Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 984
  • 421
  •   1
Отговори
# 255
Не алгоритъм, а че има и други будали. Те акъл не искат. Само да видят, че има и по-зле.

# 256
Какъв дядо има?!? Явно и с него не е в идеални отношения, а да не говорим,че в момента той има нужда от помощ. Не зная какво си е счупил дядото, но ако е глезен може и да се оправи сам и с патерици, но ако е счупил бедрото или тазобедрената става ще има нужда от помощ и гледане поне няколко месеца.
Авторката кого първи да гледа- баткото, дядото или себе си и бебето?
Вярно е, дори може да е прибързала да се изнася и прави дете първия път, защото дядото не е искал вече да се занимава с нея. Това са спекулации, но тук сме чели подобни истории на много млади майки бързали да избягат от токсична семейна среда. За жалост като не е имало кой да ги научи да разчтат на себе си е трудно и просто търсят някого на когото да се опрат, да живеят у тях и т.н. Но все пак някой е платил шофьорски курс, знае някакъв чужд език, работила е нещо в София, има нещо, за което да се хване.

# 257
То не стана ясно и дали историята има някакво развитие. Дали избухването на мъжа е било инцидентно, на другия ден са съжалили, поговорили са и са се разбрали, или всеки си шета на ината и наистина ще се разделят, защото не могат да постигнат компромис. Ако изобщо се опитват, де...

Ако зависи от нея, ще постигнат компромис, дано да не е това, което той иска. При предишния мъж се е задържала на всяка цена, докато не поотрасне детето и не срещне друг мъж. Сега е в още по-неизгодна позиция и никакви скандали няма да я накарат да си тръгне, освен директно изгонване от страна на мъжа.

# 258
Тя самата авторка още в началото каза, че детето е привързано към нея, в което не виждам нищо лошо. Привързано не е равносилно на разглезено. Но после пък каза, че било лигаво, с труден характер и проблемно поведение. Аз лично се обърках. А ние, през цялото време само даваме идеи и съвети на фона на някакви предположения, в които и ние самите не сме сигурни. Малко от пусто в празно се получава, защото всичко се крепи на разсъждения, които авторката нито потвърждава, нито оспорва. Всъщност сегашния мъж дали е наясно, че те са били бити и тормозени от бившия? Ето още един въпрос на който може просто да се отговори с да или не. Защото, наистина, що за човек е ако знае, че те са търпели побои от бившия, и в същото време да й предлага да си праща детето при него. Това не е решение, напротив. Това показва, че човека не струва. Това дете ако израстне при този насилник, един ден има вероятност да стане като него, дори по-зле.
  Да той знае всичко за мен

# 259
Добре, кажи детето какво прави, че иска да го гони. Дай пример.

# 260
Авторке, а дядото със счупения крак, той къде живее, в онази къща ма 350 км или в София?
Нали казваш, че къщата не е годна за обитаване заради влагата. Значи и дядото не може да живее там. Или?

Аз не знам нито една такава история за човек, който съвсем сам без никаква помощ отникъде е изгледал 2 деца. Знам за една жена, останала вдовица, която живееше със семейството на зълва си (сестра на покойния съпруг) и заедно изгледаха децата. Друга позната вдовица с две деца беше мощно подкрепена от родителите на съпруга. Тоест, в тези две истории децата са били гледани от трима души - майката + още двама.
Но сам човек...
Някой ако знае, да разкаже такава история за кураж, както иска авторката.

# 261
  • Най-красивата страна
Авторката има два варианта.
1.Старае се да подобри отношенията с мъжа си.
И обръща внимание на поведението на детето.
2.Прибира се в къщата на дядо си с двете деца.
Което означава,че гледа и дядото и децата.
Това е трудния вариант,но пък ще има жилище от което никой не може да я изгони.
Даже да е мизерна къщата за година,две ще я изчисти,ще я постегне...ако има и двор ще си засади нещо...
Ще трябва да потърси помощ.От социалните,от съседи,от роднини,приятели...
Не знам дали още съществуват седмичните ясли и детски градини,но ако ги има -в нейното положение и това е решение.

# 262
Как да не може да я изгони никой от къщата? Може да се скара с дядото, може той да почине и наследниците да я изгонят.

# 263
Основният въпрос е къде е тази къща. В Русе, в близко или отдалечено село. Има ли градина в селото, уреден обществен транспорт и училище за баткото. Чия е въпросната къща. Да е жив и здрав дядото, но съгласен ли е да я приеме и само тя ли е наследник, ако той почине. Къщата има ли здрав покрив, здрави врата и прозорци, ток и вода, вътрешна тоалетна и баня.
Ако няма условия или дядото не я иска да си направи план Б. Особено ако му е преминало на мъжа и. Не се кара с него, а се опитва с добро да го води. Гледа бебето и баткото, а като тръгне и бебето на ясла започва работа и се опитва да си направи фонд, така че при следващ случай да може да си тръгне с децата.

