от къщата му? Сигурно има някакво подобие на покъщнина, повечето за боклука. Авторката идея си няма от нормалните норми в живота. Кой да й обясни, че трябва да ползва контрацепция, тя няма майка, сестра, не споменава за лели и братовчедки. Дядото ли да я учи? Едва ли старецът е имал време да я възпитава, гледал е да я добута жива докато порасне и тя е побягнала при алкохолика. Затова животът й е хаос, няма на кого да се опре за най-елементарни неща. Не я съдете толкова строго. Пак донякъде е докарала. поне детето си не захвърля.

# 357
Аз пък вярвам на описанието на къщата. Вие не гледате ли бригада нов дом по бТВ? Не сте ли виждали в каква умопомрачителна нищета живеят семейства с млади и здрави мъже и жени? Тук имаме възрастен мъж и момиче, което е избягало може би преди пълнолетие още. Какво очаквате от къщата му? Сигурно има някакво подобие на покъщнина, повечето за боклука. Авторката идея си няма от нормалните норми в живота. Кой да й обясни, че трябва да ползва контрацепция, тя няма майка, сестра, не споменава за лели и братовчедки. Дядото ли да я учи? Едва ли старецът е имал време да я възпитава, гледал е да я добута жива докато порасне и тя е побягнала при алкохолика. Затова животът й е хаос, няма на кого да се опре за най-елементарни неща. Не я съдете толкова строго. Пак донякъде е докарала. поне детето си не захвърля.
Не вярвам че авторката не е наясно какво е контрацепция. Дори и да не знае от майка, сестра, баба, знае от други места, не е малка. Ако е ходила на училище там също се говори за тези неща. Стига да не е от малцинствата. Не става ясно на колко е била като е родила първото дете, но си мисля че вече е била пълнолетна. И в моето семейство много не се говореше за тези неща, бяха по-затворени за обсъждане на такива теми, но въпреки това съм се образовала по въпроса.

# 358
  • Paris, France
Скрит текст:
Българите са свикнали без брак, да си пазят панелката от баба и имотите от алчните ръчички на жената. Много просто биха се преориентирали към някоя, недържаща чак толкова на брака и на годежа

В конкретния случай нали е ясно, че е кацнала от едното място на другото. Къде би живяла, така че да се виждат, ако трябваше отделно да живеят по време на годежа и опознаването? Кой би плащал разходите за квартира по време на опознаването, което може и да не завърши с брак и съжителство? Годеникът ли? Или може би трябваше да се сгодят, докато тя още си живее с бащата на първото дете?
Къде би живяла докато се виждат - ами където е живяла като са се запознали. Не я е намерил на пътя и не е живяла на палатка. Кой ще плаща разходите за квартира докато се опознават - всеки собствените си, защото сама пишеш, че може да не завърши с брак и даже съжителство. Жена с дете, която една квартира не може да си плати не е готова за нови връзки, че и друго бебе. Тя себе си и детето не може да гледа.

Българите хубаво са свикнали без брак, но има категории хора, за които бракът е излишен разход и други, за които е важен за да тръгнат да раждат. Неосигурена имотно жена е по-добре да роди в брак, та поне да остане в жилището и да не се налага да се мести. А и 40% от децата в България се раждат в брак, в София над 50%. Значи има и мъже, които се женят.

Няма лошо мъжът да се преориентира към друга. Аз познавам мъже, които съзнателно си търсеха жена със собствено жилище в София. Поне се знае кой какво очаква и дава от самото начало, а не да се пръкне още едно бебе в конфликт или живот във влажна, необзаведена къща.

Ако имаше високи изисквания, сега може би щеше да е сама, но с едно дете, с което най-трудните и обвързващи години са зад гърба и, което може да ходи и да се връща само от училище и тежи много по-малко от бебе.

За мене е по-добре връзка и общи бебета да не се състоят и случват, отколкото пак да остана сама, но с дете. Тогава за осигуряващите това, което желая ставам ниска топка и камион с ремарке. Така ме научи майка ми.

С тези обяснения не виня авторката, защото виждам, че е израснала без майка и баба и не е имало кой да и обясни опасностите и негативите на връзки и деца. Явно е добър и отговорен човек, макар и наивна.

# 359
Ами тя има негативен опит - и с предишния си партньор вероятно не е имала брак, но връзката им се е разпаднала; взела е детето и си е тръгнала. Поне си е спестила един развод. Защото, ако си тръгне от партньора омъжена, но без развод – за да получава социални помощи, ще гледат и неговия доход, без значение дали живеят или не живеят заедно.

Сега, ако и тази й връзка не просъществува дълго – ще си спести още един развод. Не се знае дали партньорите й имат собствени жилища. За издръжка тя пак може да ги съди, ако децата са припознати от бащите им.

Явно затова много хора не сключват брак.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 00:01 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт