Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 003
  • 421
  •   1
Отговори
# 225
Авторката се сърди като малко дете тук, очаква вълшебно решение. Мъжът по принцип ли е сприхав, обижда и вика? Много е лесно да и кажем тръгни си. Ама това е валидно за човек в друга ситуация. С образование, собствен дом или сигурен дом при родители и тя на подкрепа, стабилна работа. А тя няма нищо зад гърба си. И само с кураж какво ще се промени. Ако мъжът го е казал в момент на афект и после му е попреминало, наистина в момента е хубаво да преглътне обидата. Да си дадае сметка колко ще и е трудно сама с две деца в някаква съборетина. И тогава да скача.

# 226
  • Melmak
Наследниците има, когато има наследство, а той още жив. Авторката риса, че няма родители, което май ще рече, че са починали. Писа, че няма и близки, освен дядото.
Насадила се е от трън, та на глог, сега трябва да се измъкне от драките.

Може да има наследници. Обаче влизаме в някаква много тегава хипотеза, този дядо ако е бил женен, бабата на авторката може да е имала дял в къщата. Ако бабата е починала, делът се наследява от съпруга и децата. Авторката казва, че няма родители, но не казва да са починали примерно. Може да са я зарязали, да са в чужбина, да са в лудница, да са починали… много неща може да са. Така че няма смисъл да гадаем за глупости. Ситуацията е такава, каквато е, но да се продава къщата на дядото… тоя човек няма ли право на мнение дали желае да я продаде?

# 227
С този акъл само дано не се занимават с покупко продажби.
Авторке, какво си работила преди да забременееш в София? Издръжка вземаш ли от бившия? Дадоха си страшно много практични съвети, по-полезни от потупване по рамото за кураж. Но някои неща по-рано е трябвало близък човек да ти ги каже. Има надежда винаги, стига човек да иска. И според мен, ако тук няма насилие не бива да тръгва никъде. Но все пак да си опича акъла и да заделя пари, когато започне пак работа, ако е възможно. Не се знае след години може да е възможно дори сама на квартира с децата, да не се успокоява че тук вече си има дом и край. За голямото детенце ще е трудно и тук, и в къщата... тук в семейната среда, в къщата заради липса на мъжка фигура и нормална среда. Не е проблемът в Русе изобщо.

# 228
На мен ми писна от недомлъвките на авторката и затова ще и дам друг съвет.

Казваш на мъжа ти да не ти надига много, защото това бебе двамата сте го правили, поел е отговорност и не може да се измъква, нито да те кара да си пращаш детето някъде си. Вече се е съгласил да живеете заедно. Откъде накъде ще те кара да си гониш детето, ти няма и къде да го пратиш, при алкохолика да го бие пак ли? Да се постарае да се разбере с детето, дете е и то травмирано, а той е голям, и предполага се разумен човек.

С детето сядаш и говориш, доколкото може да те разбере - без упреци и ти си лигав и не знам какъв, обясняваш, че трябва да ти помага, вече е голям, да се опита да се разбере с новия ти мъж с добро и да не го дразни умишлено, като му обещаваш, че втори път няма да допуснеш мъж да го обижда и бие и ако нещата не вървят, ще се изнесете, щом стане възможно.

Изкарваш си бременността до края там,  където сте сега и в зависимост от държанието на мъжа, след няколко месеца ще вземеш решение.

# 229
Да, твърде много хипотези.
Ама при 2 изречения от авторката какво да правят потребителите.
Можем да навлезем и в хипотези как тя е кофти майка и не си е възпитала детето и онзи е вдигнал олелия.
Та на тези ми въпроси тя не отговори.
А е хубаво. Да каже как се държи детето? Защо твърди той че е лигаво?
Приел ли го е в началото.
Хайде авторке, продумай нещо.
Самата ти викаш, че ти е проблемно. Как точно? Ами дай тук да го разкостим това нещо.
Защо е проблемно, какво прави това дете?
Много деца са проблемни.
Тук много майки, много нещо, все ще ти дадат акъл, ако си сбъркала във възпитанието нещо.
Току виж си оправила детето, оправила си и отношенията с мъжа.
Много недомлъвки, много нещо. Криеш нещо ми се струва.

# 230
  • Бургас
Ами тя авторката, като иска кураж, съвет и т.н. да даде малко повече информация. Колко въпроса вече ѝ се зададоха. Отговаря избирателно и фръц.
Да даде малко яснота може и да ѝ се помогне.

# 231
А, мъж, който гони дете при насилник и алкохолик, докато майката на детето е бременна, ще бъде голяма опора. Представям си като в картинката се добави и ревящо бебе каква велика опора ще стане.
По-добре при дядото.

Да, и то защо го гони при насилник и алкохолик? Защото било разглезено и ако не била майка му, нямало да може вида да си сипе. Нали не кара него да му сипва вода? Интересно ми стана какво толкова нвпростимо, заслужаващо отделяне от майка му, е направило това дете. Вика майка си да му донесе вода или сок от хладилника? Чака майка му да сложи ядене в чинията? Чака майка му да му оправи леглото?

И май-май не е мъжът да се е изнврвил моментно, после да е съжалил, да се е извиниш и да е минал спорът, а яйцето сериозно е опряло до... изхода, сериозни ултиматуми са били, че да се изпопритесни авторката как ще се изнася бременна в седмия месец. Нали говорим за жена, която е търпяла 10нгодини алкохолик да я бие. Моментно скандалче щеше да ѝ мине между ушите.

# 232
Не мисля, че авторката има адекватна преценка, че да определи точно и ясно какви  проблеми има голямото й дете (според мен то е жертва и е абсурдно да бъде определяно като лигаво и гонено). Според нея детето е лигаво и това вече е огромен проблем.
Но да, вместо той да й поставя условия "ако искаш да сме заедно да се маха то", тя да му каже ако искаш да сме заедно ме приемаш с детето, всъщност той вече я е приел уж.. че и друго дете се чака негово, така че да си опича акъла този мъж.

# 233
  • София
Разбира се, че детето е жертва на насилие. С баща насилник и алкохолик...

# 234
Не става ясно в какво точно се изразява проблемното поведение на детето. Било е вече на 6-7 години, когато да избягали от онзи. Не е невъзможно то да е започнало в един момент да копира характера на баща си. Само не ми се връзва думата разглезено/разлигавено с това, че е било малтретирано. Не знам дете, което е било бито и в същото време да е разглезено.

# 235
  • Melmak
Аз пак казвам, че много от по-елементарничките хора като избухнат не мислят какво говорят. И авторката как се репчи във форума, вероятно с мъжа си говори по същия начин, както и той с нея.

Да ви кажа наскоро моя приятелка ми каза, че мъжът й в яда си я заплашил, че няма да си види детето. Не я бие, не е насилник. Бели, добре устроени и млади хора. Не е за похвала това поведение. Айде сега си представете прослойката на авторката.

# 236
То зависи кой как приема разглезването. За някои хора не е приемливо да се изразяват чувства - гушкане, целувка, думи като "обичам те" се приемат за глезене, лигавене, не мъжко поведение от момче. Естествено, че детето е преди мъжа за една майка. Нищо чудно да има борба за вниманието й - детето да се чувства застрашено/ изместено и да търси повече внимание от нея, мъжът също да търси повече внимание от жената. Ако пък са мюсюлмани - мъжът командва, жената слуша и изпълнява. Момчето копира поведението на мъжете.

# 237
На простите хора винаги чуждите деца им се виждат разлигавени, най-вероятно детето е силно привързано към майка си и не отговаря на мъжкарския идеал на новия мъж на авторката. От фразата, че без нея нямало да може да си вземе вода, съдя, че той има някакви очаквания към детето, които то не покрива.

Майната му, да се справя сам с разочарованията си, от него се иска да не насилства и да осигурява домакинството, докато авторката си стъпи на краката, а от нея зависи дали ще продължава да върши тъпотии, или най-после ще си вземе живота в ръце, за да не зависи изцяло от поредния питекантроп.

# 238
  • Melmak
Не знам колко е редно да се твърди, че детето е преди мъжа. В случая на авторката може би, да. В едно нормално и здраво семейство, особено като децата са от отглеждащия баща, не може просто да се заклейми колко по-важни са децата, мъжа кучета го яли. Изяжте ме сега с парцалите и с фразите “не си майка”. Да ви кажа като треснаха на мъжа ми страшна диагноза, нямаше по-важно от това. Не е редно никой да бъде пренебрегван, и мъжът е важен, като децата и не е хубаво да се дели и степенува.

Детето на авторката е травмирано със сигурност. Още в началото предположих, че може да опитва да партньорства на майката (психологически) и да ревнува от новия баща, дори от новото бебе. Помислете в колко семейства без сериозни проблеми, когато се появи второ дете, първото ревнува.

# 239
Да, и не го изгонват от семейството, а го съпортват  да  преодолее ревността, като му обръщат много внимание.

Общи условия

Активация на акаунт