Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 989
  • 421
  •   1
Отговори
# 240
  • Melmak
Да, и не го изгонват от семейството, а го съпортват  да  преодолее ревността, като му обръщат много внимание.
Толкова им е капацитета просто…

# 241
Тя самата авторка още в началото каза, че детето е привързано към нея, в което не виждам нищо лошо. Привързано не е равносилно на разглезено. Но после пък каза, че било лигаво, с труден характер и проблемно поведение. Аз лично се обърках. А ние, през цялото време само даваме идеи и съвети на фона на някакви предположения, в които и ние самите не сме сигурни. Малко от пусто в празно се получава, защото всичко се крепи на разсъждения, които авторката нито потвърждава, нито оспорва. Всъщност сегашния мъж дали е наясно, че те са били бити и тормозени от бившия? Ето още един въпрос на който може просто да се отговори с да или не. Защото, наистина, що за човек е ако знае, че те са търпели побои от бившия, и в същото време да й предлага да си праща детето при него. Това не е решение, напротив. Това показва, че човека не струва. Това дете ако израстне при този насилник, един ден има вероятност да стане като него, дори по-зле.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 19:38 от Borqna Sto 771419

# 242
Ако в едно семейство някой е по- важен от другия не са добре нещата. Всеки е важен по различен начин. Баланс трябва.

# 243
Ако в едно семейство някой е по- важен от другия не са добре нещата. Всеки е важен по различен начин. Баланс трябва.
Така е, и аз не съм съгласна, че децата са по-важни от мъжа. Но тук ситуацията е съвсем различна, тя когато е срещнала този мъж вече е имала детето, тоест като имаш първо тази отговорност вече си длъжен да мислиш първо за него. И ако бяха семейство нямаше да иска да го пращат при бившия насилник и алкохолик, ''защото ме напряга'', дори защото е избухлив и говори в гнева си. Някои съвети е късно да й се дават, но ако имаше близки дори приятели щяха да й кажат същото, дори малко грубо, и понякога е по-добре, за да слезеш на земята малко.

# 244
  • София
Скрит текст:
Аз пак казвам, че много от по-елементарничките хора като избухнат не мислят какво говорят. И авторката как се репчи във форума, вероятно с мъжа си говори по същия начин, както и той с нея.

Да ви кажа наскоро моя приятелка ми каза, че мъжът й в яда си я заплашил, че няма да си види детето. Не я бие, не е насилник. Бели, добре устроени и млади хора. Не е за похвала това поведение. Айде сега си представете прослойката на авторката.

Ама какво значи това, че ще го убие ли?
Мен много биме уплашило такова изказване, не ми пука за яда му.

# 245
Ситуацията ти е наистина неприятна, но поне имаш дядо си. (Знам моят каква упора ми беше, докато го имаше)
Моят съвет е да се хванете един за друг и да си помагате с каквото можете.

# 246
  • Melmak
Скрит текст:
Аз пак казвам, че много от по-елементарничките хора като избухнат не мислят какво говорят. И авторката как се репчи във форума, вероятно с мъжа си говори по същия начин, както и той с нея.

Да ви кажа наскоро моя приятелка ми каза, че мъжът й в яда си я заплашил, че няма да си види детето. Не я бие, не е насилник. Бели, добре устроени и млади хора. Не е за похвала това поведение. Айде сега си представете прослойката на авторката.

Ама какво значи това, че ще го убие ли?
Мен много биме уплашило такова изказване, не ми пука за яда му.

Не, разбира се… как ще го убие.. че щял да й го вземе, да вземе родителските права.

# 247
Какъв дядо има?!? Явно и с него не е в идеални отношения, а да не говорим,че в момента той има нужда от помощ. Не зная какво си е счупил дядото, но ако е глезен може и да се оправи сам и с патерици, но ако е счупил бедрото или тазобедрената става ще има нужда от помощ и гледане поне няколко месеца.
Авторката кого първи да гледа- баткото, дядото или себе си и бебето?

# 248
Не става ясно в какво точно се изразява проблемното поведение на детето.

Е как да стане ясно като тя мълчи като пукел.

Не мисля, че авторката има адекватна преценка, че да определи точно и ясно какви  проблеми има голямото й дете (според мен то е жертва и е абсурдно да бъде определяно като лигаво и гонено). Според нея детето е лигаво и това вече е огромен проблем.
Но да, вместо той да й поставя условия "ако искаш да сме заедно да се маха то", тя да му каже ако искаш да сме заедно ме приемаш с детето, всъщност той вече я е приел уж.. че и друго дете се чака негово, така че да си опича акъла този мъж.

Ако една майка няма адекватна преценка е много, ама много тъжно.
Що за майка е? Всъщност тя написа труден характер. Баш тя трябва да знае. Нали го отглежда тя, тя е родителя. Тя трябва да каже в какво се изразява този труден характер. Тя трябва да може да каже с две думи защо мъжът смята, че детето е разлигавено. За да се прецени проблема в детето ли е наистина или в мъжа. Отново мълчи като пукел.
Не искам да изпадам в спекулации, затова и питам неведнъж да обясни като нормален човек, ама няма шанс явно да постъпи адекватно и да отговори.
Отново неадекватна реакция. Липсата на отговор е също отговор.
Тя и тук има неадекватни коментари.

Няма смисъл от темата вече.

# 249
То не стана ясно и дали историята има някакво развитие. Дали избухването на мъжа е било инцидентно, на другия ден са съжалили, поговорили са и са се разбрали, или всеки си шета на ината и наистина ще се разделят, защото не могат да постигнат компромис. Ако изобщо се опитват, де...

# 250
Заглавието на темата звучи като взето решение. Авторката поясни, че пита дали има други като нея. За мен тя не пита дали да остава с бащата, затова не отговаря на въпроси, свързани с техните отношения. Ние тук се разпалихме заради децата.

# 251
  • София
Тя каза, че не иска съвети, а да чете чужди истории, затова не коментира своята.
Само не знам какво би ѝ донесло това.

# 252
Тя каза, че не иска съвети, а да чете чужди истории, затова не коментира своята.
Само не знам какво би ѝ донесло това.
И аз това се питам. Кураж вика тя искала от такива истории. Припадам.
Ми да си купува вестник Лична драма Joy
Или да отваря темите в СО и да чете и да си губи времето.

# 253
Да, поредната тема, в която не искат съвети. Искат да им се разказват подобни на тяхната истории, преминали през това  Simple Smile
И поредната тема, в която това не се случи Simple Smile

# 254
Надява се някоя минала през същото да й даде алгоритъм стъпка по стъпка, които да следва. Няма нито един случай на идентични съдби, обстоятелства и живот в крайна сметка. Кураж да търсиш не е особено правилно, защото това нищо не гарантира.

Общи условия

Активация на акаунт