# 264
Няма значение къде е къщата.
Тя няма място там с дете и бременна.
Да си стабилизира сегашното положение. Тоя пуяк да не се глези, а да си поеме отговорност за бебето. Как пък няма да си ходи бременна, че тоя го дразнело другото дете. Ще трае. Тя ще роди негово дете.

# 265
  • София
Но авторката как избирателно не отговаря и ни разиграва...

# 266
Тя с нвдомлъвки пише, ама очевидно е в добри отношения с дядото. Не иска да отиде в къщата заради битовите условия и че е на село. С първия мъж е видяла малко по-висок стандарт, вероятно в града, отколкото с дядо си на село, който вероятно е бил пенсионер по времето, когато е растяла. Харесало ѝ е повече по отношение на битовите условия, отколкото при дядото, иначе щеше още при първия мъж да се е прибрала с детето при дядото, не да го търпи 10 години. Появила се е нова оферта, за софийския принц, по-високи са заплатите дори и за най-нискоквалифицирания труд, пък като не плаща наем, разликата си е чиста печалба. Плюс, че и мъжът вкарва повече от пенсията на дядото. Дядото си стои като краен вариант, все ще я приеме, ако се наложи, ама дори и при мисълта да се раздели с баща номер 2 бременна, не ѝ се ще много да се връща на село.

# 267
Е тя вече каза, че има влага в къщата и не става за живеене. Все пак тия деца не е приемливо да живеят в такава обстановка. Ще почнат да се разболяват. Тя на работа ли ще ходи, или ще гледа болни деца и ще ги мъкне по болници, защото не е имала друг избор, освен да ги закара в съборетина където отвсякъде избива мухъл!? Дядото не е сигурно доколко е в състояние да помага.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 23:30 от Borqna Sto 771419

# 268
А защо решихте, че къщата е на село? В стара тема около раждането на първото си дете, авторката пише, че е от Русе. В Русе също има квартали с къщи. Има и села, които са квартали на града със съответния градски транспорт, градина, училище.

# 269
  • Paris, France
glory995, съжалявам за всичко, през което минаваш. Виждам, че си имала труден и сложен живот и нямаш подкрепа от близки, както и финансова и правна култура. Нямаш и житейски опит. С две деца, сама, ще ти е много, много трудно, където и да идеш.

Познавам жени, отгледали децата си сами, но те или са имали подкрепа от близки, или живеят в много социални държави, в които държавата настанява, издържа и оказва всякаква помощ. Втората опция в момента не е възможна.

Имаш ли приятели? Подозирам, че не.

Изчетох темата, но по диагонал. Изчетох всички твои постове в темата. Пишеш, че не искаш помощ, но не си права. Трябва ти много помощ и веднага ако не искаш да изпаднеш съвсем така, че никой да не може да ви помогне.

Пиши в раздела за помощ! Хората имат и празни къщи до София, и мебели. Трябва ти помощ. Ето какво ми идва на ума, но са ми малко разхвърляни мислите.

1. Да си намериш социален асистент. Може да ти помага с доста неща. Чета, че жилище не може да ти уреди, но вероятно имат общежития или някакви структури за жени като тебе. Единственото ми опасение е да не ти вземат бебето. Тук пишат юристи. Да кажат как е и има ли смисъл.

2. Анимус. Да гони детето ти е психологическо насилие. Поне имат всякакви специалисти и могат да ти дадат съвети. Обади им се!

3. В София има повече възможности и по-високи заплати. Да намериш жена като тебе, в твоето положение и да си наемете нещо заедно. Ще си помагате една на друга. Така ще можеш да прибереш и дядо ти. Той поне може да остава с децата докато сте на работа. Можеш да пуснеш обява някъде. Не знам точно къде.

4. Докато си в майчинство с бебето, можеш да вземеш да гледаш през деня още едно или 2 деца и така да си докарваше допълнителни доходи. Детегледачките в София в момента са кът и доста добре платени. За провинцията не зная.

А защо решихте, че къщата е на село? В стара тема около раждането на първото си дете, авторката пише, че е от Русе. В Русе също има квартали с къщи. Има и села, които са квартали на града със съответния градски транспорт, градина, училище.
Ами авторката не казва и всеки си прави свободни съчинения. Според мене въпросната къща е празна отдавна, а дядото живее другаде, но при него няма място. Няма как да живее в къща без мебели, все пак.

Идва ми на ума да се обади в някоя телевизия. Има предавания, в които оправят и порутени къщи, боядисват, сменят керемиди, санират. Сигурно има и организации, които помагат на хора в трудно положение, чиито домове не са обитаеми по ред причини.

Общи условия

Активация на акаунт